FÖRETAGANDET – SVAR PÅ FRÅGESTUND

När och varför startade du eget?
Jag startade eget under hösten 2015, dvs för 4,5 år sedan, när jag var nyss fyllda 22 år. Anledningen till att jag startade företag var att det var min dröm, att få driva eget, och jag kände att jag bara måste uppfylla den. Ville komma bort från ekorrhjul, jobba jämt och ständigt utan tack eller för någon annan och längtade efter att skapa förutsättningarna för att livet ska ge mig mer, att jag ska få leva. Det var något jag hade velat sen jag var liten, jag kände att jag visste att det var något för mig.

Hur kom du på idén till StyleMood? Hur kom du fram till att det var just inredning du ville satsa på? Affärsidén kom som en impuls till slut, efter att jag gått och tänkt i månader på att nu vill jag starta upp min egna verksamhet och då föll alla pusselbitar på plats. Såklart skulle jag jobba med det jag gillar allra mest, annars skulle det ju inte funka och då kände jag hur självklart det var att det skulle vara inredning (med inslag av teknik eftersom jag har studerat det och kunde webdesign, en del grund-kodning och sociala medier). Och därifrån kom webshop med inredning, som idag är både webshopen, en fysisk butik på Gotland och en samlingsplats för inrednings-event och evenemang. Namnet StyleMood kom som en blixt från en klar himmel, direkt när jag bestämt att det var inredning jag skulle satsa på och jag körde på det.

Vad är dina bästa tips till någon som vill starta eget företag?
Mina bästa tips för dig som vill starta företag är att våga och förstå vikten av att ha en god grund att stå på, en förståelse för hur det ska fungera i praktiken just bara för att det kommer inte vara lätt, det kommer ta tid och det är ingen annan som gör jobbet åt dig. Men det kommer vara det bästa du gjort om du har tålamod, älskar det du gör och låter dig lära på vägens gång!

Det här med barn och eget företag, hur har du tänkt? Försöka jobba lite samtidigt, ta hjälp med bebis eller vänta ett bra tag till med firman först?
Ja, hur har vi tänkt? Vi tänker att våra barn kommer få bli företags-kids, dvs såna där ungar som hänger med mig på höften om dagarna och blir en del av företaget redan från början, för att jag måste kunna jobba lite samtidigt. Såklart inte i samma tempo, men på en nivå så att företaget kan fortsätta framåt hela tiden och inte stannar upp helt, för då försvinner namnet, företaget och det vi är från marknaden. Det är ju ingen annan som gör jobbet när jag är borta så därför går det inte att bara sätta allt på paus. Helger och andra öppetdagar är arbetstid som jag kan ”köpa” av mina anställda alternativt att Patrik styr dessa dagar, men grundarbetet och allt jobb som sker i bakgrunden, så som webshop-uppdateringar, packning av beställningar och bokföring är sånt jag kommer att behöva göra själv ändå och det tror jag absolut kommer fungera när den stunden är kommen. Men innan dess vill jag ha en lite tryggare ekonomisk situation, det är vårt mål.

Vad är det bästa med att driva eget företag?
Att jag känner tacksamhet, uppfyller min dröm och får göra något jag älskar, varenda dag. Och att jag vet att jag gör det för min egen skull, att jag bygger allt, utmanar, utvecklas, tar beslut och skapar mitt team, nätverk och egna bolag. Det är en så svindlande tanke egentligen, men det bästa jag gjort.

Har du alltid varit intresserad av inredning?
Ja, det har jag nog. Inredning och detaljer, möbler, arkitektur och hem. Jag möblerade alltid om när jag var liten, ställde saker på nya platser och fixade med detaljer. Det där pysslet hela tiden, som idag säkert är anledningen till varför jag älskar styling, miljöskapande och frontande i butik.

Vad vill du satsa på till våren inom inredning?
Jag vill fortsätta satsa på 2019’s tema med mycket naturmaterial i trä, strå och lin. Dessutom mycket återvunnet, beige/greige/linne-färgen som bas och nyckelfärger som dusty green och saffransgult. Sån magisk kombination och sånt ni kommer få se mycket av hos StyleMood i vår och sommar.

Bästa produkten du har i ditt sortiment just nu?
Det måste vara de återvunna tegelstensformarna, charmiga keramikvaser som kommer i lager om några dagar och så förstås, de söta träpallarna!

Vad är din nästa dröm med företaget, om du har någon speciell eller annat på g?
Mina närmaste företags-drömmar är att bli ett bolag som omsätter över 1 miljon, att dubbla vårens försäljning under 2020, lansera ytterligare tre kulörer i min färgkollektion och att utöka sortimentet till 500 produkter (idag har vi ca 450 olika produkter). Det är häftigt att drömma och så viktigt med mål när man driver företag, så jag kommer jobba stenhårt för att fortsätta nå de nya målen som jag sätter upp efter hand.

30 Replies to “FÖRETAGANDET – SVAR PÅ FRÅGESTUND”

 • Det låter fantastiskt med en företagsbebis när det är dags för sånt! Jag ska köpa båda dina kammarljusstakar när jag får möjlighet, för jag kan inte bestämma vilken jag gillar bäst! 🙂

  • Eller hur! Om man får den möjligheten ska man komma ihåg, det tar man inte för givet! Åh så kul, de är ju så himla fina!! 🙂

 • Men så kul att få läsa första delan av hela frågestunden och perfekt att du delar in den! Jag är bara mer taggad på att få veta vad som sker i nästa svars inlägg! 😍 Kul att få läsa mer om ditt företag trots att jag redan vet mycket och jag ser framemot att du ska ha en bebis på höften! ❤️

  • Åh vad bra att du tycker det vännen! Hihi, jaaa nu ligger nästa inlägg upp med svar, hoppas att du tycker jag svarar bra på några av dina frågor!! 😍 Precis, du känner ju till en massa, men kul att du ändå uppskattar att läsa mer och vad gullig du är som ser fram emot det! <3

 • Tycker verkligen du är så fantastisk och inspirerande som startat företaget när du var så ung, och kommit så långt som du gjort! Heja dig!! Blev så taggad själv nu haha 😀 Kram <3

  • Åh tack så jättemycket fina fina Emma, vad glad jag blir för din kommentar! 🙂 Ja, visst är det häftigt och kör hårt! 😀 Kram <3

 • Roligt att läsa igenom! Låter så klokt med allting och blev förvånad över att det var 4,5 år sedan. Jag minns att jag var en av dina första köpare och köpte en super fin ljushållare till min mamma. Kan inte förstå att det var 4,5 år sedan :’D

  • Vad kul att du tycker det! Ja, det är längesen, tiden går så fort! 🙂 Minns att du handlade då!! 😀

 • Jag blir så himla peppad varje gång du skriver om ditt företag! Efter att ha haft ett jobb vid sidan nu så känner jag mig mer tacksam än någonsin över det som jag har byggt upp helt på egen hand. Jag vill verkligen fortsätta kämpa för att nå mina drömmar och mål precis som du. Tack för att du alltid skriver så kloka och peppande ord <3

  • Men åh tack fina du!! Ja, visst är det häftigt hur man kan komma till insikt efter vissa perioder och när man gått ifrån det normala man följt ett tag, då ger man sig själv ännu mer kraft. Så rätt, heja dig vännen!! Tack själv för att du tycker om det jag skriver <3

 • Så väldigt roligt att få ta del av! Heja dig!

  Svar: Tack, kul att du gillade sidorna för februari i min bullet journal.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *