SKILLNADEN MELLAN SOMMAR OCH HÖST

Fina Nathaline (dixiwonderland.com) skrev i en kommentar och frågade om jag inte kunde berätta skillnaden mellan mina arbetstider från sommar till höst och det kan jag förstås, förstår att ni är flera som undrar hur min vardag förändras mellan årstiderna när man som jag kanske driver eget bolag med butik och webshop. Så här kommer ett inlägg om just det!

Under sommaren jobbar jag med min fysiska butik, fokuset ligger då på att ha mycket öppet (dvs varje dag) så att mina kunder kan komma till butiken, åka förbi och både spontanshoppa eller få hjälp med presenter, möta mig som personen bakom StyleMood och samtidigt håller man ju mycket öppet för att få fler att stanna till, hitta hit och öka kundnätet. Nu har jag kört två somrar, förra sommaren hade jag öppet 6 dagar i veckan och i år ökade jag till 7 (mån-lör 11-16 och sön 11-14) för det är så pass efterfrågat när jag inte är på plats. Det är jätteroligt och sommaren är kort, så det gäller att passa på att njuta av det flow som uppstår under sommartid, så till nästa år ska vi avancera med både café (mamma ska ha det i samma lokal som jag har butiken) och längre öppetdagar då jag märkt efter sommarens utvärdering att behovet av det finns. På sommaren står webshopen i prinicip still, det är bara några beställningar i veckan och på så sätt så kan man ha fokus butiks-försäljning just under juni-augusti.

Fotograf: Beatrice Jakobsson

Nu när sommaren snart övergått till höst så är jag i en liten mitt-emellan-fas, man känner hur tomt det blir i butiken på kunder eftersom man ännu känner pulsen från juli då det snurrar runt besökare hela tiden, men istället ökar sakta webshopens försäljning och på så sätt så blir det aldrig riktigt stiltje, utan tempot dras ner från ett håll men växlas upp på ett annat, återigen. De här två sista veckorna i augusti, när butiken går från öppet varje dag till endast helger har jag som ”nätverksperiod”, då nätverkar jag som mest med andra företagare, leverantörer, vänner, branschkollegor och sätter ribban för resten av året. Ska iväg på Formex nu i kommande vecka och prata/träffa några nya leverantörer och mingla bland mina favorit-varumärken! Hösten innebär också att fokuset förflyttas till näthandeln och jag jobbar mycket kring just att packa, leverera, posta och uppdatera webshopen då samtidigt som jag betar av mycket administrativt arbete som bokföring, plåtningar och att marknadsföra nyheter. Jag brukar ta måndagar till bokföringen, tisdagar till webshopsuppdateringar, onsdagar till att kolla översikten av försäljningen/analyser och så ägnar jag torsdagar och fredagar till att plåta bilder, redigera, planera och skapa marknadsföringsmaterial. Jag packar beställningar efter hand i stort sett varje dag, så det görs per automatik i dagsschemat. Det gäller att göra tid för allt i veckorna eftersom att helgerna sedan går åt till att vara i butiken och ha öppet, möta kunderna personligen och fronta, packa upp nytt, förnya och möblera om i lokalen när man får leveranser eller säljer slut på saker. Jag tar mig även tid att kolla av lagret när jag är i butiken på helgerna och ser att det stämmer överens med saldot i webshopen.

Och mitt upp i allt jobbar jag MINST 2 halvdagarspass på Transportstyrelsen för att ge utrymme för lite extra inkomst och arbetslivserfarenhet av statlig myndighet på CV’t. Så även om man kanske skulle kunna tro att hösten innebär mindre jobb så är det snarare tvärtom, det är i september och på tidiga vårkanten, som man egentligen nästan jobbar som allra mest med allt det där som inte syns direkt utåt i ett företag, men som är själva grunden för en lyckad årsförsäljning, man gör de stora inköpen, utvecklar de största planerna och lägger de största byggstenarna för utveckling. Jag älskar variationen som årstiderna för med sig!

23 Replies to “SKILLNADEN MELLAN SOMMAR OCH HÖST”

  • Ja det är hårt jobb bakom ett företag 🙂 Tack snälla du och vad kul att du tycker det!

 • Så himla kul att läsa! Som jag har skrivit 5 miljoner gånger så inspirerar du mig så mycket! Nu under sommaren har jag inte alls haft mycket att göra och har känt mig lite nere på grund av det men då hjälper dig så mycket att gå in hit och läsa för att få inspiration och vilja fortsätta kämpa!

  Tycker det är så fachinerande att du endast är 25 år gammal och har lyckats bygga upp Stylemood till vad det är idag helt på egen hand. Det känns så roligt att man har fått vara med från start av detta företaget. Jag hoppas att du hinner slappna av och se tillbaka på vart du började. Din resa har bara börjat och jag älskar att få följa med på detta! Sen att du är världens gulligaste gör det bara ännu roligare <3

  • Vad kul att du tycker det vännen och det värmer verkligen att höra!! Det förstår jag, men alla har ju svackor och tider på året då jobben är färre. För mig är sommaren intensivast i butiken men helt död i webshopen istället och så finns det perioder som det är tvärtom. 🙂

   Ja, det känns fantastiskt tycker även jag. Och är så glad att du följt mig på hela resan, liksom andra, och sett hur jag byggt upp det! Det gör jag emellanåt, stannar upp och bara njuter av hur långt jag har kommit, det är så viktigt att tacka sig själv för det! Du är ju för söt, tack snälla och ja jag lovar, det här är bara början!! <3

  • Ja vad kul att du tycker det! Det är verkligen viktigt i mitt läge tycker jag :)<3

 • alltså du är så himla duktig o du får allt att snurra o växa duktiga du
  denna veck är min mor o kompisar på gotland sa hon skulle leta efer dej tror inte vi hinner me allt vi ska göra sa hon ha ha gud pensionärer :

 • Så väldigt roligt och intressant att ta del av detta inlägg! Tack för att du delar med dig. Jag beundrar dig så. Fortsatt lycka till med företaget, du har en spännande tid framför dig.

  (Sent) Svar: Tack så mycket för din fina kommentar! Vi är förväntansfulla inför resan och det känns skönt att ha den att längta till så här efter bröllopet. Fler inlägg inför kommer framöver – och därefter delar jag så klart med mig av bilder och anteckningar från själva drömresan. Tack för att du läser. <3

  Stor kram

  • Åh vad kul att du tycker det Jasmine! Vad snäll du är och jag tror också att det bästa ännu inte har hänt på min företagsresa <3

   KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *