FÖRBÄTTRA DITT KOLESTEROL

– Inlägget är sponsrat i samarbete med kyolic.se –

Så förbättrar du ditt kolesterol

Något som du kanske har behov av att göra, det är att sänka ditt kolesterolvärde? Att ha ett högt kolesterol är inte bra för dig. Det eftersom då ökas riskerna för att du ska drabbas av olika hjärtsjukdomar. Gör du en del förändringar i ditt liv så kan du sänka kolesterolvärdet. Bland annat handlar det om att se över din kost, kanske börja träna mer samt minska konsumtionen av alkohol. Är du rökare kan det även vara bra att försöka sluta.

Satsa på hjärtvänlig mat

Vad du äter gör ganska mycket för kolesterolet. Det du bör satsa på för att sänka värdet är det som kallas för hjärtvänlig mat. Minska på rött kött och fullfeta mejeriprodukter då dessa innehåller mättade fetter. Du bör även ta bort transfetter så väl som att äta mat med mycket omega-3-fettsyror och mer lösliga fibrer.

Öka upp din träning

Om du inte tränar alls, börja med det! Du som redan tränar, se över om du kan öka det något. Träning är nämligen något som kan förbättra kolesterolet. Om du har extra kilon så kan det även vara bra att gå ner dessa, då även det sänker kolesterolvärdet.

Sluta röka och drick mindre

Är du rökare så bör du försöka med att sluta! Inte bara för att du ska förbättra din HDL-kolesterolnivå utan även för att det annars inte heller är bra för dig. När det gäller alkohol så behöver du inte sluta helt med det, men det kan vara bra att dricka måttligt så att säga. Allt för mycket alkohol kan nämligen leda till problem med din hälsa. Bland annat kan det ge dig högt blodtryck, hjärtsvikt och stroke.

Gör livsförändringar idag

Om du börjar idag med att ändra om det vi nämnt ovan så kommer du snart märka en förbättring samt att du då kommer att få ett mycket bättre kolesterolvärde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *