FÖRETAGSLIVETS STORA KICKAR

Charmen med att vara egenföretagare och att driva något alldeles själv är ju lite det här med spänningen om att man aldrig vet vad som väntar en. Det är klart att man har mål och kämpar för att uppnå saker, vissa grejer sker på rutin och andra upplevelser kommer efter hand som man bygger upp något och utvecklar, när man når milstolpar. Så vissa saker förstår man kommer att hända, medan andra saker blir totala överraskningar som ger en såna kickar, sån bekräftelse av att allt slit faktiskt betalar sig till slut och sån innerlig lycka. Jag har haft flera såna stunder senaste veckorna faktiskt och är så tacksam för varje kliv jag tar med StyleMood just nu. Ni vet när man vaknar upp till en stilla måndag och tänker att ”jaha, den här veckan väntar mycket jobb, ett jobbigt samtal där, två möten, ett sista målryck i Ljugarn och kanske fokus inköp mot helgen” och så helt plötsligt står jag där två timmar senare, mitt på ett kontorspass, luren vid örat och har det där samtalet och får min största beställning någonsin. Det är så häftigt, mäktigt och man måste få göra glädje-skutt, leva precis i den stunden, och påminna sig själv om att varenda minut, allt slit, varje tår och rycka sig i håret-ögonblick, det är värt det för man får just såna här upplevelser tillbaka tillslut. Det är livets kickar när man är företagare.

Efter juni är det dags för ytterligare en kvartalsanalys och jag kan knappt vänta tills dess, det ska bli så intressant att få analysera dessa månader, mål och uppnådda siffror från krisens tid. Det lär nog bli en av de viktigaste och mest speciella analyserna i min företagshistoria med tanke på vad vi gått och går igenom i världen just nu, samt var i min företagsutveckling som jag är i för det känns som två parallella världar och jag har lite svårt att greppa att de båda sker samtidigt. När det andra kvartalet stängs kommer jag precis ha öppnat min andra butik på Gotland och anställt mina första två ”sommarjobbare” i teamet. Galet när jag tänker att det här endast är drygt fyra veckor bort, men åh vad jag är redo!

Den här veckan väntar ganska mycket olika projekt, jag ska bland annat färdigställa några beställningar till några kunder, packa upp flera leveranser som kommer senare i veckan och sortera upp vad som mer ska ut till Ljugarns-butiken för att eventuellt kunna spendera en dag därute innan helgen. Dessutom ökar jag på öppetdagarna i butiken nu, så håller öppet fre-sön istället för bara lör-sön, vilket känns roligt och som en liten uppvärmning inför sommarsäsongen då det är öppet alla dagar. Egentligen har jag ”ledigt” från min tjänst på TS under hela juni, juli och augusti, men jag lär nog fortsätta med något pass i veckan åtminstone i två-tre veckor till innan mitt egna ”sommarschema” i butikerna tar över vardagen helt. Förutom allt jobb, logistik och de vanliga rutinerna så ska jag försöka att klämma in en loppisrunda med en vän, fotograferande av produkter i lite härliga miljöer och långa promenader. Vad ska ni göra i veckan?

24 Replies to “FÖRETAGSLIVETS STORA KICKAR”

 • Va härligt att det går så bra!

  Blir att fokusera på min lilla bebis, ska försöka smyga iväg och köpa en present åt min mamma men en smyger inte så lätt när man har en barnvagn haha 😛

 • Jag får verkligen själv en så peppkänsla av att läsa hur du har det och hur det är med att vara egenföretagare – en vecka kan ju kanske inte vara en annan lik liksom. Det är spännande och gör att jag vill fortsätta utvecklas tänker jag! Hoppas verkligen den hör veckan kommer gå galant för dig Johanna 😀 KRAM

  • Åh så roligt att du får det!! Nej det är absolut så olika, och såklart beroende på ”var” i företagsstegen man är men det är fantastiskt när man når till dessa känslor. Ja det vill jag ständigt också! Tack fina Emma! 😀 KRAM

  • Åh tack snälla och ja det känns så häftigt att anställa sina första medarbetare för en hel sommar! 🙂

 • Bilden i detta inlägg är verkligen så inbjudande! Vill verkligen slå mig ned där, dricka nått gott, ha en filt runt mig och lära känna dig. 🙂
  sv: Ja, det är så otroligt fridfullt och ger mig en sådan livsenergie att bara få sitta vid vattnet och se hur flötet guppar. Det behöver inte ens bli någon fisk. Hela grejen med att sitta där, se och ta in det vackra, i bland göra upp eld och laga nå gott, koka kaffe. Ja de är underbart helt enkelt! Sen om man får fisk är det bara ett enormt stort plus! 🙂 Min kropp orkar ju tyvärr inte med så mycket, att stå eller gå längre. Sen är jag ju i riskgrupp så ska hålla mig i från folk. Då är skogen utmärkt! 🙂 Kram

  • Åh tack snälla, vad glad jag blir att du gillar bilden och känner så, du är så välkommen! 🙂

 • Det är verkligen magiskt att du nu ska ha några sommarjobbare eller medarbetare i ditt företag. Det måste kännas magiskt!! 😍 Ska även bli kul att få se hur allt ser ut trots situationen här i världen! ❤️ Kram bästi!

  • Ja det är helt crazy att jag ska ha det faktiskt! Känns så coolt!! Ja det får vi ta som det kommer och göra det bästa av det, men det kommer ju en sommar nästa år igen som tur är <3 Kram finaste!

 • Sitter här med världens största leende när jag läser detta inlägget. Jag är så glad och stolt över dig! Du är min drivkraft och jag är så tacksam över att få ha dig som vän Johanna. Även om avståndet mellan oss är långt så hoppas jag att du kan känna all kärlek och glädje som jag skickar din väg. Jag tycker det du har gjort under dessa åren är helt otroligt! Jag har aldrig varit en person som trott på mig själv eller haft mål. Men sen jag började lära känna dig så har mycket av det förändrats hos mig. Jag tror inte du vet hur mycket du skickar ut till universum. Jag kan bara hoppas att du får lika mycket tillbaka 💕

  • Åh fina fina du!! Blir alldeles varm i hjärtat av din kommentar och jag är så glad att du följt hela min resa hitintills, att du tycker att jag kan ge dig drivkraft, inspiration och glädjas med mina framgångar! Tack snälla Nathaline för det och ja, det är häftigt att se tillbaka hur långt jag kommit med mina mål längs vägen. Du är ju för fin, tycker du är så duktig på allt du tar dig för och jag blir rörd av dina ord!!! Lovar att ge allt och fortsätta och jag känner din kärlek och lycka för mig hela vägen hit, hoppas du känner min tacksamhet. Stor kram 💕

 • Det är verkligen spännande att ha eget företag, jag kör bara mitt vid sidan av en heltidsanställning men ändå 🙂
  Kul att du anställt två sommarjobbare 🙂 Så härligt att läsa om alla positiva framsteg du gör med ditt företag 😀

  • Ja det är det verkligen 🙂 Vad roligt att du iaf gör det 🙂 Tack snälla för det, det är en häftig företagstid just nu trots allt som sker. 😀

 • Så roligt för dig och stort grattis till storslagna framgångar!

  Svar: Tack så mycket för din fina och varma kommentar.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *