RESEGUIDE TILL TOSCANA

Snubblade över en del av våra resebilder igår och vilken reslust som kom över mig! JAG VILL RESA IGEN. Vill tillbaka till favoritplatser i världen och vill se så många nya. Att resa har alltid varit en sån stor del av mitt liv men i och med pandemin så kom vi helt av oss och nu tror jag inte att vi hinner klämma in lite ledighet innan sommaren mellan storhelger i butiken, kurser för karln och massa jobb. Men åh, i höst hoppas jag att vi kan få komma iväg någonstans! En plats som jag gärna skulle åka till är Toscana som ligger i mellersta Italien, och anledningarna är många, men dels för att regionen verkar så himla vacker med sin mix av ett mjukt landskap och magiskt fina städer, den goda maten förstås och för att jag vill utforska mer av Italien än vad jag hunnit hitintills.

Både staden Pisa och Florens lockar för besök och jag tycker att det är så häftigt när städerna bjuder på både historia och gammal arkitektur, gamla byggnader är något som fascinerar mig oerhört mycket, men sen tycker jag att småstäder är det allra mysigaste så Montalcino skulle vara ett absolut måste på vår lista om vi skulle åka till Toscana någon gång. Ni hittar en väldigt bra reseguide till Toscana här, om ni också vill inspireras och ladda för en resa dit! Italien bjuder ju även på god gelato och gott vin, men också fantastisk shopping i form av både butiker med kända varumärken och mysiga utomhusmarknader med delikatesser och lokala produkter ena dagen och kanske kläder, skor och väskor den andra. Älskar sånt! Andra sevärdheter är förstås lutande tornet i Pisa (det står på min bucketlist), bron Ponte Vecchio i Florens och den stora katedralen Santa Maria del Fiore, som är en av de största i världen!

2 Replies to “RESEGUIDE TILL TOSCANA”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *