2022 I EN LISTA

Här har jag sammanfattat 2022 och dess 12 månader i min alldeles egna lista, så som jag brukar göra när ett år har gått. Det här året har varit onödigt elakt, sorligt och orättvist, det fanns stunder som jag hade velat vara utan men likaväl ögonblick som gör livet än mer värt att leva. Företagsmässigt en utmaning, en värld i krig och ekonomiskt svårt i landet, som gör att jag både lärt mig uppskatta det här vi har, tryggheten hemma och pressats till att återigen behöva tänka annorlunda, tänka om, tänka runt och tänka MER. Utmanande minst sagt och tufft, som drabbar så många branscher och människor. Om jag sa att 2021 var ett av mina tyngsta år som mig i egen person, så var 2022 ännu värre och jag har i perioder behövt ta ett kliv bakåt, dyka ner på botten och komma upp igen. För att orka och för att överleva i min ångest. Men trots allt så har året givit oss mer tid för varandra, lansering av en EGEN TAPET(!!!!), massa löpturer, uppnådda mål och lyckade resultat, en fantastisk sommar och insikter om vad som betyder allra mest.

3 saker jag har lärt mig under 2022: Att springa ännu bättre, att virka (hade som mål att skaffa en ny hobby så det gjorde jag) och att rita tapetmönster.

Årets bästa resa: Fjällenresan i januari och dygnet i Stockholm när jag och Patrik firade våra nio år ihop (lite i förskott).

5 platser jag besökt under året: Lofsdalen, Dalarna, Ulricehamn, Fårö och Stockholm. Kom aldrig utomlands under 2022 heller.

2 minnen från året som får mig att le: Våra sommar datenights och när jag fick sms:et från min bästa vän att hennes blivande man hade friat (och hon frågade mig om jag ville vara brudtärna).

Årets topp 5 händelser: Min ihållande löpträning som varit ett kontinuerligt andrum och terapi, tapet ÄNGE-lanseringen med Visby Färgcenter och resan till tapetfabriken, dygnet i ett snöigt och vackert Stockholm i november, stunden då vi satte upp målen för 2023 och att få vara med i en bok.

Det häftigaste som hände karriärs-mässigt: Att få ha ett stort projekt (som investerats med i form av både tid och pengar)som leder till lansering. Jag har ritat, ändrat och pillat med tapetdesignen under nästan hela året, vi har haft otaliga möten, analyserat och studerat vårt mönster, färgsatt den och den 21a oktober kunde vi äntligen lansera och släppa TAPET ÄNGE till försäljning!

Personlig dröm jag uppfyllde: Tog med mig många av mina drömmar, både res-, hus- och övriga drömmar, från förra året men under 2022 uppfyllde jag drömmen om att rita en egen tapet och bli tapetdesigner. Trodde det var omöjligt om man inte hade läst design eller konst på högskola, men se på fan, jag vågade och vi gjorde det.

Något jag gjorde men aldrig gjort förut: Älskar utmaningar som ni vet! Så för att nämna saker jag gjorde, men aldrig har gjort förut… Jag ritade en tapet för hand, jag löptränade med ett distansmål, jag anställde fler under sommaren än tidigare för att få ha en eller två dagar ledigt under högsäsong och jag träffade underbara Nathaline för första gången. Tror att jag bad till högre makter också en gång, vilket inte är något jag gjort förut.

2022’s jobbigaste: Krig, panikångest och hur jävla orättvist livet är.

De viktigaste personerna i mitt liv under 2022?: Patrik. Han har varit hela min värld under 2022, min tryggaste punkt, som gjort att jag orkat kämpa, som påmint mig om allt vackert i livet när det behövts, älskat mig villkorslöst och talat om för mig varför jag aldrig ska ge upp mina drömmar. Och Josefine, Emmie och Beatrice. Ni har alla sett mig från det mörkaste till det ljusaste, i förtvivlan, i glädjetjuten, i tårar och i lyckan. Är så tacksam som har dessa människor.

Årets mantra: ”Det har jag aldrig gjort så det klarar jag säkert” och ”gör ditt bästa, det är allt och mer än tillräckligt”.

Något jag lämnar i 2022: Sorg, ältande, panikångesten och oron. Er behöver jag inte längre, jag ser ljuset nu och är så färdig med de ärren ni gett mig under året som gick. I’m done.

2022’s bästa investering: Ledig tid för varandra och kostnaden för tapetprojektet. Hör helt klart till de bättre investeringarna som jag någonsin har gjort. Och juste, min ”nya” stora bil, som jag köpte under hösten.

Något jag växte ifrån under 2022: Människors självupptagenhet och egoism. Det blir tydligt i vissa lägen och jag är så färdig med att ge, ge och ge utan att få något tillbaka.

3 favoriter som tog plats i hemmet under året: Vårt vitrinskåp i vardagsrummet. Har jag köpt något mer till hemmet annars än typ kökshanddukar och någon vas? Tror inte det, men jag fick en matberedare som jag hade önskat mig i julklapp av karln och den har verkligen fått sin plats i köket!

Det gjorde jag mest: Återigen, som en repris av 2021. Jobbade, sprang och försökte acceptera.

8 Replies to “2022 I EN LISTA”

  • Va ont det gör i mitt hjärta att läsa att du haft det så jobbigt under 2022. Jag finns naturligtvis alltid här för dig om du behöver ventilera dig <3 Vi behöver ju inte alltid bara tjata jobb, jobb och jobb 😉 Men att få träffa dig var utan tvekan en av mina stora höjdpunkter förra året. Jag visste att du skulle vara underbar men jag trodde du skulle vara blyg men istället var du som en smällkaramell 😀 Hoppas att 2023 blir ett betydligt bättre år för dig med en massa kärlek och glädje <3

    • Tack fina för omtanken och det vet jag att du gör <3 Nej precis, det finns ju något annat runt omkring jobb och företagen som kallas verklighet 😉 Det håller jag så mycket med om, det var en av mina höjdpunkter också!! Och detsamma, jag är blyg och jättenervös innan men sen släppte det. 😉 😀 Tack så jättemycket och jag hoppas att du också får ett helt fantastiskt år med lycka, kärlek och glädje <3

    • Det är jag verkligen, det ligger så mycket tid och kraft bakom den och ritandet. 🙂 Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *