LUMO ENERGI

– Inlägget är sponsrat i samarbete med Lumo Energi –

Det talas ju en hel del om det nu, priset på elen i landet och hur mycket dyrare det blivit. Tänker ni annorlunda nu och försöker spara på användning av el hemma? Jag är inte särskilt insatt men jag har förståelse för hur det fungerar, när pristoppar kommer men också när det brukar dala. I butiken snålar jag med värmen (det drabbar ju mest mig själv eftersom jag måste stå där under öppet-timmarna på helgerna, på med fler lager kläder istället så fungerar det) men här hemma har vi bergvärme (inte direktverkande el, dvs billigare kostnad i drift) så det är tur. Istället tänker jag på när på dygnet jag gör vissa saker, exempelvis att använda tvätt- och diskmaskin när det är lägre pris på elen och försöker hjälpa till.

Hur som helst! Elkostnader är inte jättekul och därför är det toppen när man kan lita på att ens avtal gör att man klarar det, trots att priset ibland är högre och ibland lägre. Det finns olika typer av el-avtal, man pratar om rörligt eller fast pris. Med ett rörligt pris så betalar du det aktuella börspriset, dvs när det är dyrt så betalar du vad det kostar då, går priset på elen istället ner, som den gör under olika säsonger, då betalar du mindre. Kostnaden är alltså rörlig och man kan ju säga att det är billigare under sommaren när det är varmt och dyrare på vintern när det är kallare. Ett rörligt pris brukar vara till störst fördel på lång sikt och man kan ju tänka att de varierande priserna från säsong till säsong jämnar ut varandra. Fast pris är alltså tvärtom, du betalar ett fast pris för elen (/kWh). Ibland kanske du betalar 20 öre mer än vad marknadspriset är just då, men andra gånger är du vinnaren när elpriset istället rusar uppåt.

Någon som kan det där med energi och där du kan teckna det avtal som passar dig bäst, är hos Lumo Energi! De erbjuder el-avtal förstås, men har också på sin hemsida en hel del info och fakta om el och energiförbrukning. Man kan läsa om spartips, hur man flyttar sitt el-avtal om man går i flyttankar och vad som är skillnaden mellan fossilfri och fossil energi. Där kan man lära sig massor alltså och hitta sitt nya elavtal, så kika in hos dem!

4 Replies to “LUMO ENERGI”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *