DU STYR DIN EGNA TID

Tänk att livet är så pass rättvist att alla människor i världen är tillsatta samma tid och att vi alla har just 24 timmar på dygnet. Sen vad man väljer att göra med sina egna timmar, vad man vill prioritera och hinna med, leva efter för rutiner eller strunta att lägga ner tid på, det styr man faktiskt själv. Ni är många som tycker att jag är så effektiv och beundrar mitt driv till att hantera så pass många bollar i luften som jag gör, och allt jag kan svara med är att jag har precis lika mycket tid som er, men att jag har blivit bra på att hitta, planera och styra min tid. Och det är nog ett av mina främsta verktyg i företagarrollen!

Vet även att några av er är intresserade och veta mer om hur jag lägger upp mina veckor, vad jag planerar in, hur jag fördelar tiden mellan studier, företagsjobb, blogg, vänner, familj, butikens öppettider och träningen. För mig funkar det att dela upp dagarna i block och det är vad jag gör, vilket är grunden till planeringen i min jobbvardag. Det uppstår alltid grejer som måste prioriteras, som tar längre tid än jag vill, det är grymma event att gå på, jag vill hellre passa på att umgås med min karl på hans lediga dag eller hänga med en vän över en fika, plugget är för svårt, vi har massa sociala tillställningar att fara på och problem uppstår, men jag har en fast grund och den är så viktig för att hålla mig on truck och hela tiden vara effektiv i mitt jobb.

Måndagar: Morgonträning för att starta dagen starkt. Förmiddagen ägnas åt StyleMood genom att pricka av företagsjobb som uppdatering av webshopen med veckans erbjudande, mail, checkar av eventuella inkommande leveranser av varor, packar ordrar, uppdaterar sociala medier, betar av akuta ärenden och postning av paket. Bockar även av kalendern och bloggar/svarar på kommentarer. Efter att klockan har passerat 13 så är det plugg, uppsatsskrivning och fokus på de uppgifter som ska lämnas in här näst.

Tisdagar: Morgonträning. 08-13, Företagsjobb i form av analyser, statistisk och planering, allt för att uppdatera mig själv om läget, vad jag gjort bra, vad som funkar, vad som inte funkar och idéer för kommande storhelger, kampanjer och utvecklingssteg. Uppdaterar sociala medier, betar av mail, lägger upp eventuella nya/inkommande produkter och fotar. Lägger en timme åt att svara på kommentarer på bloggen, uppdaterar eller tidsställer kommande inlägg. Repris av måndagens eftermiddag mellan 13-17, dvs studietid.

Onsdagar: Morgonträning och blogg-tid. Sedan StyleMood-jobb i första blocket som vanligt och då brukar det vara fakturakontroll som står först, dvs att jag ser att mina fakturakunder har betalat sina fakturor och att mina egna leverantörsfakturor och inköp är inlagda för betalning. Mail, leveranser (brukar vara en typisk leveransdag så får inkommande samtal från lastbils-chaufförer som kommer med nya varor), uppdatering i sociala medier, packar varor, postar osv. Block 2 ägnar jag sedan åt studierna, allt för att aldrig hamna efter eller tappa greppet kring de intensiva tidsintervall jag har för inlämningar, prov och examinationer.

Torsdagar: Vaknar och går upp med sambon (om han jobbar dagtid förstås), kör träning 07-08 och sätter igång dagen. Tankar på med kaffe, bloggar och ägnar sedan hela arbetsdagen åt förutbestämd sak. Nu för tiden har jag ofta uppsatsskrivning i och med mitt studieår, så då är det just det som prioriteras under en heldag såhär i veckan, eller i annat fall så ägnar jag dagen åt att jobba med StyleMood eftersom det ständigt är saker som ska göras, fotograferas, uppdateras, lämnas, hämtas, packas, postas, köpas in, ändras eller marknadsföras. Tycker verkligen om torsdagarna och när jag kan lägga en hel dag åt något specifikt för att bocka av uppgifter eller många to-do’s.

Fredagar: Brukar prioritera fredagar som en ledig dag eftersom jag jämt är verksam, aktiv och i jobb på helgerna och vet hur viktigt det är med tid till återhämtning och energipåfyllning. Så jag betar av alla akuta måsten, blogg och jobb på förmiddagen och efter 12 så passar jag gärna på att träna, äta gott, mysa och umgås med de jag tycker om.

Lördagar: Går upp 05, tränar och fixar i ordning mig. 07-08, kör ut till butiken (1 timmes körväg). Packar ordrar som ska postas till kunder och eventuella kassar för de som beställt med leverans, uppdaterar sociala medier och fotar innan öppning. Bokar frakt. Butik öppen 10-15. Packar det som behövs till hemmalagret, kör hem (fortfarande 1 timmes körning). Kommer hem efter 16 och då prioriteras det för att framkalla någon form av helgkänsla, typ lång dusch, middagslagning, soffhäng, film, och kanske, eller oftast, lite blogg-tid.

Söndagar: Sovmorgon. Mellan 10-14 hinner jag beta av träningen och planerar kommande bloggvecka, bloggar, kommenterar, ser över mitt material och förbereder eventuella samarbeten. Fyller på kalendern med viktiga tider och tillfällen att komma ihåg framåt, samt planerar eventuell dag att åka ut till butiken för att göra såna måsten som uppstår då och då utanför öppettiderna. Tänker också ut en dag att se fram emot lite mer ledig tid och bestämmer den utifrån veckans måsten, events och roligheter (brukar som sagt bli fredagar). I övrigt så är söndagar en dag där jag prioriterar det som behövs göras för att ligga i fas inför kommande vecka, oftast blir det långa pluggtimmar för att trampa ifatt eller beta av sånt som gör att jag kan få mer utrymme till annat inför de närmaste dagarna.

32 Replies to “DU STYR DIN EGNA TID”

  • Ja, precis, ju mer man har och göra desto mer effektiv känns det som ibland! 🙂

 • Så intressant att läsa hur du tänker! Och vet du vad? Det låter så himla vettigt! Planering är verkligen A och O för att lyckas – och well, du kommer helt klart att lyckas! HEJA DIG!! <3

  • Vad kul att du tycker det!! Och jaa, det tror verkligen jag, åtminstone för att klara av att driva eget, plugga distans och samtidigt skapa framgång i sin business, det funkar inte utan planering!! Tack snälla du!! <3

 • Det enda som är spikat för mig är min morgonrutin. Den ser exakt lika dan ut varje dag men sen vid 13:00 ungefär det är så mina dagar börjar skilja sig åt. Jag fotograferar aldrig på samma dagar, mina samarbeten kommer alltid in orgelbundet så jag kan helt enkelt inte ha ett fast schema 😛

  • Vad kul och höra hur du gör! Nej, fotografering sker inte heller på samma dagar för mig, mer än att jag gärna vet att då och då kan jag planera in det. Mina samarbeten kommer också alltid oregelbundet och är glad då att jag har en planeringsgrund att stå på så att tid finns för att jämt leverera snabbt, så tror att ett fast schema är bättre för mig i det avseendet faktiskt 😉

 • Väldigt intressant att läsa 🙂 Jag försöker också att dela upp dagarna i block, dock går det mindre bra då jag inte har samma disciplin som dig så blocken brukar lappa över varandra lite väl mycket ibland haha

  • Vad kul att du tycker det och roligt att du använder dig av lite samma taktik! 🙂 Haha, kämpa på!!

 • Ja så är det ju, alla människor har ju lika många timmar på ett dygn. men det är ju väldigt olika vad människor prioriterar eller gör på sina timmar 😉
  Jag tycker Du är grym iaf, men det vet du nog 😉 *ler*

  Kul att få veta hur Du lägger upp Din tid 🙂

  Sv: Tack 🙂 jag vet om det, får se hur det blir haha 😉 🙂

  Kramar!

  • Ja, precis och tycker det är rättvist så, alla har samma villkor liksom! 😉 Tack snälla du, blir så glad att du tycker det! 🙂

   Vad roligt att du gillar inlägget! 🙂 Ha en fin dag! Kram <3

 • Men herreguuuuud vad du är imponerande! Vilken struktur, vilken disciplin! Åh måste ta efter lite av detta alltså! Heja dig, grymt <3

  • Men åh tack, vad kul att du tycker det!! Och ja, hade jag inte haft disciplin hade inget blivit gjort, har ju allt ansvar själv! 😉 Kram på dig!! <3

 • Du har verkligen fullt upp 🙂 Men visst är det väl så att man har betydligt lättare att få veckan att gå ihop om man har struktur på dagarna. Sen gäller det nog att inte bortgå från ”schemat” allt för mycket, då skiter det sig nog. Fast ibland måste man nog tillåta sig det. Ibland kommer säkert något oförutseende fram, då måste man nog kunna böja lite på tiderna 😉 Inte lätt alla gånger att hitta balansgången. Härligt att du verkar ha gjort det 🙂 Kram

  • Ja, det är långa dagar i min värld just nu 🙂 Jag tycker det, strukturen och disciplinen gör att jag får allt gjort, så det funkar för mig och precis, inte bortgå för mycket från grundschemat, men ändå vara flexibel de gånger det behövs och det känner jag att jag är! 🙂 Ha en fin dag! 🙂 Kram!

 • Älskar din inställning och att du prioriterar vad som är bäst för dig! Skönt att du har landat idet. Blev nyfiken på vad du tränar? Kram

  • Tack snälla du, vad kul att du gör det! Verkligen! Jag powerwalkar varje dag och styrketränar hemma bara 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *