SÄKERHETSDÖRRAR

– Inlägget är sponsrat i samarbete med woodsteel.se –

Hitta den perfekta säkerhetsdörren för ditt hem

För att säkerställa din trygghet och säkerhet i ditt hem, är det klokt att överväga en högkvalitativ säkerhetsdörr. Men det räcker inte bara med att se efter en etikett som säger ”säkerhetsdörr.” Det är viktigt att granska säkerhetsklassen noggrant, särskilt den oberoende RC-klassificeringen. RC-klassningen ger en klar indikation på hur motståndskraftig dörren är mot inbrott. Till exempel erhåller en dörr med RC1-klassning det lägsta skyddet, medan en dörr som kan motstå en erfaren inbrottstjuv med olika verktyg får en klassificering på RC4. En säkerhetsdörr klass 4 har då det högsta skyddet. Woodsteel erbjuder säkerhetsdörrar om det är så att du funderar på att skaffa dig en sådan. Denna typ av dörr är bra både för hus, villor och lägenheter.

Välj en snygg dörr som är säker

Du behöver inte offra stil för säkerhet när det gäller säkerhetsdörrar. Modernt designade dörrar med olika finishalternativ, inklusive ek och glasrutor, kan fortfarande uppfylla höga säkerhetskrav. Det är alltså inte nödvändigt att ha en ful och klumpig dörr bara för att garantera att den ska vara säker. Dörren är en viktig del av din villas utseende, och det är därför möjligt att beställa en säkerhetsdörr i den RC-klass som du önskar och samtidigt anpassa dess utseende efter din personliga smak.

Andra bra saker att tänka på

När du väljer en säkerhetsdörr, är det också viktigt att överväga dess isolerande egenskaper, både när det gäller värme- och ljudisolering. Ett lågt U-värde är avgörande för att undvika att kall luft tränger in, och ljudisoleringen beror på de material som används vid tillverkningen.

Om du väljer en dörr med glaspanel är det nödvändigt att inkludera ett skyddsglas som har testats och godkänts tillsammans med säkerhetsdörren. Skyddsglas har också sina egna klassificeringar, och det är bäst att välja minst PB4 för att säkerställa bästa möjliga skydd.

För att öka säkerheten ytterligare i en säkerhetsdörr, se till att den är utrustad med rätt typ av låssystem. En vanlig ytterdörr har vanligtvis en låsregel, medan en säkerhetsdörr bör ha minst sju stålreglar i tre olika riktningar. Detta ökar betydligt dörrens förmåga att motstå inbrottsförsök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *