UTEPLATSEN

– Inlägget är en sponsrad artikel för SparFönster –

Jag gör om uteplatsen

Jag går i renoveringstankar! Som ni vet så kan jag aldrig få nog av roliga och spännande projekt, både här hemma och på jobbet. Jag älskar att hitta nya projekt som jag kan kasta mig ut i. Allt ifrån att leta inspiration, göra listor och handla in, till att faktiskt bygga och realisera det jag går och drömmer om. Och just nu är jag inne på att göra om på uteplatsen. Under vintern så har uteplatsen såklart blivit bortprioriterad. Den har inte fått den kärlek som den förtjänar, men det ska det bli ändring på nu. Jag har gjort en lista över allting som jag vill förändra med uteplatsen. Men listan är allt för lång för att ta upp i ett enda inlägg så jag tänker att jag delar upp det och pratar om lite olika saker åtgången.

Var man ska börja

Jag kommer att börja dörren ut till altanen och själva altanplatsen. Jag drömmer om ett par underbara romantiska pardörrar. Jag har alltid tyckt att det finns något Parisiskt men ändå lantligt över pardörrar. Tänk att sätta på en kopp kaffe på morgonen och sedan öppna på de pampiga dörrarna ut till altanen. Det känns som en dröm som går i uppfyllelse.

Jag har redan hittat några som jag förälskat mig i. Det är ett par begagnade som jag kommer att rusta upp. Nu funderar jag bara på om jag slippa och sedan måla dem igen i klassisk vit färg. Tänk en stor ladugård eller en våning i Paris. Eller om jag ska testa någonting helt nytt. Kanske en mer smutsrosa färg. Jag tror att jag måste pröva mig fram lite. Men hur som helst är jag otroligt peppad på att gå igång.

Hur man kommer i gång med altan

Det andra jag kommer börja med är just altanen. Jag har ju tyvärr inte hur stor budget som helst så jag måste tänka lite smart. Jag hittade lite tips här på hur man kan skapa en billig uteplats. Jag har länge fantiserat om just ett trädäck. Jag har aldrig byggt ett trädäck själv innan men jag tänker att någon gång ska ju vara den första. Och varför inte nu?

Jag tror att jag kommer göra det mesta själv med hela uteplatsen. Men jag har inte bråttom heller. Jag känner att det får ta den tid det tar och om jag lyckas bli klar till den deadline jag satt upp för mig själv så är det bara fantastiskt. Om inte så får det ta lite längre tid. Det viktigaste för mig är att det blir bra och att jag kommer trivas under lång tid med denna uteplats. Dessutom ser jag det bara som en kul utmaning om jag kan lära mig någonting nytt på vägen. Tänk om jag kan bygga trädäck när detta är slut, det vore ju underbart!

Photo by Arno Smit on Unsplash

2 Replies to “UTEPLATSEN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *