STÄMNINGSFULLA VÄRMELÖSNINGAR

– Inlägget är sponsrat i samarbete med purefire.se –

Stämningsfulla värmelösningar för hemmet

Kaminer är ett vanligt val för att ge både en mysig atmosfär och effektiv värme i hemmet. Dessa eldstäder tillverkas vanligtvis i material som plåt, gjutjärn eller täljsten.

Värdeökning på bostaden

Utöver den estetiska fördelen kan en kamin även bidra till att öka bostadens värde och minska uppvärmningskostnaderna. Braskaminer har länge varit en favorit för att skapa en härlig atmosfär och ge en effektiv värmekälla i hemmet. Är du på jakt efter en braskamin i Stockholm? Då behöver du inte leta längre!

Utöver den härliga värme och atmosfär som en braskamin ger, kan den även bidra till en markant värdeökning på bostaden samt sänkta uppvärmningskostnader. Braskaminer finns i olika utföranden och tillverkas i material som plåt, gjutjärn eller täljsten och fungerar både som trivselhöjare och värmekälla. Valet mellan plåt, gjutjärn och täljsten påverkar både hur värmen sprids i hemmet och det estetiska utseendet.

Den vanligaste modellen är den hemtrevliga och funktionella braskaminen i plåt, som ger en direkt värme. Efter bara några minuters eldande sprider sig den härliga värmen i hemmet. Plåtkaminer har ofta stora glasrutor som ger god insyn till elden och är lätta att placera nära brännbara material. Modern design möter funktionalitet i dagens plåtkaminer, som är anpassade för att passa in i olika inredningsstilar.

Gjutjärnskaminer

Vanligtvis har gjutjärnskaminer en stadig och kraftig estetik med en grövre yta som ytbehandling. Gjutjärnet är massivt och oftast relativt tjockt, vilket ger en lång livslängd. Materialets tjocklek och vikt resulterar i en bättre förmåga att lagra värme jämfört med plåtkaminer, även om det inte når samma nivå som täljsten. En gjutjärnskamin ger garanterat ditt hem en gedigen karaktär! Dess robusta struktur och värmebevarande egenskaper gör gjutjärnet till ett utmärkt val för kaminer. Gjutjärnskaminer ger en klassisk atmosfär och är oftast betydligt tyngre än plåtkaminer. Den ökade vikten och massan hos gjutjärnet gör denna typ av kamin mer effektiv när det gäller att lagra och sprida värme. När du väljer en gjutjärnskamin är det viktigt att se till kraven på avstånd till brännbart material för att säkerställa säkerheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *