FÖRSÖKTE VARA LEDIG

Tog två dygn och försökte koppla bort mig lite, låg på soffan, tränade, njöt, åt gott, firade första skåp-försäljningen med ett stort glas kallt vin, en förmiddag på stan med mamma och lät mig bara vara här hemma med min karl som turligt nog hade frivecka. Försökte vara så ledig som jag bara kunde, men ändå är det kundärenden som uppstår och behövs lösas akut, något som ska packas, något som ska levereras och sen hamnade jag med inköp hela fredagskvällen, men det är ju lite av en hobby att få ”shoppa” in nyheter så det gick av bara farten. Det är så svårt att bara stänga av ett helt företag och det medför att jag känner ångest över att jag ens försöker, att jag har förväntningar om att få känna mig sådär ”fri” utan måsten eller bara vill få hämta andan en stund, men jag får liksom inte ens fram känslan om att känna mig ledig eftersom jag aldrig blir det. Det är svårt att förklara men tror att andra företagare kan känna igen sig, åtminstone när man driver en business som baseras på handel och kommunikation.

Lördagen har jag i alla fall spenderat i butiken som vanligt, mellan kunderna som inte alls var många idag så passade jag på att få lite ordning för att allt ska få plats och framför allt nu när min egna kollektion snart ska smygas in. Det är trångt som det är och behöver ju försöka fota bättre bilder på skåpet jag har byggt för att kunna släppa lite fler tjuvglimtar. Hann även styra upp prover inför mitt sidoprojekt, det kommer jag nog kunna berätta mer om nästa vecka! Imorgon ska jag ha söndagsöppet lite längre och på kvällen ska vi fira min ena bror som fyller år, det blir ett trevligt avslut på veckan innan jag växlar upp ytterligare för att maxa på inför extra leveranser, boosta marknadsföringen, satsa på lite större fotograferingar och sedan har påsktider i butiken.

28 Replies to “FÖRSÖKTE VARA LEDIG”

 • Härligt att du försöker att ta lite ledigt, att inte bara hålla på med jobb hela dagarna även fast att det är svårt att låta bli! 🙂

 • Hahahaha! Kan så mycket känna igen mig (även om jag inte gör riktigt samma sak som du) =) Du är grym vännen! Glöm aldrig någonsin det! Och hoppas nu att du får en fantastisk Söndag <33

  • Haha ja inte är det lätt! 😉 Tack snälla fina du!! Hoppas din vecka har börjat bäst <33

 • Oj vad fullt upp du har det! Men ibland behöver man även tänka på sig själv först och faktiskt tagga ner för att kunna prestera ännu bättre sen 🙂 Sköt om dig!

  • Ja det är mycket nu! Absolut, det har du helt rätt i, jag ska försöka bli bättre på det 😉 Tack fina!

 • Heja Dig med ditt företag, så inspirerande att läsa! förstår att du älskar det du gör <3
  Mysigt att du fick in lite mys, vin och annat med 🙂

  Kramar!

 • Ja kan tänka mig att det är svårt att känna sig ledig när det ändå kan dyka upp saker man måste lösa. Huvudsaken är att man inte stressar ihjäl utan låter kroppen och hjärnan vila då och då. Behöver inte vara flera dagar på rad utan kan handla om en dag eller två, nån för/eftermiddag här och där. Kom ihåg att ta hand om dig! 🙂

  • Ja, det är mycket akuta grejer som uppstår då och då och det blir liksom att man aldrig blir riktigt fri. Det har du rätt i och försöker tänka på att planera in just sån tid emellan varven, men det blir mycket nonstop-jobbande 🙂 Tack för omtanken!

 • Jag kan verkligen förstå dig att det är svårt att bara släppa allt när man driver ett företag. Och jag vet inte hur jag ska kunna hjälpa dig, du förtjänar verkligen bara en hel dag utan massor av jobb men jag är glad att du försökte att vara ta det lungt!! <3 Du får komma upp hit så kan du inte göra så mycket!

  • Ja så himla svårt och det är ju ALLTID då alla problem uppstår som tillexempel såna här fraktfel och skadeanmälningar behövs göras… 😉 Du är så rar bästis, och ja, någon gång behöver jag ju faktiskt bara få vara jag, så jag ska försöka bli bättre på det och hoppas att jag och Patrik kan komma iväg på en liten semester innan sommarsäsongen sätter fart! Och en sväng i Stockholm!<33

  • Ja, absolut det gör jag, även om det är svårt att få utrymme för den 🙂 Kram

  • Ja, det är lite trist men jag är ju glad att jag har ett jobb som jag älskar så mycket som jag gör! 🙂

 • Jag förstår precis vad du menar. Ofta när jag har en ledig dag så känns det som att jag har slösat bort den dagen. Kan till och med må dåligt över att jag inte har gjort något alls. Kanske är det för att vi är så drivna som man känner så? Men jag tycker det är bra att du försöker. Jag kommer jobba 14 dagar i rad nu. Kanske blir det mer då jag inte vet hur nästa vecka ser ut men jag hoppas fortfarande att jag kan få en dag ledig xD

  • Ja, precis så! Helt galet egentligen men det är ju också en drivkraft som jag tror gör att man lyckas som företagare, som du säger! Försöka är alltid bra, sen tror jag på längre avbrott ibland, bara för att få hinna landa och koppla bort på ett annat sätt. Hahha jag med, ledig sist i januari och nu ett försök här förra veckan sen är det bara på’t igen så ser väl nästa ledighet framåt midsommar typ XD

 • Gud, visst är det så himla svårt att vara ledig ibland? Även om det säkerligen är tusen gånger mer motstridigt för dig som driver eget företag. Säkerligen viktigt att försöka vara så ledig man kan ibland dock som du skriver 🙂

  • Ja, det är så in i norden svårt! Haha, ja kanske lite, men som du säger är det viktigt att försöka åtminstone, så man kanske hinner med en micropaus 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *