HEJ AUGUSTI

Juli försvann i ett nafs liksom alltid och jag kan känna ro över att augusti är här, för det är en av mina favoritmånader. Det är oftast som allra skönast då (okej inte just idag när regnet öser ner), det blir mer stilla igen och tid för sånt som aldrig hinns med just under högsäsongen, vattnet är som varmast och i år ska jag och Patrik ha lite ledig tid tillsammans när han har semester i slutet av augusti. Då ska vi boa ordentligt, göra klart det sista inför bebis, fixa sovrummet, ha datenights, vara på stranden, åka på utflykter och njuta av sista tiden som bara oss två. Det ser jag så mycket fram emot, men ännu kör vi på med varje-dag-öppet i butikerna och ger järnet i sista delen av årets märkliga och egentligen alldeles för lugna högsäsong.

Det är ett sämre år överlag, med inflation och betydligt färre besökande på ön (detta pga överdrivet dyra båtpriser till ön), så det är ju inte konstigt att det känns annorlunda och blir en stor skillnad efter två kalas-år med bra turistsäsonger och bättre tider. Försöker intala mig själv också att det är logiskt, jag tänker ju själv som konsument mer på pengar just nu och det märks på kunderna också, men vad jag saknar det där riktigt intensiva ruscherna och dagarna med toppar! Det är ju det roligaste, när man knappt hinner tänka, det blir kö till kassan och tiden bara försvinner för att man har att göra precis hela tiden, det tror jag att de flesta butiksägare tycker. Fördelen som jag eller rättare sagt StyleMood har såhär i lågkonjunktur (man vet som företagare att tiderna går upp och ner, viktigt att komma ihåg när det går bra) är att jag är ensam bolagsägare och jag jobbar i bolaget själv, har med andra ord bara en lön att betala ut året runt (om man bortser sommarveckorna för just nu är vi ju fler tre-fyra anställda). Dessutom är bolaget aktivt alla månader på året och har öppet lågsäsong också, jag har byggt upp det med en stabil grund under många år, har flera ben att stå på (tapetdesign, butik, webshop, bokförings-jobb mm.), inga lån och jag har själv full kontroll över utgifterna. Det vet jag hjälper mig genom några såna här slit-år så jag känner mig trots allt väldigt trygg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *