HUR STYLEMOOD HAR UTVECKLATS

Bästa Beatrice kom med den utmärkta idéen vid ett av alla tillfällen då jag grämde mig över noll blogginspiration pga vad ska jag skriva om då det generellt händer inget i mitt liv (fast det vet jag ju att det faktiskt gör, men ni fattar) och då sa hon att jag skulle blogga utifrån bilder om hur mitt företag har utvecklats från början tills nu. Det är lite svindlande att tänka tillbaka fem år sen, när företaget inte ens var ett halvår gammalt och hur/vem jag var då som företagare, till bolaget idag och mig i min VD-roll. Så ja, det här måste vi ju bara ta en liten blick på och minnas tillbaka till några stora stunder under mina företags-år, för att se hur jävla långt vi kommit!

– Hösten 2015, StyleMood blir registrerat som företag. Första leveransen med inköp av varor gör jag för 2500 kr. Känns enormt där och då. Idag är notorna per leverans BETYDLIGT större.

– För exakt 5 år sedan hade jag precis fått in min andra grossist, som var Broste Copenhagen och två år därefter kom ERNST in som den femte/sjätte leverantören. Idag har jag ca 15 olika grossister samt sex lokala gotländska designers/producenter som jag noga väljer ut StyleMood’s produkter från. Fantastiskt tycker jag.

– För snart fyra år sedan öppnade jag upp den fysiska butiken (innan var StyleMood endast webshop) i mina föräldrars garage efter att ha haft två dagars POP UP-butik. Perfekt ställe att starta på, men att sedan få flytta in i den butikslokal som jag har idag var fantastiskt efter nästan två år i ett iskallt garage. Också ett bevis gentemot kunderna att jag varit klok och tagit ett steg i taget, det visar på utveckling tycker jag själv. Dessutom driver jag ju TVÅ butiker sommartid numera och finns på vardera sida på Gotland, det är coolt och trodde jag aldrig att jag skulle göra när jag startade företaget!

– Jämfört antal beställningar i webshopen under perioden 1a januari-14mars år 2016 (första året dvs) gentemot i år (femte året), så har vi ökat med 829%. WOW.

– Mellan 2019 och 2020 ökade vi bara den totala webshops-försäljningen med mer än 70% (!!). PÅ ETT ÅR! ETT CORONA-ÅR!

– Förra sommaren hade vi våra första anställda i bolaget (förutom mig själv) och det kändes så stort. Att ha anställda. Att säga att man anställer. Och i år har jag löneförhandlat och ökat på min egen betalda anställning, det är också ett stort steg. En investering för mig själv, och förstås för bolaget.

– Vi har sedan våren 2019 lanserat en egen färgkollektion som blivit så populär och släppt våra designade (och egenbyggda) möbler, vilket är drömmar som vi fått äran att förverkliga längs vår företagsväg. I år kommer dessutom möbelkollektion utökas med ytterligare en möbel… Det trodde jag aldrig!

– Vi har dessutom fått bygga upp vårt alldeles egna företags-team. Majoriteten av allting gör jag ju ännu själv, typ 95%, men att under några dagar per år få ha flera av mina bästa vänner med nära mig, oavsett om det gäller fotograferingar, inhopp i butiken, pysselkvällar eller som inköpssupport, det är sån lycka!

– Förra året omsatte vi får första miljon. En sån milstolpe och jag får än idag rysningar när jag tänker tanken på att vi har gjort det (och lika förbannad blir jag när jag får nedvärderande kommentarer som ”hur går det med din lilla verksamhet du har”, ”skönt att du bara behöver ha helgöppet på vintern och kan vara ledig resten av veckan” eller ”vad jobbar du med övriga tiden på året, eftersom det här väl bara är en sommarsyssla?”). Folk har så intressanta fördomar, tankar och förutfattade meningar om företag, helt klart.

– Efter att ha firat fem år så kom också ett annat tempo i företaget och kalendern är fullproppad, vilket är SÅ ROLIGT. Vi har många uppdrag, allt från stylingar, till specialbyggen, till att vara företagsrådgivare för en ung företagsverksamhet (SOM DESSUTOM VANN OCH BLEV ÅRETS UNGA FÖRETAG på UF-mässan förra veckan) och i butiken har vi vågat utöka trots lågsäsong så att vi har tre dagars öppet varje vecka och webshopens tryck har ökat otroligt jan-mars i år.

– Vi fick under förra hösten ha med våra produkter och lägga en sista styling-touch på ett hus som var med i programmet Grand Designs, så coolt!

– StyleMood har gått från noll produkter, tagit och utökat lite i taget och idag har vi över 550 aktiva produkter i vårt sortiment. Häftigt när man tänker tanken att vi börjat från noll och ingenting.

20 Replies to “HUR STYLEMOOD HAR UTVECKLATS”

 • Ohh vad roligt att läsa och även jag som hängt med från början tycker det är jätteroligt att se och framfarten som är. har ju t.o.m fått besöka din fysiska butik i Ljugarn =D

  • Ja så himla kul att du hängt med från början! 🙂 Precis, du har ju till och med besökt den och handlat där! 😀

 • Du vet att jag är ditt största fan. Hatar verkligen avståndet mellan oss men du ska veta att jag beundrar dig något enormt. Du inspirerar mig på en sån nivå att du anar inte. Jag tycker det är helt fantastiskt att en ung tjej har lyckats med du gjort helt på egen hand. Under dessa åren så har du utvecklats med företaget men du är fortfarande lika snäll och givmild som du var när hela resan startade. Jag längtar så tills vi ses i verkligheten. Besöka din fina butik, får väl köra in en kundvagn så jag får plats med allt jag vill ha haha, äta gofika i dina föräldrars cafe och så hoppas jag på en privat guidad tur runt Gotland. Fortsätt med ditt fantastiska driv (glöm dock inte av att vara ledig också). Du är fantastik Johanna <3

  • Blir så rörd!!! TACK FINASTE NATHALINE, för din fina fina fina kommentar om mig och StyleMood. Åh så glad jag är att ha med dig på den här resan och att du är en sån supporter och älskar det jag gör. TACK!! Längtar också tills vi ses i verkligheten, du är så välkommen hit!!! Fina du <3

 • Jag är så glad för att du och Stylemood lyckats så bra. Men jag är inte ett dugg förvånad för ni har så fina varor. Både butiken och webbshopen är så mysiga att besöka. Tack för min senaste beställning som damp ner i lådan igår. Älskar kaffemåttet från Prima Gård. I början av april kommer jag över till Ön ett par dag för att få andas lite. Må så gott

  • Tack snälla för det!! Så roligt att du tycker det och tack för att du både beställer och besöker butiken när du är på ön! 🙂 Hoppas du mår bra. Kram!

  • Ja, det är så häftigt att tänka tillbaka på allt, hur jag startade och vad som hänt längs vägen. Tack snälla! Kram <3

 • Så himla imponerande och inspirerade! Jag blir nyfiken på att läsa mer om dina personliga reflektioner kring detta, liksom hur dina känslor pendlat, om du varit orolig, fått ändra ambitioner, blivit positivt/negativt överraskad av saker etc. Skulle också vara spännande att höra mer om hur du tagit fram affärsplanen och hur den ändrats (om den har det) med tiden osv. Ett liksom grundligt ”så startade jag mitt eget företag”. Typ.

  • Åh tack snälla för förslag, jag ska absolut försöka klura ut ett inlägg där jag tar upp lite mer sånt!! 🙂

 • men åh du är så himla bra verkligen
  man kommer ihåg det då . tänk vi skrivit så många år alltså ??
  glad för din skull o det brukar ja säga =) kram på dej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *