10 SAKER NI KANSKE INTE VISSTE OM MIG

Dagarna går i ett och jag försöker hinna med i tempot. Såklart fylldes kalendern på med fler jobbpass så från halvdagar så har jag nu fler heldagar istället. Har egentligen bara mig själv att skylla på när det kommer till att det är lite obalans på tid- och harmoni-kontot just nu, men va fasen jag behöver fylla på mitt sparkonto och vet ju att antalet jobbpass minskar drastiskt om bara någon vecka. Dagen till ära tänkte jag berätta lite mer om mig själv faktiskt!

10 saker ni kanske inte visste om mig:

 • Jag har stått på en scen och hållit föredrag (invigde hela spektaklet) om teknik framför kronprinsessan Victoria och prins Daniel (samt 250 andra framgångsrika näringsidkare) och det var något av det häftigaste jag har gjort. Adrenalinet höll i sig i veckor!

 • Har bott på USA’s farligaste och mest omtalade mördarhotell i LA (när jag reste själv på min jordenrunt-resa) där både självmord, seriemördare härjat och andra fall skett. I slutet av januari 2013 försvann en ensam tjej från hotellet och hittades först långt senare, i en vattentank på taket av byggnaden. Samma månad, någon vecka innan, bodde jag där, hur creepy!? Jag får inte boka hotell längre av sambon när vi är iväg och reser efter att detta kommit fram, haha!

 • Jag var bara 15 år och gick i 9an, när jag blev utbränd. Magkatarr, känslan av hopplöshet, sömnsvårigheter, ipren och gråt var min vardag. Detta har gjort att jag är medveten om skillnaderna mellan negativ och positiv stress, hur jag fungerar och hur jag ska jobba för att orka, samt vad värdet av att trivas betyder. Jag har varit nära att trilla dit igen under de 10 år som passerat, har i perioder pressat på mig själv med fel saker och haft panikångest, men när jag vände blad och började tänka på mig själv blev allt så självklart. Inget ekorrhjul, inget mellanmjölks-vardag och prio på välmående. Jag är inte som alla andra och vill inte ha det så, jag förväntar mig annat av livet och därför är det så jag ska leva. Idag är jag starkare än någonsin och kan göra dubbelt så mycket i veckorna, för jag vet att jag bara utsätter mig för positiv stress.

 • Har spelat och tävlat i golf. Japp, av alla sporter så var det den sporten som jag fastnade för och spenderade hela min tonårstid med att träna, spela och tävla. Gick till och med idrottsgymnasiet med inriktning på golf, parallellt med mitt gymnasieprogram. Nu har jag inte svingat en klubba på typ sju år, avbröt ”karriären” efter skada i ljumsken och kände att elitens tävlingshets inte var rätt för mig.

 • Hade varit på Kreta 14 gånger redan när jag var 19. Det är som ett andra hem även om jag inte har varit där på många år nu, men jag kan säga att jag längtar alltid tillbaka trots att jag fått uppleva så många andra platser runt om i världen. Och medelhavsmat är bland det bästa som finns!

 • Jag har besökt alla kontinenter förutom Sydamerika. Men drömmer om att komma dit en dag, det vore så häftigt att få uppleva typ Peru, Argentina eller Brasilien.

 • När sambon inte ser och typ ingen annan heller, så har jag ketchup på tacos. Alla i min närvaro tycker att jag är så konstig så får äta det i smyg när jag äter rester typ, men hallå snälla säg att någon av er läsare också tycker om det?! För så konstig är jag väl inte?

 • Älskar kunskap och att lära. Men inte att plugga. Jag är mer praktiskt lagd egentligen och ger mig tusan på att det bara är att börja så kan lära sig allt. Typ som Pippi Långstrump ”det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert”, det är liksom lite av mitt mantra för jag vill inte ha begränsningar i mitt liv. Så när tanken på att skapa en egen kollektion kom, så var det enkelt att bara upprepa dem orden för mig själv och börja snickra ihop möbler utifrån mina egna ritningar, även fast att jag inte är utbildad möbelsnickare på pappret. Och se, snart kan jag släppa kollektionen live!

 • Har drivit företag sen jag var 22 år och det är det bästa beslut jag tagit. Jag har fått offra mycket annat längs vägen, men jag har också hela livet kvar att uppleva, bossa, utveckla och skapa för min egen skull nu. Jag har ett jobb jag har skapat helt själv och det är en häftig tanke.

 • Trots min höjdrädsla har jag hoppat bungyjump, faktiskt på världens första bungyjump-place som är Kawarau Bridge på Nya Zeeland. SÅN JÄVLA LIVSKICK (och ja man hann, trots de få sekunder som det tar att falla, se hela livet passera framför ögonen).

28 Replies to “10 SAKER NI KANSKE INTE VISSTE OM MIG”

 • Men ÅH så roligt att läsa om dig 😀 Så mycket kul du varit med om! Som bungyjump, hur häftigt?? Och alla resor. Men nä.. ketchup på tacos – där får jag sätta ner foten ;D haha. Kramis

 • Men ÅH så roligt att läsa om dig 😀 Så mycket kul du varit med om! Som bungyjump, hur häftigt?? Och alla dina resor. Men nä.. ketchup på tacos – där får jag sätta ner foten ;D haha. Kramis

  • Åh vad glad jag blir att du tycker det!! 😀 Ja det har jag verkligen!! HAHA, men näää Nicole, det är gott (kan tillägga att sambon tycker att du låter som en väldigt klok och vettig person som inte håller med mig ;)) Kramis!

  • Hahaha ja, tur att jag fick veta det först i efterhand!! 😉 Borde ha stått på booking.com menar jag 😉

 • kul med nya saker
  gud förstår du aldrig får boka längre

  ja du känner hur du orkar så är de man känner olika känslor o vet hur det är
  va rädd om dej bara kram

  • ÅHH tack snälla Matilda, vad glad jag blir att du tycker det!! 🙂 Haha!! Kram fina <333

 • Men vilken härlig lista och Kul att Du delar med dig!<3
  Det där hotellet lät ju creepy .. 😉 så modigt av dig!
  Jag är också mer praktiskt lagd 😉 Åh kreta är underbart 😉

  Ha en toppen dag<3

  Kramar

  • Åh vad kul att du tycker det, tack snälla!! <3 hahha, ja tur att jag fick reda på allt om det först i efterhand! 😉
   Ha en fin torsdagskväll vännen <3 Kramar!

  • Vad kul att du gillar det! Haha ja det var tur att jag fick veta det först i efterhand 😉

 • Men gud vad rolig lista 😀 Så häftigt med föredraget! Jag har varit i Brasilien och Argentina men vill sååå gärna besöka fler länder i Sydamerika!! Och på tal om golf har jag precis börjat gå i mental träning hos Mikaela Parmlid som är gammalt golfproffs 😀 Inte för att jag spelar golf, men hon ska hjälpa mig med det mentala i min sport, hästhoppning <3 Och jag har också hoppat bungyjump i just Nya Zeeland, såååå sjuk känsla, vill göra det igen 😀

  Ja, så klart!! 🙂 Vi bokade med Royal Caribbean, som vi gjort alla kryssningar vi åkt på! 🙂 Denna var 18 nätter och kostade cirka 18000 (man brukar få räkna med 1000 kr/natt men ibland kan det vara billigare och ibland dyrare). Och man väljer liksom en "färdig kryssning" där rutten och resmålen redan är bestämda 🙂 I själva kryssningen ingår all mat och även viss dryck (vatten, kaffe, te, iste, lemonad). Alkohol får man betala för på båten och utflykter på de olika stoppen får man betala för om man vill göra det 🙂 Flyg tillkommer men vet att det även finns kryssningar där man kan boka med flyget direkt men vi har alltid bokat det separat då vi ofta vill vara några dagar innan på det stället där båten avgår från <3 Säg bara till om du undrar något mer <3

  • Åh vad kul att du tycker det och tack snälla!! 😀 Men åh så häftigt, vill gärna besöka dem länderna jag med. Och vad kul att du går på mental träning med ett föredetta golfproffs, sååååå viktigt med det mentala när man tävlar och tränar, oavsett sport! Så det låter grymt! :)<3

   Tusen tack för all information, det ska jag kolla vidare på och det låter helt fantastiskt. Vilken drömresa!! 😀 Tack snälla Sara för att du tog dig tid att svara och berätta mer om kryssningen<3

 • Kul! Det är ju roligt med frågesport när massor av andra spelar!
  Asså jag ÄLSKAR punkt 2! Har hört sååå mycket om det hotellet och även sett de sista videoklippen på Elisa Lam innan hon försvann och senare hittades i tanken.
  Haha men utifrån vad du skriver så misstänker jag att du inte visste vad det var för hotell innan du bokade? 😛

  • Verkligen! HAHA åh vad kul att du gör det och vad kul att du visste precis vem och vad jag pratade om!! 😉 Haha nej, jag visste inget och fick ju veta det första i efterhand, men det hade ju kunnat fått stå på booking när jag bokade! 😛

 • Du har hunnit med så jävla mycket i ditt liv! Wow säger jag bara. Dock är jag inte förvånad över att du blev utbränd så tidigt i livet. Vilket naturligtvis är fruktansvärt tråkigt. Det märks så tydligt i din blogg att du har höga krav på dig själv, stora ambitioner men jag hoppas verkligen att du har hjälp medel samt personer i din närhet som säger till dig att ta det lugnt. Det är lätt att trilla tillbaka även om man kan se varningstecken tydligare. Jag älskar ditt driv och blir alltid inspirerad men var rädd om dig också Johanna <3

  • Ja det har jag verkligen! Nej, det är inte jag heller med tanke på den press jag satte på mig själv då, men idag hanterar jag den bättre och annorlunda vilket gör att jag känner mig starkare än någonsin. Drivet är också ett annat än då och jag tänker mer på mig själv i mina beslut om vad jag ska göra, tacka ja till och så idag och det är så viktigt för att orka med allt jag gör idag. 🙂 Tack för din fina kommentar och omtanke vännen <3

  • Eller hur! 🙂 Haha ja det var lite creepy att få veta sådär i efterhand! 😉

 • […] blogginlägg: Tror att ett av det mest uppskattade inläggen var det där jag skrev ”10 saker ni kanske inte visste om mig”. Det verkade som att ni var flera som tyckte det var riktigt kul att få veta mer om mig som […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *