RESEGUIDE TILL TOSCANA

Snubblade över en del av våra resebilder igår och vilken reslust som kom över mig! JAG VILL RESA IGEN. Vill tillbaka till favoritplatser i världen och vill se så många nya. Att resa har alltid varit en sån stor del av mitt liv men i och med pandemin så kom vi helt av oss och nu tror jag inte att vi hinner klämma in lite ledighet innan sommaren mellan storhelger i butiken, kurser för karln och massa jobb. Men åh, i höst hoppas jag att vi kan få komma iväg någonstans! En plats som jag gärna skulle åka till är Toscana som ligger i mellersta Italien, och anledningarna är många, men dels för att regionen verkar så himla vacker med sin mix av ett mjukt landskap och magiskt fina städer, den goda maten förstås och för att jag vill utforska mer av Italien än vad jag hunnit hitintills.

Både staden Pisa och Florens lockar för besök och jag tycker att det är så häftigt när städerna bjuder på både historia och gammal arkitektur, gamla byggnader är något som fascinerar mig oerhört mycket, men sen tycker jag att småstäder är det allra mysigaste så Montalcino skulle vara ett absolut måste på vår lista om vi skulle åka till Toscana någon gång. Ni hittar en väldigt bra reseguide till Toscana här, om ni också vill inspireras och ladda för en resa dit! Italien bjuder ju även på god gelato och gott vin, men också fantastisk shopping i form av både butiker med kända varumärken och mysiga utomhusmarknader med delikatesser och lokala produkter ena dagen och kanske kläder, skor och väskor den andra. Älskar sånt! Andra sevärdheter är förstås lutande tornet i Pisa (det står på min bucketlist), bron Ponte Vecchio i Florens och den stora katedralen Santa Maria del Fiore, som är en av de största i världen!

12 Replies to “RESEGUIDE TILL TOSCANA”

  • Mysigt att få drömma sig bort lite! Jag är också sugen på att besöka Italien. Besökt Italien i all hast (där vårt kryssningsfartyg stannade till) och hade tur att jag fick se det lutande tornet i Pisa. Men skulle vilja vara i Italien i minst en vecka och upptäcka landet tillsammans med min familj 😊

    • Ja det måste man få göra! Åh vad härligt, men precis, hade varit underbart att få ha en hel vecka i Italien och hinna upptäcka landet ordentligt 🙂

  • Ja, vad härligt det vore att resa iväg någonstans igen! Det var länge sen jag var ute och reste nu och det känns tyvärr ganska avlägset för mig i dagsläget. Men drömma sig bort går ju alltid. 🙂 Hoppas ni kommer iväg i höst. 🙂

    • Ja det vore så härligt med en resa!! 🙂 Tur att det går att drömma och längta. 🙂 Håller tummarna för det!

  • Åh är också så himla resesugen <3 Vi reste jättemycket innan, men nu har vi inte varit iväg sedan corona startade, så nu är man bra sugen 🙂

    • Förstår dig precis, det är jag också efter att inte ha rest på flera år nu <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *