EGOISMEN RÄDDAR INGEN

Lördag och det är för fanken redan eftermiddag! Jag och min kära sambo tog en lång sovmorgon trots att vi hade satt klockan på sju för att kunna fånga dagen i all bemärkelse. Patrik hörde inte ens klockan som ringde tre gånger och jag själv försökte öppna ögonen men i det kolsvarta mörkret kände jag bara ”äh, vafan vi sover vidare eftersom vi inte har något att passa” och ignorerade alarmet. Sagt och gjort, vid elva behagade vi istället att vakna utan alarm och känna oss som människor, väl utvilade och redo för dagen. Igårkväll var vi iväg på mysig middag hos Patriks pappa med hans syskon och respektive, vi fick jättegod fisksoppa och hade det trevligt till närmare halv 1 innan vi åkte hem. Idag är planerna inte så stora, min kära sambo tar det lugnt i sitt datahör och jag har plugg att göra, så det är ungefär den nivån vi håller eftersom Patrik har beredskap både idag och imorgon, han måste alltså finnas tillgänglig för jobbet.
 
Har ni förresten tänkt på vilka vanor/ovanor man har som egen person egentligen och hur de ändras när man till exempel byter hemmamiljö och flyttar ihop med en annan människa med helt andra vanor? Jag brukar komma på mig själv med att till exempel ha toadörren med en liten springa öppen, något jag absolut ALDRIG skulle ha förut, då var det dubbla lås som gällde även när jag var ensam hemma. Där har vi ännu en grej, jag är mer frispråkig och öppnare som person, något sånt här skulle väl aldrig jag skriva på min blogg för ett år sen. Samma gäller det här med att sova länge, jag studsade ju upp av mig själv vid sexsnåret förut, nu är jag tillbaka till den där 15-åriga tjejen som kunde ligga och snarka ikapp med sina dammråttor fram till halv två innan mamma skrek på mig att gå upp. Haha, men jag har förstås bättrat flera vanor också, som att till exempel att jag desto oftare bäddar sängen, dammsuger med jämna mellanrum och att jag har trillat in på spåret att ha mjölk i kaffet. Mitt sätt att se på mig själv har ändras, jag är betydligt bättre på att säga att jag är duktig och har fått en vana att oftare trycka bort saker som bara drar ner mitt eget självförtroende. Sen är alla de där självklara grejerna som kommer till när man blir mer vuxen, jag lägger inte energin på mig själv utan på vårt hem och det vi har tillsammans, att baka bröd, ha frys och kyl välfylld, att det är fint i vår omgivning och att se till oss bådas bästa, inte bara mig själv.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *