3 ÅR SOM FÖRETAGARE

Idag, den 19/11, har jag varit registrerad företagare i tre års tid. Det känns som en evighet när jag tänker på hur mycket jag har fått lära mig under resans gång och när jag kommer på att folk faktiskt frågar mig om tips, svårigheter och hur det är att driva webshop för att jag nu är erfaren, vad jag kan och hur mycket bättre jag är i alla roller som både försäljare, kundservice-medarbetare, marknadsförare, administratör och inköpare. Samtidigt känner jag ibland att jag startade StyleMood igår. Jag har skapat och byggt upp något alldeles eget, från en liten sprudlande idé, på egen ficka (utan lånade pengar) och med egen kraft. Det är ju fasen amazing om man tänker på det och är det inte lite coolt (och typ ödet) att min årsdag av företagsregistrering firas samma dag som Women’s Entrepreneurship Day?

Saker jag trodde var sant innan jag startade eget företag:
– Att uttag av lön var självklart efter några månader. Knappast i ett handelsföretag säger jag nu.
– Tiden skulle bli min, att jag skulle få mer tid. Det har snarare blivit totalt tvärtom även om jag idag får styra min egen tid.
– Har man en webshop så finns man och kunderna hittar en, men det stämmer inte alls. Det är så mycket jobb bakom att lyckas leda trafik till sin hemsida och framför allt till att konvertera besökare till en kund.
– Sälja är väl inte så svårt? Jo, det är det och att hitta sina marknader, kundgrupper, kontakter och fördelar!
– Att jag hade en stil. Helt ärligt så visste jag inte vad min egna inredningsstil var riktigt och det tog sin tid innan jag ens kom på det, men nu känner jag mig både säkrare och tryggare än någonsin med mitt sortiment, min röda tråd och stil av hållbart, gotländskt och unikt.

Saker jag har lärt mig under mina år som företagare:
– Att jag kan så mycket mer än jag tror. Det bevisar jag månad efter månad just nu, framför allt för mig själv och med den utveckling som företaget har gjort bara under 2018.
– Tålamod är en företagares bästa vän. Jag hatar och vänta, men har lärt mig att våga göra det och ha tålamod i mina investeringar och beslut, för tror på något sätt att det har gjort att jag kan sticka ut från konkurrenterna och ta mig an marknaden på mitt egna sätt idag.
– Det jag gör idag har betydelse för hur morgondagen ser ut. Allt kämpande, slit, gråt och press just nu ger resultat imorgon och i framtiden, så viktigt att ha med sig när dåliga dagar kommer.
– Hur Google, analys av kanaler och marknadsföring fungerar i olika tider, säsonger, kundgrupper mm.
– Att sälja, framför allt mig själv och mitt varumärke! Det kunde jag absolut inte innan och det har tagit tid att bygga upp mitt självförtroende som just ”försäljare” men idag vet jag vad jag går för, vad jag kan lova, vad just jag kan leverera i form av service, kundbemötande, produkter och kvalité, så nu är jag betydligt bättre på att berätta om fördelarna man som kund får hos StyleMood och ta med det när jag har viktiga möten, ska presentera mig för nya leverantörer/designers eller i andra sammanhang när människor vill att jag pratar om företaget.

Saker jag drömmer om att få uppleva på min företagsresa:
– Drömmer om att omsätta 1 miljon.
– Vill öppna upp en bättre fysisk butik (och det blir sant 2019 när jag förflyttar butiken till annan byggnad).
– Anställa min första medarbetare.
– Göra min enskilda firma till ett AB.
– Skapa en alldeles egentillverkad kollektion med varumärket StyleMood eller mitt namn.
– Öppna för leverans till fler länder (just nu skickar jag till Sverige, Finland och Danmark).

25 Replies to “3 ÅR SOM FÖRETAGARE”

 • ja men gud ja kan tänka mej det är massvis me jobb som förtagare det hör man jätte ofta o de har aldig ledigt o sem 😀
  hoppas din morgon dag blir bra ändå kram

  • Ja, det är betydligt mer än vad man tror och man är ju den enda som är skyldig att göra allt, så det är tufft i perioder! 🙂 Kram på dig

 • Alltså wow! Du är så bäst 😉 ( vet att jag ”tjatar” om det, men är såå impad 😉 *ler*
  Hoppas Du får en bra Tisdag<3

  Kramar!

 • Det är så himla roligt och imponerande att få läsa detta. Jag ÄLSKAR när du skriver såna här inlägg. Det känns väldigt speciellt för mig då jag läste din blogg redan innan du startat Stylemood så jag har fått vara med sen början. Jag är så stolt över dig och den vägen som du har tagit. Jag vet att du sliter som ett djur men det kommer vara värt det! Fortsätt kämpa men glöm inte att unna dig lite egentid också <3

  • Åh vad glad jag blir att du tycker det! TACK, det ska jag komma ihåg och jag ska försöka få till fler såna här inlägg, de kräver lite mer tid, men när jag har tillfälle ska jag absolut skriva om just sånt här! Det är verkligen så roligt att du följt mig redan sen innan StyleMood och sett hela resan, det glädjer mig att du är så glad för min skull och ser mitt slit! Det ska jag unna mig och ja, jag tänker aldrig ge upp <3

 • Stort grattis till tre år! 😀
  Detta inlägg var precis vad jag behövde läsa nu då jag går och tänker på om jag ska starta eget eller inte! 😀

 • Stort grattis i efterskott! Galet att du har haft företaget såhär länge kan jag hålla med dig om och roligt att ständigt få följa med i din utveckling då jag minns då du startade ditt företag och jag var en utav de första som handlade ifrån dig! 😀

  • tusen tack 🙂 Ja det känns galet för det har gått så fort. Precis, tänk hur länge sen det var! 😀

 • men shit! har du redan varit företagare i tre år? vad tiden går fort! 😀

  sv; åh men tack fina du för att du tycker det!! <3

  ja men förstår att det kändes bra för dig när du ändå visste att du hade gjort rätt och att det inte berodde på dig att det hade blivit fel. tur att det löste sig för kunden till slut 🙂

  förstår att du också längtar efter att få resa. det är ju så kul att resa 😀 hoppas att det inte dröjer allt för länge innan du kan resa 🙂

  ja men det känns ändå bra att vara ett litet steg närmare sin dröm. känner att jag är så pepp på att få gå på öppet hus i vår för den utbildningen så jag få mer info 🙂 hoppas att du mår bra och att du har en fin vecka raring! kramar <3

 • Åh grattis, så kul! Tycker verkligen det är kul att få veta dessa saker från dig som företagare, för man inser mycket eftersom man känner igen sig i vissa antaganden! 😀

  • Åh tack så mycket! Vad roligt att du uppskattar det och ja, precis, man vet ju inte så mycket förrän man börjar få några år i branschen och som företagare 🙂

  • Men åh TACK snälla Amanda, vad glad jag blir!! Ska kämpa för att dom ska gå i uppfyllelse!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *