GOTLANDSTIPS: RUTE STENUGNSBAGERI

Om ni ska till Gotland så måste ni ta en frukost-dejt eller en stenugnsbakad pizza på Rute Stenugnsbageri. Sån himla härlig miljö att vistas i, det finns fantastiska bullar och pizzor på kvällarna efter klockan 17 som alltså bakas i stenugnen och blir sådär galet goda. Vi ska ännu köra en pizza-middag där innan sommaren är slut, men i morse tog vi oss alltså iväg ganska tidigt för att avnjuta en riktig lyxfrulle på stenugnsbageriet!
Vi beställde en varsin god kopp kaffe, chiapudding (jag), yoghurt med hallonkompott och en varsin ost och skink-fralla (frallorna var så smarriga). Vilken fredagsfrulle va?! Jag tycker verkligen om det där rustika i hela verksamheten, det är lokalt bakat, lantligt, mysig tillvaro då bageriet ligger i ett gammalt stenlada som varit en smedja en gång i tiden och allting är magiskt gott just eftersom det är bakat i den vedeldade stenugnen. Kunde dessutom nästan inte slita ögonen ifrån de magiska kardemummaknutarna som låg uppdukade intill kassadisken, det måste jag ta en nästa gång!
Det finns sittplatser och bord utomhus men även i deras stora växthus. Eftersom solen sken satt vi ute under den klarblåa himlen och tittade på miljön runt omkring oss, kändisspanade och njöt av allt det goda. Rute Stenugnsbageri har blivit väldigt populärt och är bara öppet på sommaren, vilket gör det väldigt attraktivt även för oss som bor på ön året om. I Stockholm kan man hitta Rute Stenugnsbageriets systerbageri som heter Fabrique, vilket jag kan tänka mig att många av er har besökt, så förstå detta med en gotländsk touch i en gotländsk sommarmiljö. Det är amazing!
Efter frukosten som vi avnjöt i morgonsolen for vi hemåt och har nu hunnit städa hela lägenheten, tvätta och fått undan en del måsten. Nu ska jag bara packa ihop de sista grejerna som jag bestämt ska med ut till min POP UP STORE imorgon! Förresten, TACK för alla ”lycka till-hälsningar”, håll tummarna imorgon!
Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!

0 Replies to “GOTLANDSTIPS: RUTE STENUGNSBAGERI”

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *