STÄLLBAR SÄNG

– I betalt samarbete med SENG –

Därför ska du välja en ställbar säng 

En ställbar säng är den ultimata lyxen som gör att du kan höja både huvud och fötter i sängen. Den låter dig justera din sovställning för att passa just dina behov. Du bör välja en ställbar säng om du vill ha en säng som kan ge dig mycket mer än en traditionell säng. En ställbar säng passar dig som idrottar mycket och har nytta av att höja benen på natten, men också för dig med dålig rygg och andra skavanker eftersom det kan ha en gynnsam effekt på din kropp när du kan anpassa din liggställning. Om du ofta lider av migrän eller är förkyld kan en ställbar säng också vara en fördel då det kan ge välbehövlig lindring att sova med höjt huvud. 

 

Vad är fördelarna med en ställbar säng?

Sängens huvudände kan höjas så att din överkropp ligger i den mest bekväma vinkeln. Många ställbara sängar kan även höjas till en nästan rät vinkel bakom ryggen så att du kan sitta upp i sängen och till exempel läsa, jobba, eller äta frukost. Genom att anpassa sängen efter din sovställning för att skapa optimalt stöd och avlastning kan du även motverka rygg- och nackproblem samt bidra till bättre blodcirkulation.

Om du höjer huvudänden ligger ditt huvud och din överkropp en aning högre än resten av kroppen, vilket hjälper dig att andas bättre under natten. Om du vet med dig att du snarkar, så kan en lätt höjning på bara några centimeter av huvudet i vissa fall helt få snarkningarna att försvinna.

På samma sätt kan du anpassa fotänden. Många upplever en stor komfort i att höja upp benen lite grann, det avlastar och motverkar smärtor i ländrygg och knän. Dessutom är det bra för blodcirkulationen för en liten höjning av fotänden kan också förhindra att du vaknar om natten för att dina ben sover. Om du lider av dålig blodcirkulation, ryggproblem, artrit, andra muskelproblem eller om du bara vill ha en säng med största möjliga flexibilitet, är det en ställbar säng du ska välja.

För att vara säker på att du väljer rätt säng för just dig och dina behov rekommenderas det att prova sängen innan köpet. Det går att boka en sängspecialist hos SENG som kan hjälpa dig i processen att välja rätt säng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *