SÖKER DU STUDENTBOSTAD

– Inlägget är sponsrat i samarbete med byggvesta.se –

Är du på jakt efter en studentbostad?

Är det så att du ska börja plugga och då vill ha en bra studentbostad? Olika städer och orter har olika sätt hur du kan få tag på en bra bostad för studenter. Ska du plugga i Stockholm eller Linköping, så har du möjlighet att få tag på en bra studentbostad via ByggVesta. Läs om fördelarna med deras studentbostäder på deras sida. Där kan du även läsa mer om vad det är för krav.

Olika alternativ för studentboende

När du är student på en högskola eller ett universitet så har du flera sätt att gå tillväga på för att hitta ett bra boende. Många städer erbjuder just det som kallas för studentbostäder eller studentlägenheter. Oftast är dessa billigare än att hyra vanligt. Det som en studentbostad kan vara är allt från en egen lägenhet till ett korridorsrum där du delar badrum och kök med ett gäng andra studenter eller en bostad du delar med en eller två andra studiekamrater.

Det finns även privatpersoner som erbjuder rum eller del av lägenhet till just studenter. För att du ska kunna hitta olika boenden så är det smart att kika på Blocket eller gå med i olika grupper på Facebook.

Vem får hyra en studentbostad?

Ett krav för att få bo i en studentbostad är så klart att du studerar. Sedan kan det variera från att du måste studera 100 % eller 75 %, samt klara av en viss poäng per termin. Det kan även finnas andra krav, beroende på var du hyr från.

Hyr via ByggVesta

Ska du plugga i Stockholm eller Linköping, så kan ByggVesta vara ett alternativ. De har runt 1000 lägenheter för studenter i dessa två städer. Du måste stå i kö för att få en samt att du måste vara studerande på den ort du söker bostad samt klara av 15 hp per termin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *