DET ÄR EN FRID SOM INFINNER SIG

Tänkte nu spy lite galla över den ångest som jag har haft de senaste veckorna, nämligen FRAMTIDEN. Vem är jag som ens tänker på den och hur dum är jag inte som kan låta den styra över mitt mående redan idag?! Med framtiden menar jag vetandet om att ha en trygg ekonomisk inkomst om t.ex. sex-åtta månader (det är liksom bara det där med att jag vill veta att jag har RÅD att leva). Mina senaste år har kantats med deltidsjobb eftersom det är så det funkar i dagens samhälle, man anställer inte, man utnyttjar arbetsvilliga just när det behövs och sen är det släng iväg med dem. Detta bidrar tyvärr inte till ett särskilt tryggt tillstånd och det för många är det då stressande att inte veta om man har jobb nästa månad eller nästa halvår. Men nu när jag kommit till roten av detta problem och pekat ut att jag får ångest av just det här, så har jag bestämt mig att det får vara nog, jag ska aldrig ha arbetslös-ångest redan i förväg, för jag mår som en vilsen struts av oron jag själv skapar i ångestbubblan. Nu har det dock ordnat sig över sommaren också, så jag har jobb ända in augusti (underbart). Står jag utan jobb i höst så gör jag det, men då fajtas jag med det då, inte nu. Och oavsett vad, DET LÖSER SIG ALLTID, vilket är en mening som jag måste komma ihåg att tänka på lite oftare och sambon brukar var duktig på att påminna mig om det. Det är en frid som infinner sig när man kan sätta fingret på ångsten och be den fara åt helvetet.
 
Idag har jag varit ledig, har storhandlat och plockat lite här i lägenheten. Bjuder på några  bilder från lyan, det är ju så härligt med ljuset vi har skapat nu när vi målat om väggarna, samt det sken som snön ger utifrån. Väldigt glad att mörkret är på väg åt rätt håll också! Ikväll gör vi wook här hemma och jag njuter av att vara lite ledig såhär mitt i veckan.
 

 

0 Replies to “DET ÄR EN FRID SOM INFINNER SIG”

 • så rätt! den sortens oro är så himla okonstruktiv för den hjälper verkligen INGENTING. Och ofta är den heeelt i onödan. Försöker anamma "ta det när/om det kommer". Kram!

 • jag är precis likadan och oroar mig lätt för saker, speciellt när det kommer till sånt som är viktigt. så du är inte ensam att skapa en ångestbubbla och mår som en vilsen struts emellan åt. haha :*

  sv; åh tack, vad glad jag blir att du gillar inlägget! 🙂

  hihi förstår det. för det var mycket fint! 😀

  ja, jag ska försöka svara på fler listor och lägga upp här i bloggen. har några på lager så att säga 😉

  men vad skönt ändå att du har fått klartecken om sommaren av den nya chefen. låter ju superbra att du har gett honom ett mycket gott intryck. vad roligt! 😀 är glad för din skull! 😀

  ha en fin kväll vännen! kramar <3

 • Så vackra bilder och inredningen, wow!

  sv: Ja supergott!
  Ojdå det var ju ett bra pris, gud vill ha så mycket i din webbutik! 😉
  Kram

 • Jag lovar dig att det löser sig! Sen jag tog studenten 2009 så har jag haft över 6-7 olika anställningar. Längsta var i 6 månader och den kortaste var i 1 dag. Till slut blev jag så trött att jag bestämde mig för att följa mina drömmar och jobba heltid med mina sociala medier. Jag skulle inte klara mig ekonomiskt helt ensam men förra året tjänade jag väldigt bra för att endast ha haft sociala medier som inkomst och jag ger mig fan på att jag under 2016 ska kunna vara självförsörjande. Det är verkligen mitt mål och jag vet hur tufft det är att balansera två jobb men jobba stenhårt med ditt egna företag. Om du lyckas sprida den så kommer den växa och då kanske du har en sån jävla tur att du inte behöver tänka på andra jobb när Augusti kommer 🙂

 • Åh vad jobbigt att hantera nu. Det är som du säger underbart att du har jobb ända till augusti. Det är ju flera månader som du har arbete som ändå är säkert. Men förstår ändå din ångest. Är faktiskt konstigt att man enbart nästan kan jobba deltid och inte heltid :/

  Sv; tack ska du ha! 🙂

 • Helt rätt gumman! Ingen idé att oroa sig över saker man ändå inte själv kan göra något åt. Det som händer det händer så tar man tag i det då!! Den dagen det problemet!! 🙂

  • Jaaa!! Brukar tänka på dig och vad du brukade säga om mig att jag var som en struts och bara stack huvudet i sanden och drog. Nu tar jag istället reda på problemet när det dyker upp och jobbar emot det då! 🙂 Vill ses när du kan finis!!

 • Jag förstår grejen, men som du säger: det löser sig alltid om man jobbar för att lösa det hela! 🙂

  Det är väldigt vackert hos er nu!

 • sv; nej jag vet, man gör det absolut inte lätt för sig själv när man oroar sig så mycket för det mesta. :/ haha ja, det håller jag med dig om. jag blir nästan lite irriterad på mig själv sen efteråt att jag oroade mig så mycket i onödan xD men är glad för din skull att det har löst sig så du slipper ha ångest ett tag. <3

  absolut får du sno dom listor du vill sen när jag lägger upp dom eftersom 😉

  förstår att det känns asbra att veta att du kommer vara där till hösten i alla fall. det är ju ett tag tills det är höst om man säger så 🙂

  ha en fin fredag nu tjejen! 🙂 kramar <3

 • Men härligt att veta vad och börja jobba på just det! Det finns massor med jobb (om än inte heltid fast) för den som vill ha=)) Önskar dej en fin dag!

 • Ja det är verkligen något jag tycker är så himla läskigt, inte bara just framiden hur den ser ut osv. Men ekonomiskt, jag menar ekonomin, pengar det styr egentligen ens liv så det är läskigt att tänka på det tycker jag!

  sv: Hihi tack finis, älskar dem!!
  Jadå, problemet är nog att jag inte hittar något som jag inte vill beställa hem 😉
  Kram

 • Har samma problem, jag är student och kämpar med ekonomin varje dag, man vill ju ha råd att kunna göra något roligt också och inte bara betala räkningar. Söker jobb hela tiden men det går inte framåt, får mer och mer panik över det. Men ska nog lyssna på det här inlägg och försöka ta det lite lugnare med det 🙂

 • Förstår hur frustrerande det måste vara med osäkerhet just kring jobb, men som du säger är det något som händer när det händer men det är något man får ta tag i då! :} Bra tänk och grubbla inte i nödan. Hoppas du hittar ett jobb du trivs med och som du får stanna på i framtiden!

  Ha en jättebra fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *