CITRUSSILL

Det är så himla skönt och ligga i fas inför julafton, jag känner mig betydligt lugnare i år än på länge, jag stressar inte efter att få till känslan och jag har idag gjort det sista i matväg, nämligen lagt in sillen. Resten har jag haft klart sedan förra veckan och det har varit väldigt skönt, för det har medfört att denna vecka innebär lugn och ro och jag kan tillåta mig att hålla fokus på att ge mig ut på mina powerwalks, 2017-planering för StyleMood och bara sitta med lite företagsjobb utan några måsten. Väldigt skönt! Ikväll ska jag bara planera det sista med Patrik inför stundande helg, bland annat hur granen ska levereras till vår lägenhet på fredag, vilken tidpunkt vi förväntas dyka upp på de bjudningar vi ska iväg på och lite sånt. Vi ska fira julafton med hans sida av släkten och juldagen åker vi ut till Västis och firar med min familj och mostrar, sover över till annandagen och gottar oss därute ett dygn. Det kommer bli en mysig julhelg och jag ser så mycket fram emot den!
Har lagt in sillen som sagt och för er som vill veta vad det är för något så är det en egen och påhittad citrussill (innehåller apelsin, lime och citron). Gör en vanlig inläggning (ättika-socker-vatten), koka upp den med kryddpeppar, rödlök om du vill få lite färg på vätskan, sillkryddor och pressa i lite apelsinsaft/limesaft. Låt vätskan svalna, skiva upp 500-600 gram sillfiléer och skiva rödlök, apelsin, citron, apelsin och lime att dekorera med. Häll i en stor burk, lägg i sillbitarna och dekorations-skivorna och voila! Låt stå i kylen i något/några dygn för bästa smak.

0 Replies to “CITRUSSILL”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *