DET ÄR EN FRID SOM INFINNER SIG

Tänkte nu spy lite galla över den ångest som jag har haft de senaste veckorna, nämligen FRAMTIDEN. Vem är jag som ens tänker på den och hur dum är jag inte som kan låta den styra över mitt mående redan idag?! Med framtiden menar jag vetandet om att ha en trygg ekonomisk inkomst om t.ex. sex-åtta månader (det är liksom bara det där med att jag vill veta att jag har RÅD att leva). Mina senaste år har kantats med deltidsjobb eftersom det är så det funkar i dagens samhälle, man anställer inte, man utnyttjar arbetsvilliga just när det behövs och sen är det släng iväg med dem. Detta bidrar tyvärr inte till ett särskilt tryggt tillstånd och det för många är det då stressande att inte veta om man har jobb nästa månad eller nästa halvår. Men nu när jag kommit till roten av detta problem och pekat ut att jag får ångest av just det här, så har jag bestämt mig att det får vara nog, jag ska aldrig ha arbetslös-ångest redan i förväg, för jag mår som en vilsen struts av oron jag själv skapar i ångestbubblan. Nu har det dock ordnat sig över sommaren också, så jag har jobb ända in augusti (underbart). Står jag utan jobb i höst så gör jag det, men då fajtas jag med det då, inte nu. Och oavsett vad, DET LÖSER SIG ALLTID, vilket är en mening som jag måste komma ihåg att tänka på lite oftare och sambon brukar var duktig på att påminna mig om det. Det är en frid som infinner sig när man kan sätta fingret på ångsten och be den fara åt helvetet.
 
Idag har jag varit ledig, har storhandlat och plockat lite här i lägenheten. Bjuder på några  bilder från lyan, det är ju så härligt med ljuset vi har skapat nu när vi målat om väggarna, samt det sken som snön ger utifrån. Väldigt glad att mörkret är på väg åt rätt håll också! Ikväll gör vi wook här hemma och jag njuter av att vara lite ledig såhär mitt i veckan.
 

 

0 Replies to “DET ÄR EN FRID SOM INFINNER SIG”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *