MEDAN TIDEN STÅR STILLA

Ännu en ny vecka har vi gått in idag, vecka 41 (40+0), alltså dagen efter BF. Jag är allt annat än nöjd just nu, det är mycket som som senaste veckorna inte alls stämt med det som jag intalats från vården och kämpat för under hela graviditetsresan, som nu blivit helt baklänges. Jag lider av förlossningsskräck och det har jag fått gått på extramöten om och haft några extra kontroller för, men det enda jag har matats med nu när jag tänker efter är ”det är normalt”, ”du mår så bra” och ”allt ser så fint ut”. De har med andra ord inte bemött rädslan och mitt psykiska mående ett dugg.

Men från det ena till det andra! Det finns andra ljuspunkter i livet medan vi väntar som tur är och jag som hade tänkt jobba sista rycket i fredags men sen höll på att dö uttråknings-döden efter två timmar på soffan i lördagsförmiddag har fortsatt ändå, med både packning av ordrar, julkalender och plockat upp lite fint till helgen när min bästa vän jobbar i butiken. Ruttnar lite på att ligga och vänta, så roade mig i helgen med att fynda en fantastiskt fin gammal växa-säng på fb som vi störtade iväg direkt och hämtade en bit utanför stan, vi hämtade mamma och pappa på flygplatsen, var på fredagsmiddag hos vänner och fick gosa med deras treveckors-bebis, barnvagnen har pyntats färdig med kopphållare, vagnshänge, krokar och lammskinn, vi fick besök av Patriks pappa och pratade med vänner på alla olika håll (alla är verkligen så omtänksamma i vår omgivning och hör av sig hela tiden, de är lika nervösa som oss om inte ännu mer men jag orkar knappt en till fråga om ”har han inte kommit ännu?!”). Bf-dagen som var igår hängde jag på lagret och i butiken så packningsarmarna gick varma, allt för att få ha tankarna på andra håll en stund och idag ska jag sitta med bokföring på hemmakontoret. Hur går livet för er?

7 Replies to “MEDAN TIDEN STÅR STILLA”

 • men så dåligt att du blivit mött så 🙁
  Tips från mig är att verkligen tänka att varje förlossnings steg är ett steg närmare bebis. Lycka till när de väl sätter igång <3

  • Ja, det var inte alls roligt, men jag fick som tur var en fin revansch. Tack snälla!! Kramar! <3

 • BF är ju ett gissningsdatum så försök att tänka att bebis inte är färdig ännu, utan han väntar ut sin dag. Vården vet inte när en bebis är färdig det vet bara bebis.

  Tills bebis föds gör saker som får dig att koppla av, boka massage. Kanske fotvård, nagelvård eller annat. Det är positivt för det stimulerar oxytocin som är kroppens lugn och ro hormon. Är man i lugn och ro kommer förlossningen bli lättare också eftersom det medför att du inte får adrenalin i kroppen. Adrenalin hämmar oxytocin som medför att förlossningen kan stanna av som ett exempel. Så försök att ladda med oxytocin. Detsamma gäller vid amning, är man lugn och inte uppstressad rinner mjölken till. Blir man orolig + rädd släppet inte kroppen ut mjölken pga den tror att du är i fara.

  Är både hjälpmamma I Amningshjälpen och doula, och därmed påläst. Detta är inget påhittat 😊

  • Tack fina Nathaline <3 Ja, det var banne mig inte långt kvar när du postade denna kommentar kan vi nu konstatera 😉 Typ i samma minut som vi blev tillsagda på mötet att vi äntligen skulle få bli igångsatta! :D<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *