OM VI FÅR BERÄTTA

Gode gud. Hur ska jag ens kunna sammafatta min och min kärleks första gemensamma resa, vill liksom säga så mycket, så jag tänkte därför försöka skriva lite om vårt resemål och hur vi har haft det.

Till och börja med, resan var fantastiskt. Det spelade ingen roll att det inte var sol 24/7 och att det regnade nästintill varje dag för vi har haft det så otroligt roligt och mysigt ändå. Man kan nästan säga att det varit som rena rama smekmånaden, vi har pratat om vårt första år, legat i sängen redan vid halv åtta flera av kvällarna, planerat för närmaste tiden om vad vi vill göra och uppnå och liksom njutit av att få vara tillsammans alla dygnets timmar alldeles tätt inpå varandra. Vi har varit så kärleksfulla och romantiska mot varandra, överraskat varandra och jag har blivit så bortskämd med present och middagar! Jag säger då det, det har varit den bästa resan någonsin för att jag fick dela den med honom som jag älskar.

 
Hur var Vietnam då? Underbart. Det häftigaste av allt är att det ännu är så oupptäckt, det är inte massa turister där och vi har på så sätt kunnat bildat vår egen uppfattning byggd på våra intryck. Vi besökte sammanlagt tre olika platser, alla ligger längs östkusten och det stället vi gillade allra bäst var nog Hoi An (alltså vårt första stopp). Hoi An är en gammal hamnstad, liten och mysig med marknad kvar i Old Town. Stranden är hur lång som helst, den sträcker sig faktiskt i stort sett hela vägen upp till Da Nang som ligger 3 mil bort. När vi var där var den dessutom nästan helt tom och det är något som vi uppskattar båda två, känns så mycket tryggare. Vårt andra stopp var Nha Trang och där blev vi besvikna, vi tyckte inte alls om atmosfären i staden och den fullproppade stranden var för mycket. Hela stället var befolkat med ryssar och lokalbefolkningen var misstänksamma mot oss och hade på något sätt givit upp hoppet om att ens vara trevliga pga turismen som rådde på platsen. Sorgligt men sant, alla menyer var till och med på ryska, hotellen var i stor utsträckning ryssägda och man blev förutsedd som tjuvaktig och otrevlig. Därför rekommenderar vi inte Nha Trang, det fanns heller inte så mycket att göra i staden och här hade vi tyvärr även mulet alla dagar. Som tur var fick vi en fantastisk avslutning i Da Nang därefter! Da Nang är en ganska stor stad och stranden är absolut amazing. Så lång, så ren, så vacker och bara len sandstrand. Även här var stranden nästintill tom och det fanns badvakter vilket gjorde att det kändes tryggt och var bra stämning i omgivningen. Vårt helgalna hotell var som pricken över i:et med den fantastiska utsikt som vi fick från takvåningen, poolen och serviceminded personal! Det vill vi rekommendera alla!

Rent faktamässigt så åkte vi nu när det ännu är regnperiod i Vietnam vilket visade sig i det ostadiga vädret, men med 30 graders värme varje dag så spelar det ingen roll. Solen tittade fram ibland och vi hann bränna oss både en och två gånger. Jag hade förväntat mig att de skulle vara lätt att göra sig förstådd på engelska, men det var faktiskt lite knackligt om jag ska vara ärligt. Vissa av lokalbefolkningen kunde på vissa ställen vara väldigt påstridiga och försökte sälja på oss saker, men vi blev varnade av det från hotellpersonalen redan på första stället som jag berättade. Det vietnamiska köket är underbart, så god smak på allt från soppor till nudlar och ris. Och gissa om det var billigt, vi kunde äta mat båda två för totalt 17 kronor och har nu kommit hem med pengar kvar i reskassan! Shoppingen är bra om man är ute efter det och det är bra strukturerat med nattbussar och tåg för de som vill ta sig runt i landet. Vi gillar Vietnam starkt båda två och det har varit så coolt att få se ett så pass ”nytt” land innan många av våra bekanta har gjort det.

 
Vad jag kommer leva länge på det här.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *