MINA RESOR

Fick en fråga från en av er om jag inte kunde göra ett inlägg där jag svarar på frågor om mina resor och tipsar om bästa platser jag besökt osv, så jag tänkte genast ”SJÄLVKLART”. Finns ju inget som jag älskar att prata om så mycket som resor och dela med mig av mina egna upplevelser.
 
Vilka länder har jag varit i: Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Singapore, Grekland, Italien, Spanien, Frankrike, Vietnam, Thailand, Malaysia, Singapore, Australien, Nya Zeeland, USA (Kalifornien och Florida), England och Indien. Dessutom har jag haft mellanlandningar i bland annat Hong Kong, Qatar, Fiji, Turkiet.
Ett fint reseminne: När jag satt på tågperrongsgolvet i Kuala Lumpur och käkade ris samtidigt som jag talade om Gud med en buddhistisk munk.
Längsta landsträckan jag åkt: Tågade mellan Singapore & Bangkok, tog 2 dygn och sträckan är över 1800 km lång. Sen har jag åkt nattbuss i Vietnam och Thailand, så effektivt sätt att ta sig fram på och dessutom bekvämt och billigt!

Favoritland: Älskar alla länder på helt olika sätt därför kan jag inte svara på frågan faktiskt.
Färggladast land jag besökt:
Indien är helt klart färggladast!
Bästa shoppingställena du besökt: Oxford Street i London, thailändska nattmarknader (Bangkok & Chiang Mai) samt outlets i Miami.

Ett land jag vill åka till igen: Vietnam, dels för att jag och Patrik åkte dit på vår första gemensamma (kärleks-)resa och det var den absolut bästa resan jag varit på, samt dels för att vi båda har en hel del andra platser i landet som vi vill se. Bland annat vill vi spana in Vietnams oexpladerade öar, uppleva vackra Hoi An igen och se mer om Vietnamkrigets historia.

Bästa storstad: London vinner pga mysigaste miljö. Singapore & LA sen!
Önskar besöka: Varje kontinent minst en gång innan jag dör. Har två kvar, Sydamerika och Afrika.

Vilket land har jag besökt flest gånger: GREKLAND! Mer specifikt så har jag faktiskt besökt Grekland 14 gånger (har sagt att jag ska besöka det minst 15 gånger innan jag dör, så jag är nära), varav 11-12 gånger på den magiska ön Kreta där jag och familjen bland annat har båtluffat längs med södra kusten och vandrat i berg!
Mattips till Asien-resan: Njut av enkelheten och käka på gatan eller i lokalbefolkningens food-court, ger bästa matupplevelsen!

Coolaste sevärdheterna: Golden Gate-bron, Big Ben och Disneyslottet!

Mitt bästa resetips: Res utanför din bekvämlighets-zon och allinklusive-boxen, mycket mer äventyrligt!
Min jordenruntresas favorit: Singapore, en riktig pärla! Och vingården i Hunter Valley, Australien.
Antal flygplatser jag besökt: Över 30 stycken!
Trivs jag bäst på exotiska platser eller i storstäder: Ni vet nog alla att det är exotiska platser som greppar mig lite mer än storstäder! Helst oexplaterade ställen dit bara lokalbefolkningen hittar, hatar nämligen folksamlingar och turistfällor!

Häftigaste upplevelsen: När familjen och jag blev strandsatta högt upp på ett berg på Kreta (mellan Sougia och Agia Roumeli) över en natt då vår dagsvandring tog mycket längre tid än beräknat och solen hann gå ner. Troddde jag skulle dö men oj vad vi skrattar åt det idag, ”minns den där gången då vi dygnade på berget utan mat?!”. Och bungyjump:et på NZ var helt klart megahäftigt!
Vad ska man besöka i Australien: Hunter Valley, Sydney, Guldkusten och koalaparken i Brisbane.

Drömresemål: Afrika! En savann- & safaritrip lockar mest just nu!

0 Replies to “MINA RESOR”

 • vilket roligt inlägg, jag gillar det jättemycket! 😀 och vad många länder du har hunnit besöka! 😀 kul!

  sv; tack själv tjejen! 🙂

  ja är skönt att halva dagen är kvar och man hinner med den del när man slutar det tiden så det är bra tycker jag 🙂 ja jag är verkligen peppad på att utbilda mig till beautystylist faktiskt! 😀
  skönt att det är fredag imorgon! 🙂 vad har du för planer för helgen? 🙂
  kram <3

 • Riktigt intressant att läsa, jag och min syster vill resa runt hela världen tillsammans! Vi vill se allt från alla vinklar

 • åh så skojigt att läsa! 😀 Vad många länder du har besökt! Själv har jag bara varit i sverige på olika orter, finland, mallorca och gran canaria, haha 😛 Var i grekland var du? Jag skulle vilja åka dit som nästa resmål.

  hehe okej, jag är likadan, använder dem tills de blir för stora/små eller urtvättade 🙂

  haha ja godis är så gott! Hade det varit nyttigt så hade jag levt på det typ, haha 😉 Försöker hålla mig till helgerna men tyvärr inte så lätt, blir lätt under veckorna också på jobbet 😛

 • ASSÅ DUUUU! vad jag älskar detta inlägg. SÅ BRA! du har ju rest så mycket. fatta vad jag vill bli kompis med dig ÄNNU mer nu. delar en passion! haha!

 • Åh vilket roligt inlägg! Du har verkligen varit till ställen jag vill till! Kan inte fatta att du har hoppat bungyjump :’D

 • ÅHH!! Vet du hur glad jag blir av ditt inlägg? Det gör mig verkligen SÅ glad♡ SÅÅ himla mycket underbart! Och det du har upplevt önskar jag verkligen också göra när jag blir äldre:)) Utforska världen…
  Tack så jätte mycket för ett toppen bra inlägg!

  Massa kramar♡

 • Bilderna gör mig bara sugen att åka nu plus att jag är så sugen på att se mer av dessa bilder. kanske kan gå tillbaka i din blogg? 😉 Sjukt bra inlägg och svar. Blev galet nyfiken på platsen du och Patrik besökte för första gången! 🙂

  Allsåååå, jag vill bara åka. Och att du har varit i Grekland många gånger gör mig så sugen på att sticka nu. Turiket är en plats jag vill spendera många dagar på! 😉

  Kan inte trycka i min blogg här så om du svara så kommer jag inte kunna ha superbra koll på detta eftersom det inte kommer ploppa upp på min blogg! 🙁

  • Svarar här så hoppas du får det! :))
   Åhh vad roligt att jag gör dig ressugen och lite inspirerad på olika länder!! Tack så jättemycket hjärtat! Jag har nog inte så mycket bilder tillbaka i bloggen, men mkt text. Ligger i arkivet under januari-mars 2013 🙂 Åh ja, asså Hoi An i Vietnam var riktigt mysigt!:)

   Haha, förstår dig helt klart! Skulle jag så hade jag rest jämt, typ bara varit hemma på sommaren! 😉 Grekland är såå vackert och harmoniskt, dit tycker jag du ska åka, framför allt södra Kreta. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *