NÄR DET GÖR FÖR ONT INOM MIG ÄR NI ALLTID DÄR ÄNDÅ

Alla människor är så olika och tack och lov för det. Vissa har visat sig ge mig mer förståelse för hur sammankopplade tankar man kan ha fast att man egentligen är så olika som personer. Jag förstår att man aldrig kan låta någon annan ta över kontrollen på ens egna timmar, men jag förstår samtidigt inte hur man kan tvinga någon annan till att handla annorlunda eller reagera på samma sätt som man själv hade gjort i en kaotisk situation. Det handlar om att få vara sig själv i den bemärkelsen man är, att lära sig hantera det som rör sig i hjärnans tankeloopar och att våga känna efter hur man egentligen mår. Alla bearbetar vi saker i vår egna takt och det ska accepteras av både oss själva och andra. Står man utanför så har man rollen att visa förståelse, omtanke eller bara rent jävla stöd. Jag fascineras av människor på så sätt, för allt vi kan häva ur oss beroende på hur vi mår, var vi befinner oss i livet och vad vi varit med om. Därför har jag också förvånats av alla ord jag mött de senaste veckorna, vissa meningar har fastnat lite extra i huvudet, andra har jag analyserat sönder till smulor och några har jag tagit åt mig så hårt av att jag har börjat lipa. Hörde någon som hade sagt till sin fru att hon TÄNKER FÖR MYCKET och ja, jag känner så väl igen mig i det, jag driver emellanåt tankarna ett steg längre än för mitt eget bästa, rent mentalt. Men jo, jag har en fantastisk omgivning. Vänner som familj, alla är ni lika underbara.

Idag har det varit en lugn lördag, stämningen har börjat lätta. Vi har gått en liten promenad, fyllt på kylskåpet, köpt en fritös, degat på soffan och ätit tacos. Jag begär inte mer än så, faktum är att jag begär inget mer än lugnet just nu.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *