MARS ÄR ÅRETS VÄRSTA MÅNAD

Omtumlande dagar på många sätt, samtidigt som tiden i princip står helt stilla. Det händer massvis, men ändå knappt något, visst låter det märkligt? Kommer gång på gång fram till att mars är årets värsta månad, det är en sån här mittemellan-period i säsongerna som är tråkig varje år, men i år är det väl ännu lite tristare. Känner ni likadant? På ön har det skiftat mellan snö, stormar, sol, regn, blåst och slask i flera veckor nu, vilket inte muntrar upp någon särskilt mycket. Var är våren?!

Men i övrigt, jag mår så bra i sinnet och känner att trots allt deppigt, ekonomin och båtbiljettpris-debatten så har jag, från månader med oro framför allt som företagare, kommit in i något flow med lite ljusare tankar och kanske inte hopp, men med känslan av att det ordnar sig. Jag gör vad jag kan för att det ska gå bra när marknaden har svängt såhär som den har gjort och det får vara så, tills det blir bättre tider igen. För svänger, det gör det hela tiden och det vet jag sen mina snart åtta år som företagare och det är inte farligt, men att vi ska behöva ta fighten om biljettpriser till båten, själva porten till turismen och som vi som ö-bor (oavsett om du jobbar statligt, har näringslivsverksamhet, sommarbutik eller jobbar som hantverkare) är BEROENDE av, det är så fel och gör mig så upprörd. Det som kommer leda till mindre turism på vår ö, det har det redan gjort de senaste månaderna då allt färre åker på weekends-resor hit till Gotland, det kommer även ge oss ännu svårare till att förlänga säsongerna, mindre pendlare, fritidsboende kommer stå tomma allt mer och för alla lag, tävlingar och annat så kommer det också innebära katastrof, för folk har inte råd att resa hit. Båten, där vi kan få med bilen är även gotlänningarnas LANDSVÄG till resten av landet, men vi ska betala som en Thailands-biljett bara för att få se fastlandet. Och det här fattar inte regeringen?! Sånt här gör mig galen.

6 Replies to “MARS ÄR ÅRETS VÄRSTA MÅNAD”

    • JA, det är ett verkligt problem som förstör utsikterna för öns utveckling på alla vis. Kram <3

  • Jag lider verkligen med er 🙁 Tyckte båtresan var fruktansvärt dyr när vi åkte med båten förra sommaren men priserna i år är helt galna. Fattar inte hur det kan vara lagligt?

    • Tack för att du gör det, för det är verkligen ett problem. 🙁 Det var den redan då som du säger, och så blir man så förbannad att de plockar ut hur mycket som helst i utdelningar… En båtlinje som går i syfte för att ta folk till och från ön, liksom varor och frakter, ska inte vara ett företag som går med vinst. Det ska gå för att det är en förlängning av vår landsväg, genom Sverige. De granskas på många sätt nu, så hoppas att det kommer en förändring fort!!

    • Ja det är så otroligt irriterande och förstör för många som sagt. Eller hur…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *