FÖRETAGSMÅL 2023

– I samarbete med mitt eget bolag StyleMood AB

Nytt år betyder nya mål och de ska ni förstås få läsa om! Alltid skönt med nystart tycker jag och att hitta nya vägar eller riktningar att gå mot, för att bli ännu bättre, våga mer och drömma större. Det är oroliga tider och det vi behöver vara medvetna om är att vi står för ännu ett märkligt år, där ekonomin verkligen sätter spår och vi gått in i lågkonjunktur, det är alltså både prövande och svårare tider för den vanliga kunden. Man kan förstås bara gissa, gå på känsla och jämföra och använda tidigare års resultat och månader som grund när man sätter målen. Jag tänker personligen att trots allt, så är jag så laddad med kraft så har bestämt mig att rocka hårt genom året och fokusera på utveckling där det går, sikta högt och förverkliga minst ännu en företagsdröm.

FÖRETAGSMÅL 2023:

– Mitt försäljningsmål ska vara uppnått den 31a december 2023. Ett försäljningsmål har vi alltid, det är ett enkelt mål att hela tiden hålla siktet mot och att utgå ifrån. Antingen når man det eller inte, och det är ju en väldigt konkret siffra. 2021 var ett magiskt rekordår, 2022 lite lägre men jämfört med både 2019 och 2020 så var det fantastiskt och med dessa fyra år i bagaget har vi satt ett alldeles rimligt försäljningsmål.

– Lediga söndagar i sommar.  Jag kommer få jobba ännu mer i år och lite hårdare, det inser jag. Men för att ändå kunna dra ner på personalkostnaden sommartid så har jag bestämt mig för att endast ha en ledig dag i veckan under Patriks semesterveckor (inte två som i förra sommaren). Men att åtminstone ha lediga söndagar (eller om det blir måndagar) där mitt i högsäsongen är ett mål.

Bestämd summa på kontot vid årsslutet. Detta brukar jag faktiskt inte ha, men det ska jag ha som mål i år och har satt en rimlig summa med tanke på försäljningsmål och budget på inköp/utgifter och med startläge från årsskiftet. Blir spännande att följa upp, det rör sig ju mycket under årets gång.

– Bättre lagerstruktur och förvaring. En punkt som följer med sen föregående år och JA, nu jäklar blir det ännu bättre. Det sorteras och rensas för fullt i nutid och i och med att vi har lite lägre grad på inleveranser just nu så hinner vi jobba undan och ifatt under början av året tänker jag.

Sälja slut på första tapet-batchen. Inte omöjligt och vi har redan sålt av några lådor, vilket är fantastiskt roligt och sånt kvitto på att vår tapet blivit något på marknaden! Det är magiskt och ännu overkligt att få bilder från kunder som satt upp tapeten i sina hem, och det ska bli så häftigt att följa ännu fler projekt hos kunder under årets gång.

Ökad försäljning i webshopen. Det är också ett mål som jag tar med från 2022. Kanske är det inte riktigt realistiskt i en värld där e-handeln jobbar i motvind just nu, men jag tror att det ändå finns potential att öka och jag vill tro att vi kan göra det. Förra året ökade beställningar av gotlänningar exempelvis, något år särskilt i Göteborg och det är häftigt att se hur det kan variera mellan kunder och månader på så sätt.

10 Replies to “FÖRETAGSMÅL 2023”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *