MOVESGOOD

– Inlägget är sponsrat i samarbete med Movesgood –

Slow-fashion är något som jag försöker tänka på och jag handlar sällan kläder. Tycker också att det är så bra att allt fler företag jobbar med sin hållbara utveckling och satsar på det, för miljöns skull. Movesgood är ett företag som gör just det, de säljer hållbara basplagg och vill förse sina kunder med kläder som är tidslösa, av hög kvalité och har en längre livscykel. De använder endast miljövänliga material och metoder, så man som kund kan tryggt veta att de hela tiden gör allt för att minska deras påverkan på planeten, men att plaggen ändå håller god design och kvalitet. Så bra och verkligen helt rätt i tiden känner jag, det underlättar även för dig som konsument då du vet att du handlar BRA kläder.

Efterfrågan på sweatshirts och loungewear-plagg har verkligen ökat i och med att allt fler jobbar hemifrån numera och där ligger Movesgood i framkant då de utmanar modeindustrin med sina multifunktionella kläder, som är tillverkade av Lyocell Bambu. Lyocell Bambu är en av världens mest miljövänliga material och processen för tillverkningen använder ett biologiskt nedbrytbar (och miljövänligt) lösningsmedel, med en koldioxid-neutral påverkan. Betydligt bättre än bomull alltså! För tillverkning av Lyocell Bambu används hälften så mycket vatten jämfört med bomull, det är ett starkare material, ger knappt något restavfall, andas bättre på kroppen och är mjukare/skonsammare mot huden. Movegoods kläder är multifunktionella just pga att de är tillverkade av Lyocell Bambu som gör att plaggen tillåter huden att andas, så de kan användas både hemma under en arbetsdag eller under ett träningspass. Spanade in deras plagg och de ser såå sköna ut, blir verkligen inspirerad till att uppdatera min basgarderob med plagg som är producerade i miljösnälla material.

Så hörrni, kika in och besök deras hemsida på Movesgood.se för att hitta hållbara kläder som gör gott både för dig som människa och för jorden. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *