VACKER STENLÄGGNING

Lyft din trädgård med vacker stenläggning

Står du i startgroparna att förbättra din utomhusmiljö med ett stenläggningsprojekt?  

Enormt utbud

Marksten är ett mycket bra val och passar de allra flesta typer av trädgårdar. Utbudet av marksten på marknaden är stort och du kommer garanterat att hitta den variant som passar dig allra bäst. Marksten är enormt användbart och några exempel på var du kan stenlägga är uppfarten, en uteplats – perfekt så att utemöblerna står stadigt – eller varför inte stenlägga en vacker trädgårdsgång? Du kan skapa spännande och effektfulla nivåer med hjälp av marksten och vill du göra en fin trappa använder du trappklinker.  


Om du ska lägga marksten på uppfarten är det viktigt att du väljer en lite tjockare sten som tål bilkörning. Du väljer lätt rätt sten som är godkänd för just bilkörning eftersom marksten delas upp i olika trafikklasser. Då ser du om den är anpassad för gång- bil eller industritrafik.  
Kantsten används för att skapa vackra kanter och avslut på stenlagda ytor. De hindrar även en del ogräs från att växa mellan stenarna.

Är det svårt att stenlägga?  

Nej, du stenlägger enkelt på egen hand. Det är däremot viktigt att du utför ett noggrant förarbete för att få ett lyckat resultat. Då behövs det inte så mycket underhåll i framtiden.  
Mät först ut och markera den yta som du ska stenlägga. Underlaget där stenen ska ligga behöver jämnas ut. Här är det väldigt viktigt att du gräver med en svag lutning bort från huset för att inte vatten ska ledas mot husgrunden när det regnar.  


Så, när du då har grävt och jämnat ut marken är det dags för att lägga en ogräsduk och den täcker du sedan med grus och sand. Nu är det äntligen dags att lägga markstenen. Lägg dem inte för tätt eftersom mellanrummen ska fyllas med fogsand. Vattna och sprid sedan ett lager fogsand till. Voilà – klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *