SÅ BRYGGER DU GOTT KAFFE

– I samarbete med quickparts.se –

Så brygger du gott kaffe

Att brygga gott kaffe, det kan vara lite av en konst. Det kan vara bra att satsa på en så kallad Moccamaster med en Moccamaster kanna. Fördelen som denna kaffebryggare har är att den optimerar alla steg i själva bryggprocessen. Ditt kaffe bryggs med rätt temperatur, samt med rätt kontakttid mellan kaffe och vatten.

För att enkelt göra gott kaffe, se till att du använder dig av ett vitt filter i filterhållaren. Fukta den något före användning. Häll sedan på kallt och friskt vatten i själva vattenbehållaren. Du bör hälla på vatten från en tillbringare och inte med din Moccamaster kanna. Det eftersom kannan ofta innehåller kaffe-rester.

När du ska ta kaffe, så använd dig av en måttsked. Ta sex strukna måttkaffe per liter vatten. Använd dig av bryggmalet kaffe. Skaka sedan på filterhållaren så att allt fördelas jämn i filtret.

Sätt på din kaffebryggare och vänta cirka 6 minuter.

Bra tips

Du bör se till att avkalka din kaffebryggare, minst var 40:e bryggning. Det om du har hårt vatten. Du kan kolla med din kommun om du har mjukt eller hårt vatten om du inte vet själv.

Om det är så att kaffet ska stå en stund före det serveras, häll då över det i en termos i stället för att låta det vara i din Moccamaster kanna.

Tänk på att en kaffebryggare som används regelbundet den har kontakt med kilovis med kaffe så väl som flera hundra liter vatten under ett år. Detta gör att det kan bildas beläggningar, som då påverkar smaken på ditt kaffe. Så det är extremt viktigt att du ser till så att du med jämna mellanrum gör rent din kaffebryggare. Allra helst varannan vecka om du brygger kaffe varje dag.

Förhoppningsvis så ska våra tips göra att du kan njuta av gott kaffe varje dag, året om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *