2019 I EN LISTA

2019 är över och vi har gått in i ett nytt decennium. Det känns galet men jag är så redo för ett nytt år och nya möjligheter, jag har bestämt att det här ska bli mitt år på alla plan. Hälsa och välmående ska prioriteras för att fortsätta att i längden orka mer och känna mig stark inifrån och ut, leva på riktigt ska vara mantrat för mitt personliga jag och i yrkesrollen ska jag rocka och fortsätta våga, säga mycket ja och expandera i sortiment, team, tjänster och drömmar. För att sammanfatta 2019, som verkligen har varit fantastiskt, så har jag satt ihop en egen lista med frågor om de senaste 12 månaderna som passerat.

Fotograf: Beatrice Jakobsson

3 saker jag har lärt mig under 2019: Jag har lärt mig mer om löneadministration, om att nätverka och blivit mer miljömedveten kring mina egna vanor, särskilt hur jag konsumerar och vad jag förbrukar.

Årets bästa resa: Vår semester i grekiska ö-världen helt klart där vi besökte 6 öar på 11 dagar!

5 platser jag besökt under året: Gdynia, Paros, Santorini, Kalymnos och Symi. Så otroligt häftiga och vackra platser allihop, på sina egna unika sätt och är det några platser jag verkligen rekommenderar er att besöka så är det öarna Paros och Symi!

Årets topp 3 händelser: Butiksflytten, vår egna flytt från 27 kvm till 72,5 kvm och våra resor. Tänk ändå allt som hänt sedan förra januari, vad vi växt som bolag, hur bra vi trivs i vårt hem och allt vi hunnit se längs vägen.

Det häftigaste som hände karriärsmässigt: Att få lansera min egna kollektion och börja bygga möbler själv för hand, släppet av min färgkollektion hos Visby Färgcenter, att nå bolagets årsmål redan i november och självklart, BUTIKSFLYTTEN.

Personlig dröm jag uppfyllde: Att ö-luffa i Grekland. Det har stått på min bucketlist väldigt länge och är så glad att jag fick göra det med Patrik vid min sida.

Något jag gjorde men aldrig gjort förut: Bygga skåp? Släppa en färgkollektion? Ha events? Driva bolag? Anställa mina första kollegor? Flytta in i något med inglasad balkong? Jag gjorde ju massvis som jag aldrig gjort förut!

2019’s jobbigaste: Att året gick så otroligt fort tror jag var det jobbigaste för jag hade velat göra ännu lite till.

De viktigaste personerna i mitt liv under 2019?: Patrik, mina föräldrar, Josefine, Rebeccah, Beatrice och Emmie. Med dem har jag skrattat, gråtit, firat, peppat och levt livet.

Årets mantra: Jag har så mycket kvar att ge.

Något jag lämnar i 2019: Jag lämnar glömskan om mig själv och börjar om med att våga prioritera mig själv lite mer igen. Längre powerwalks, fler chanser till återhämtning och mer tid till att vara jag, oavsett om det är i sällskap med vänner, på middagar, med karln bredvid mig, med familjen eller genom att hinna göra sånt jag tycker omensam.

2 minnen från året som får mig att le: Överraskningsresan för Patrik i maj när jag hade bokat kryssning till Polen (oj vad vi har skrattat åt den eftersom jag hade bokat den i syfte för att besöka Gdynia som är ett shopping-mecka och vi kommer i land och allt är stängt pga Polen hade röd dag. Fattar ni hur snopet och gissa om jag fått höra för det!) och butikens fantastiska invigning då fler än 200 personer kom för att fira, titta in och önska-lycka-till.

2019’s bästa investering: Vår säng, resorna och kassadisken till butiken!

Något jag växte ifrån under 2019: Att jämföra mig och osäkerheten kring vilken roll jag vill att företaget ska ha på marknaden. Det är klart att i min bransch finns det massvis med konkurrenter (det behöver en marknad ha för att konsumenterna ska få valmöjligheter), folk i typ samma situation som härmar och tar ens content samt efterliknar ens koncept när de märker att man får det att fungera. Sånt har irriterat mig så mycket, varför ska jag jobba och slita med att komma på idéer och kreativa lösningar när andra bara ska ta efter? Dock har jag de senaste halvåret känt mig så säker på min roll i det hela, på det jag gör, på valen för bolaget, slutat att jämföra mig med andra och fokuserat på StyleMood’s egna utveckling. På att vi är först. Och att andra härmar, i sista hoppet om att själva lyckas och det får stå för dem, jag är vuxnare än så. Jag vet numera att det är deras osäkerhet, deras problem med se en konkurrent växa bredvid och deras avundsjuka. 

3 favoriter som tog plats i hemmet under året: Mindre loppisfynd som bland annat silverbestick och vackra glasfat men också vår nya säng. Att gå från att ha sovit nästan 6 år i en 120-säng till dubbel kändes amazing, sover så mycket bättre numera. Men bäst av allt är nog ändå vår tv-hylla, den blev så himla bra!

Det gjorde jag mest: Jobbade, helt utan tvekan. Våren var uppstartssträckan inför flytten, jag förberedde och köpte in mer än någonsin, i juni packades alla produkter ner i lådor i gamla garagebutiken och under något dygn flyttade vi över allt och in på plats i nya lokalen. Från midsommar och framåt jobbade jag sedan varenda dag hela sommaren och höll öppet, hösten har varit ett långt maraton-pass med jobb men ack så kul vi haft och vilka utmaningar vi tagit oss an under detta år! Ett fantastiskt jobbår även om jag ibland slitit mitt hår, fått kämpa i motvind och lära mig saker längs vägen!

36 Replies to “2019 I EN LISTA”

  • Tack snälla och vad glad jag blir att du gläds åt mina framgångar 🙂

  • Ska du säga!! Så glad att vi har varandra, du är bäst!! <3

  • Ja det var verkligen roligt att jag kunde göra det under 2019! 😀 Kraam!

  • Ja skoja inte!! Den är ännu så tom eftersom vi inte har hunnit fylla upp den 😉 Jäkla skillnad!! XD

  • Vad bra att du tyckte det! 🙂 Ja det är verkligen kul! 🙂

 • Låter som ett magiskt år och jäklar vad du har växt!! 😍😍 Så grymt jobbat och eran resa är ju helt underbar i Grekland. Men även i polen, HAHAHA!! Kan ännu skattat på det och tycker du gjorde ett bra försök! 😂❤️

  • JA jäklar ja vilket år det blev och så bolaget utvecklats!! 😍😍 Tack snälla och bästa du för ditt stöd och pepp under året vännen <3 Ja den resan var underbar och hahahaha Polen-resan var helt klart värd ändå för den skrattar vi högt åt typ varje dag!! Exakt, jag FÖRSÖKTE JU!!!! 😂❤️

 • Vilket år du och dina nära har haft! Det gör mig så glad att läsa detta inlägg och jag känner så mycket värme inför din lycka, både som företagande och som person. Stort grattis och med önskan att du får ett fint år 2020!
  Stor kram

  • Ja det har verkligen varit ett fantastiskt år! Tack snälla och vad glad jag blir att du känner det!! TACK och gott nytt år fina du!! Stor kram!

  • Tack snälla för det! 😀 God fortsättning och gott nytt år!

  • Ja det var fantastiskt på många plan! <3 Det hoppas jag med och önskar dig detsamma!! <3

 • Detta var en av de bästa ”listorna” om föregående år som jag har läst. Du känns som en otroligt klok och balanserad person! Ska bli såååå spännande att se allt du uppnått om ett år! Stor kram <3

  • Men åh tack snälla du, vilken fin komplimang!! <3 Ska ge järnet för ett grymt 2020 nu, så redo för nya utmaningar och utveckling! Stor kram och gott nytt år! <3

 • ja men va skoj du är så duktig det säger ja jämt <3

  men vi blickar bara framåt o säger japp detta är vårt år så hoppas vi på allt bra kram

  • Tack rara du, det betyder lika mycket varje gång! <3 Ja detta blir vårt år, nu kör vi! Kram

  • Åh tack så jättemycket, vad glad jag blir att du tycker det! KRAM <3

 • Så imponerad av dig och allt du hunnit med! 🙂
  Toppen att du ska prioritera hälsa och välmående<3
  Förstår att flytten kändes toppen. vilken skillnad på yta 🙂

  Kramar!

  • Tack snälla du! 🙂 Ja det är viktigast, ALLTID <3 Det blev verkligen sådan skillnad och är så glad för att vi fick den möjligheten 🙂 Kramar!

Comments are closed for this post.