HITTA RÄTT ELAVTAL

– Inlägget är sponsrat i samarbete med svealandselbolag.se –

Hitta rätt elavtal

Har det blivit dags att välja ett nytt elavtal? Eller är det så att du helt enkelt vill byta elbolag. Ett bra alternativ är Svealands Elbolag. När du ska välja elavtal eller bolag, så finns det dock en del saker du kan ha i åtanke. Det första du ska fundera på, det är om du ska ha ett fast pris eller om du föredrar att ha ett rörligt elpris. Om det är så att du är flexibel samt känner att du har goda marginaler i din egen budget, så fungerar det bra med ett rörligt elavtal. Men vill du ha full koll utan överraskningar, så kan det vara bra att ha ett fast avtal, med samma pris varje månad.

Se till att göra ett aktivt val

Om du inte väljer ett elavtal på egen hand, så kommer du att få det som kallas för avtal med anvisningspris. Det sker automatiskt om ditt gamla avtal går ut, utan att du väljer nytt. Denna form är bra mycket dyrare och därför är det bättre att du i god tid gör ett aktivt val med ett fast eller rörligt pris.

Jämför alternativ

Det kan vara en god idé att inte bara ta det elbolag du har idag för att teckna nytt elavtal med. För det garanterar inte att du får det lägsta priset på marknaden just nu. Det är därmed bra att kolla av olika elbolag för att se vad de har för avtal och vad de kostar varje månad.

El som är bra för miljön

Något som de flesta elbolag har idag, det är att de erbjuder elavtal där du kan välja energikälla. Du kan alltså välja att ta ett elavtal som gör skillnad för miljön. Du kan även se till att välja ett schysst val, då genom att välja ett elbolag som certifierats med Schysst Elhandel. Det är Energiföretagen Sverige som tagit fram den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *