JAG ÄR RÄDD

Jo, jag är faktiskt så jävla medveten om allt och så rädd. Inte för att jag ska bli sjuk själv för jag är inte en av dem i riskgrupperna, men lite för att folk inte kan ta sitt personliga samhällsansvar, och mest för den kris som är just nu och alla det kommer att drabba i det långa loppet. Det här har spridits hela världen över och vi behöver bryta vår egna bekväma rutiner för ett tag, för att smittan ska stoppas. Tänk till. Tänk nu. Tänk på andra.

Försökte leda bort tankarna på annat ikväll. Jag och karln öppnade en flaska champagne och firade de beslut och livets framgångar som vi hade planerat sedan förra helgen, bara han och jag för en stund. Det behövde jag verkligen. I helgen ska jag dessutom få mysa omkring i min butik och packa upp lite fler fina nyheter som levererats. Ska snart få ihop ett inlägg där jag visar lite nya favoriter tänkte jag, så ni får se många snygga vårnyheter som kommit in! Trevlig helg!

34 Replies to “JAG ÄR RÄDD”

 • Jag förstår dig ärligt talat 😭 vissa dagar är jag rädd andra inte de beror på hur ja mår osv. Jag ligger i riskzonen har ju astma så ja de skrämmer mig lite ärligt talat

  • Ja, man är rädd för andras människors agerande typ… Håller tummarna för att du får vara frisk!

 • Jag är inte rädd mer än att om det påverkar någon i min närhet, kanske lite om jag skulle få det och det skulle påverkar mitt ofödda barn något. Tänker mest på min mormor i Spanien, både äldre och har spår av cancer kvar i kroppen men hon har lättsam attityd till det hela ”är min tid kommen så är den”.

  Klart man ska ta ansvar och speciellt undvika platser med riskgrupper om en känner sig krasslig. Jag har t.ex. läkartid på förlossningen på tisdag och har i dagsläget milda förkylningssymtom (en del av mig tror att det på grund av allt prata om viruset och sjukdomar), så tänker ringa dem på måndag ringa förlossningen och kolla om det går att få telefontid istället om jag känner symtomen då.

  • Ja, det är ju verkligen inte roligt om det skulle göra det… Men huh, nej man vill skydda alla i riskgrupperna såklart.

   Precis, man MÅSTE ta sitt ansvar nu. Är inte rädd för att utsättas och bli sjuk som sagt, men de förödande konsekvenserna för ekonomin och samhället är det som skrämmer mig allra mest.

   • Ja det är helt galet hur samhället förändras på några veckor. Det känns även som en otroligt dyster stämning bland människor. Känns även som att paniken gör allt 100 gånger värre också :/

    • Ja verkligen, så dystert!! Precis, det är nog den som gör att fler känner sån stor oro. 🙁

 • ja man blir ju lite orolig nu. Inte för att bli smittad själv, men för att folk inte tar det seriöst och respekterar andra som är i riskgrupperna! 🙂

 • Andra människors ignorans gör mig mörkrädd. Erik blev glad att jag blev orolig för då vet han att han kommer få skjuts fram och tillbaka till jobbet varje dag. Han kör nämligen inte bil själv, utan åker fyra olika bussar per dag… NOPE!

  • Exakt så känner jag med! Haha gulle, bra att du värnar om honom och kör honom till jobbet så han kan undvika kollektivtrafiken just nu <3

  • Nej absolut inte, man måste ta sitt personliga ansvar för samhället och tänka på andra <3

 • Håller med dig. Folk lallar runt som om det inte vore något. Man måste faktiskt tänka på de som kan råka illa ut av detta virus.
  Ja jag har kommit på varför hon vaknar så mkt nu, det är en liten tand som är på G upp 🙂

  • Jaa, det är det som är så skrämmande! Och sen alla ekonomiska konsekvenser detta får och längden i det… Så läskigt.

   Åh liten då, förstår att det är lite bökigt om nätterna då 🙂

 • Men jaaaa! Alltså får panik på att folk bara ”jag är inte rädd”, jo ha respekt! Även om du klarar det bra kanske inte de äldre i din närhet gör det!

 • En så mysig kväll du och karln hade! Skönt att ni har varandra. Hoppas att han kan bidra till att din rädsla avtar.
  Ta vara på er.
  Kram

  • Ja det hade vi, ibland behöver man göra sånt och bara vara med varandra. Det gör han, han är lugnet själv <3 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *