TIPS I EN STRESSIG TID

Gud vad kul att ni är så många som verkar uppskatta mina tags, blir så glad av ni gillar inläggen! TACK! Det är fredag och som vanligt har jag varken fredagskänsla heller någon helgsro i kroppen, eftersom jag jobbar ännu en hel helg igen. Känner mig dessutom helseg och mör i kropp och huvud, går verkligen på sparlågan och längtar ihjäl mig efter min nästa lediga dag som är en hel vecka bort. Nog om det.
 
När livet känns lite sådär småsegt så försöker jag verkligen pigga upp mig genom lite olika saker, så tänkte dela med mig av dessa tips till er!
 
– Ha alltid en flaska bubbel i kylen. Jag blir seriöst så glad varje gång jag öppnar kylskåpsdörren och ser den där flaskan stå där och vänta på att få korkas upp. Tänker mig att vi spontant ska fira något härligt i livet en kväll, snacka om vardagslyx!
– Ha saker att se fram emot. Boka in saker som du älskar att göra eller möten med saknade personer, sånt ger även mitt i kaosiga tider alltid en dust av extra energi. Just nu har jag världens peppande countdown inför nästa helg då min älskade lillebror kommer hem från sin 10 veckor långa praktik i Åre, ingen är gladare än jag för det och det ska bli så mysigt att få rå om honom inför hans peppande period mot studenten när han väl är på hemmaplan igen!
– Planera in slötid i kalender. En så viktig punkt i perioder då stressnivån känns lite för hög eller då man har lite för mycket att göra. Att planera in en slödag i sängen eller en helkväll i soffan med film-maraton är så skönt. Stäng av måstena för en stund liksom. Jag själv är oftast mer effektiv då jag fått tid att återhämta mig en stund istället för att bara köra på och tänka att jag måste bocka av allt på en gång. Är ni med mig vad jag menar?
– Ta dig tid att laga god middag mitt i veckan. Här hemma lyxar vi ofta till det med en finmiddag mitt i veckan, till och med om jag slutar sent (efter 21.15) så kan jag verkligen njuta av att få komma hem och ställa mig och laga en riktig godmiddag. Sambon tyckte jag var jättekonstig i början som kunde laga fläskfilé med timjanskryddade klyftpotatis mitt i veckan, för honom var det verkligen lyxig helgsmat, men ack så viktigt jag tycker det är att kunna sprida ut lite godare stunder i vardagen. En sån enkel punkt att förändra bara för att det ska kännas lite lyxigare i vardagen.
 
 

0 Replies to “TIPS I EN STRESSIG TID”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *