2020 I EN LISTA

Var tvungen och gå tillbaka i arkivet och läsa vad jag skrev om 2019. Jag hade så mycket förhoppningar om det nya året, att det skulle medföra massor av nya möjligheter och att hade verkligen bestämt att det skulle bli mitt år. Och hur känner jag nu, när detta märkliga år passerat? Inte blev det kanske mitt år helt och hållet, det blev absolut ett lyckat år företagsmässigt, jag har växt och lärt mig så mycket med årets utmaningar och annorlunda vardag men jag kan bättre. Ska fortsätta säga ja mycket, må bra inifrån och ut, våga stå kvar i det som är jag, bli aningen mer organiserad (det är mitt stora nyårslöfte faktiskt) och leva ännu lite mer på riktigt! Här har jag sammanfattat 2020 och dess 12 månader i min alldeles egna lista.

3 saker jag har lärt mig under 2020: Jag har lärt mig en del av att vara chef och satt mig in i det här med rekrytering (snart dags igen), att marknadsföra bättre, att göra årsredovisning för bolag, vad som verkligen betyder något och att tänka ännu mer utanför boxen.

Årets bästa resa: Resa? Jag har varit fast på öjn och inte rest någonstans liksom så många andra. Tänk om jag hade vetat att det skulle bli årets svar, ett år med noll semesterdagar och en uppochnervänd värld där man inte reser längre?

5 platser jag besökt under året: Eftersom jag inte kommit av ön så har jag endast besökt platser som Fårö, Ljugarn, Sjonhem, Katthammarsvik och Träkumla. Kändes kaxigare förra året när jag svarade massa paradisöar från grekiska ö-världen!

Årets topp 3 händelser: Att jag börjat löpa, lärdomarna om vad som faktiskt betyder något och de förändringar vi gjort i vårt hem, som att vi öppnade upp några luckor i köket och målade ännu lite till.

Det häftigaste som hände karriärsmässigt: Att öppna en andra butik, att nå sitt dröm-mål och att 2020 blev året då vi omsatte det högsta, någonsin. Ofattbart med tanke på hur allt kändes i mars.

Personlig dröm jag uppfyllde: Att driva fler än bara en StyleMood-butik var en dröm som gick i uppfyllelse under året och att hitta mer egentid trots en stressig och fartfylld vardag.

Något jag gjorde men aldrig gjort förut: Ha sommaranställda? Sända pysselkväll live? Få jobba med mina bästa vänner? Göra bolagets första bokslut och årsredovisning? Bygga bord? Måla ett kök? Bli duktig på att sälja och lära mig massor om lammskinn? Älska att springa? Massa nya saker har jag gjort i år!

2020’s jobbigaste: Att inte veta när det är över och att inte få vara nära och kramas. Har haft alldeles för lite tid med mina vänner.

De viktigaste personerna i mitt liv under 2020?: Patrik, mina föräldrar och mina närmaste vänner. De har sett mig kämpa, fighta, gråta, slita mitt hår, glädjas, skratta, vara lycklig och stolt, de ser mig i alla mina allra renaste former.

Årets mantra: Den som vågar satsa i motvind är den som vinner oavsett hur det går.

Något jag lämnar i 2020: Tvivlet, mitt kaosiga jag (alltså den där delen av mig som inte riktigt kan hålla ordning på lagret…) och energitjuvar.

2 minnen från året som får mig att le: Invigningsdagen av mammas och pappas kafé (tänk att de uppfyllde sin 20-åriga dröm tillslut!) och när jag uppnådde mitt stora ekonomiska drömmål mitt under frukosten med Beatrice tidigt i höstas. Det var lyckorus-stunder!

Foto: Beatrice Jakobsson

2020’s bästa investering: Sommaranställda, tid till mig själv, att köpa favoritporslinet, drömskåpet, en ny dator och SÅKLART MIN NYA KAMERA!!

Något jag växte ifrån under 2020: Min lagerlokal då sortimentet blivit så mycket större (hehe, jag spräckte alla budgetar jag hade…) och alla konton/människor som måste låtsats om allting.

3 favoriter som tog plats i hemmet under året: Vårt stora matbord som jag har designat och byggt själv, ett vitrinskåp i återvunnet trä och många bruna loppistallrikar som jag fyndat.

Det gjorde jag mest: Jobbade, jobbade och jobbade. Men det har varit så himla roligt så det är inget jag ångrar, utan det är ju något som är naturligt när man driver ett bolag som ligger i utvecklingsfasen och jag älskar det jag får göra varje dag.

28 Replies to “2020 I EN LISTA”

 • Kul att få läsa din lista detta år också, jag förstår att det är stor skillnad på vilka länder man besökt eftersom man varit fast här på ön haha. Väldigt roligt att läsa hela listan och att du öppnade en ny butik och har investerat massor med saker i ditt företag gör mig så stolt. Jag är verkligen så glad för dig och din utveckling!! Stort kram till dig hjärtat och GOTT NYTT ÅR!!! <3

  • Åh tack finis och jaa det blev verkligen stor skillnad där! Får försöka Gotlands-semestra lite mer i år så det piggas upp lite iaf 😉 JAAAA, alltså tänk vart jag var för ett år sen och var jag är idag. SÅ HÄFTIGT! Tack babe, stor kram till dig också och GOTT NYTT 2021!!!! <3

 • Vad roligt att läsa dina svar, och förstår att det är extra roligt att känna att man kan placera sig som mer ”chef” och då lärdom av det

  • Ja det är väldigt härligt att det fanns många positiva saker med året som gick också. Ha en fin vecka! Kram <3

 • Vad härligt att du börjat löpträna. Det är ett av mina mål att komma igång med igen. Jag är så imponerad över din resa med Stylemood som du gjort. Dina föräldrarskafé var riktigt mysigt det också. Hoppas att coronan snart är över så jag kan åka över till Ön igen och jag kanske kan komma förbi fina butiken.

  • Ja det är verkligen så härligt! Heja dig! Tack snälla du och vad glad jag blir för att du tycker det, så himla roligt att du tagit dig tid att besöka mig/oss när du varit på ön 🙂 Hoppas det och du är så välkommen när du vill!!

 • Jag hoppas att 2021 ger dig lika mycket framgång om inte mer. Tycker det är så spännande att få följa dig i din personliga utveckling men också företaget. Hoppas på fler blogginlägg detta året också då jag verkligen älskar att läsa din blogg <3

  • Åh tack fina du för det! Är så glad för att du uppskattar att följa min resa och jag lovar att försöka lyckas med lite mer blogginlägg i år och då fokus på företaget som du önskade. Tack för att du älskar min blogg <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *