SAMHÄLLSPROGRAMMET

– Inlägget är sponsrat i samarbete med birgerjarls.se –

Flera goda anledningar att välja samhällsprogrammet

Är du intresserad av psykologi, eller marknadsföring, eller samhällsfrågor? Då kan samhällsvetenskapsprogrammet kanske vara något för dig. Ett bra gymnasium är Birger Jarls, läs mer om samhällsprogrammet hos dem här. De har tre olika inriktningar du kan välja mellan. Dessa är samhälle, medier & beteende samt beteende.

Inriktningen samhällsvetenskap är för dig som känner att du vill veta mer om samhällsstrukturer, politik och kulturer i Sverige så väl om du vill ha en djupare förståelse för samhällsfrågor.

Medier, information och beteende är för dig som plugga medieproduktion, journalistik och reklam.

Inriktningen beteende är för dig som mer vill rikta in dig på mänsklig beteende och läsa kurser inom sociologi, psykologi och ledarskap.

Vad du får med samhällsprogrammet

Att välja att studera samhällsprogrammet på gymnasiet kan vara ett utmärkt val av flera anledningar. Bland annat så ger det dig en bred och mångsidig utbildning som inkluderar ämnen som samhällskunskap, historia, svenska och engelska. Denna bredd gör att du får en god förståelse för olika samhällsfrågor och perspektiv.

Dessutom kan det ge dig en mängd olika karriärmöjligheter. Det eftersom att du lär dig så mycket olika. Du har då karriärmöjligheter inom områden som exempelvis journalistik, politik, offentlig förvaltning, internationella relationer, socialt arbete och mycket mer.

Genom att studera samhällsprogrammet får du en djupare förståelse för hur samhället fungerar, både på lokal och global nivå. Du kommer att lära dig om samhällets strukturer, institutioner, politiska system och historiska sammanhang.

Utbildningen inom samhällsprogrammet fokuserar ofta på att utveckla analytiska och kritiska tänkande färdigheter, vilket är värdefulla kompetenser oavsett vilken karriär du väljer att följa.

Om du planerar att fortsätta din utbildning på högskolenivå kan samhällsprogrammet vara en utmärkt förberedelse och en bra ingång för just det. Många universitetsutbildningar kräver kunskaper inom samhällsvetenskapliga ämnen och en examen från samhällsprogrammet kan ge dig en stark grund att bygga vidare på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *