TOPP FEM

Ni vet, jag är svag för listor och frågestunder och tyckte att det var dags för ett nytt inlägg med lite frågor och svar. Den här gången kör jag en variant av ”topp fem” på olika frågor.
 
5 viktiga ting på frukostbordet
Egg&Bacon, smoothie, starkt kaffe, frukt och en god smörgås.
 
5 drycker jag helst dricker
Rödvin, kaffe (cappucino, latte eller frappuccino), vatten, whiskey och Estrella-öl.
 
5 människor jag ser upp till eller beundrar
Jag inspireras av och beundrar de flesta personer i min omgivning på olika sätt, eftersom de får mig att se ljuset i livet och lära mig nya saker. Men för att nämna fem personer så: Min sambo, han är den starkaste människan jag vet och det är största anledningen till varför jag ser upp till just honom. Farfar, han är som en levande historia-bok och jag kan inte annat än beundra honom och hans minne, det är fantastiskt. Hannah Widell och Amanda Schulman är två andra personer jag ser upp till eftersom de vågar tala om ångest, ha gråtfester och kan lyckas med allt (Fredagspodden/Perfect Day-fan här ja). Den femte som är värd att nämnas är inredningsexperten Frida med sin blogg Trendenser.se, eftersom hon alltid visar upp trender och tips till hemmet.
 
5 platser jag vill besöka i framtiden
En savann i Afrika, en bergstopp i Sydamerika, gamla stan i Hoi An igen, en promenad på kinesiska muren och Times Square i New York. Skulle kunna skriva en hel uppsats om platser jag vill besöka innan jag dör! Jag vill liksom käka sushi i Japan, bussa i Sydostasien, åka skidor i alperna, tåga på transsibiriska järnvägen och luffa i grekiska ö-världen. Och mycket mer.
 
5 favoriter i godispåsen
Döskallar, gott&blandat-godisar, lakritsfiskar, colaflaskor och söta jordgubbar.
 
5 saker jag ser fram emot just nu
Middag med vänner i kommande vecka, eventuell ommålning av lägenheten, sommaren, jobb och vår framtid. De senaste åren har jag typ alltid och ständigt haft en resa att se fram emot (bara de tre senaste åren har jag hunnit med weekend i Paris, familjesemester på Kreta, min jordenrunt-resa med stopp i bland annat San Francisco, Los Angeles, Auckland, Christchurch, Wellington, Queenstown, Brisbane, Sydney och Singapore, Thailandsemestrar x3, en kompisweekend i London, mamma&dotter-helg i Barcelona, familjesemester på Sardinien, kompisresa till Indien, vår första semester tillsammans i Vietnam och en 50-årsresa till Florida). Så ja, jag är lite ovan att gå utan sånt mål i siktet men nu ligger faktiskt främst våra drömmar på hemmaplan och att vi någon gång ska få råd att köpa vårt alldeles egna hus.
 
5 serier jag har sett
Vänner (asså vi har vänner-maraton nonstop här hemma, älskar den serien), Prison Break, Dexter, How I Met Your Mother, Big Bang Theory.
 
5 bra saker med denna årstid
Det är ljust ute längre, sommaren är på gång, värmen börjar komma, körsbärsträden blommar och glädjen i atmosfären.
 

0 Replies to “TOPP FEM”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *