DET RÅDER FRID

Hur har ni det såhär dagarna innan julafton? Jag har aldrig varit en person som drabbats av julstressen och jag tror att det ligger mycket i att jag tillåter mig själv att börja julen tidigt, förlänga den med allt det här myset innan och faktiskt skapa nya traditioner för när granen ska upp, vilken vecka man tidigast får börja baka och sånt där, våga testa nya godissmaker och skapa en del förändringar för år till år. Jag njuter så av julen som en hel säsong istället för endast en helg om ni förstår hur jag menar? Vissa jultraditioner som var julafton ska tillbringas eller att det ska vara riktig julmat på bordet i julhelgen förändras inte, men allt det där andra hinner jag göra med harmoni i kroppen eftersom jag inte sätter upp datum, tider och framför allt inte förbjuder för mig själv att bryta mot något jag ”alltid” har gjort förut. Är väldigt glad att jag hanterar det så, eftersom det för så många tycks vara förenat med just stress.
Idag har jag färdigställt det sista som vi hade att göra inför juldagarna och imorgon bitti sticker vi ut till Västergarn där vi blir kvar till den 25e. Ser så mycket fram emot allt mys, god mat och att bara få vara med nära och kära. Ikväll blir det hämt-pizza, julfilmer och smakprov av saffrans-cheesecaken som jag gjort inför julafton.
Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!

20 Replies to “DET RÅDER FRID”

 • i år har jag inte alls haft nån stress när det kommer till julklapparna som jag brukar kunna ha. men jag började i tid i år och hade tänkt ut lite sen innan vad jag skulle köpa till alla 🙂

  sv; men tack så mycket fina johanna!! 😀 <3

  ja min gran kom fram ​i söndags. det passade bra då eftersom det var tredje advent 🙂 så nu är det mer julstämning här hemma tack vare granen <3

  ja skulle man kunna shoppa så oftare så tror jag inte att man skulle uppskatta det på samma sätt som nu när man väl kan göra det. vilket är sjukt sällan. haha 😛

  nu är det inte alls långt kvar till julafton typ 1.5 dag eftersom denna dagen börjar gå mot sitt slut. är sjukt att bästa dagen på året snart är här 😀 december har gått lite för fort måste jag säga. haha! hoppas att du får en fin helg vännen och att du är redo för julafton på söndag! kramar <3

 • Ja det är nog rätt vanligt att många blir stressade kring och innan jul, men allt behöver ju inte vara perfekt heller tycker jag. Man kan göra det lite enklare för sig själv 😉
  Jag är klar med det mesta nu, har bara 1 klapp att slå in 😉
  Fixat det sista med julgodiset idag 😉

  Hoppas du får en fin kväll<3 Kram

 • Jag har fått stressa lite i år men inte värre än vanligt egentligen 😉 Eftersom jag jobbar så har spannet för att hinna med saker flyttats till innan helgen. Hoppas ni får en underbar jul. Kram

 • Jag är nog alltid lite stressad runt jul, främst för att jag vet med mig att jag egentligen aldrig är ledig & fasar för att behöva bli inringd när jag egentligen bara vill ha tid för familj 🙂

 • va härligt det låter .
  ja försöker att inte stressa blir jul ändå
  önskar en fin god jul fina du så hörs vi kramizar

 • Först vill jag börja med att tacka dig för all inspiration som du givit mig detta året. Känns som att jag funnit en vän 8 timmar bort. Önskar dig all lycka till i det nya året och så vill jag passa på att önska dig en riktigt god jul <3

 • Jag är som du, känner ingen julstress 🙂 Blir mer stressad av andra haha ;D Nädå.. det kommer nog sen när man ska stå för julen själv i sitt eget hem i framtiden med barn och släkt osv ; D kram och God jul fina du!!

 • Du är grym som börjar tidigt med julen och skönt att slippa stressan. Önskar jag var lika duktig som du men tyvärr inte, haha! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *