5 SAKER JAG OGILLAR JUST NU

Fem saker som jag kommer på mig själv med att ogilla väldigt mycket just nu:
 
– Folk som berättar hur man ska känna. Inte fan vet någon vad just jag känner eller hur jag reagerar vid sorg, depression, stress, glädje och ilska. Alla är vi olika vid reaktionen av olika känslor, vissa bär mer i bagaget och vad som för vissa upplevs som en del av livet så kan samma anledning göra att livet brakar samman för någon annan. Så säg aldrig åt någon annan hur dom ska känna.
 
– Folk som snackar skit. Det syns så tydligt och jag hör hur vissa av mina medmänniskor snackar, det senaste månaderna har jag blivit baktalad om bakom ryggen och fast att jag stått typ 5 meter ifrån och verkligen nästan kunnat ta på varenda skitig kommentar om mig själv, så känner jag mig så liten på jorden just i dom stunderna. Vill bara skrika där och då men istället kommer jag av mig och sväljer ner klumpen i magen, får ångest och blir så ledsen inombords. Jag blir så arg att några andra som är så rädda för förändringar och osäkra på sig själva tar sig rätten att trycka ner mig till samma nivå. Jag ska aldrig bli som dom.
 
– Modellerna och alla ideal som finns på alla modesajter när jag vill beställa kläder online, för jag vet att jag ser inte ut så. Känner mig så icke vacker (ja jag vet det är min självkänsla som det är fel på, men det där gör den inte bättre om vi säger så) och stänger ner sidorna i ren frustration när jag vet att plagget inte kommer sitta sådär ”snyggt” på mig. Ogillar det så starkt för att jag låter det trigga igång det missnöjda sättet som jag ser på mig själv i spegeln.
 
– Att mensvärk fortfarande är skamligt att prata om. Folk är så känsliga på den här punkten har jag märkt, men saken är den att jag mer än gärna vill förklara varför jag fem dagar i månaden är grå som ett lik i ansiktet, svettas som en klimakteriekärring och ibland kräks hejvilt och plötsligt. Jo, för att jag ens ska kunna stå upp och inte blöda ner alla mina byxor under dessa dagar så tar jag över 16 tabletter/dag. SEXTON TABLETTER, bara för att hålla ihop som människa i en jobbmiljö där jag ska vara serviceminded och effektiv i stressen. Biverkningarna är alltså kaskadspyor, illamående, småsvidighet och svettningar, MEN jag slipper värken som skulle ha gjort att jag låg kvar gråtandes i sängen hela veckan. (Ber er snällt men bestämt att inte kommentera om eventuella preventivmedel som kan hjälpa mot mensvärk, för jag har haft min jobbiga mens i 10 år och vet alternativ plus övriga bieffekter av olika hormonpåslag, tro mig. Tabletterna är min räddning.)
 
– Att stress påverkar mig så mycket som den gör och att det aldrig tycks ta slut. Jag vill vara som andra som bara kan skaka av sig den när de exempelvis går hem från sitt jobb, men istället tar jag med mig det hem också och blir helt luddig i huvudet av utmattning mellan varven. Kan ju konstatera att jag borde försöka bli kvitt den där stressen annars kommer jag en dag gå under!
 
 

0 Replies to “5 SAKER JAG OGILLAR JUST NU”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *