VAD SKA MAN VÄLJA FÖR ELAVTAL?

– Inlägget är sponsrat i samarbete med stockholmselbolag.se –

Vad ska man välja för elavtal?

Är det så att du ska teckna nytt elavtal eller att du vill byta elavtal? Att byta elavtal går snabbt, så länge du inte är bunden till ett redan. När du ska byta elavtal, så kan det vara bra att först kolla av hur det ser ut med det du har idag och om du har bindningstid kvar. Är det ingen bindningstid kvar, så står det dig fritt att byta, till vilket elbolag du vill.

Du bör fundera på vad för typ av avtal det är som passar dig. Det vanligaste att välja mellan är ett fast elavtal med fast elpris och rörligt elavtal där det är ett rörligt pris på elen. Om du väljer ett fast avtal, så kommer du att betala samma pris under den tid du är bunden. Det kan kännas tryggt. Rörligt elpris däremot kan variera och det kan göra elen riktigt dyr, men även riktigt billig.

Hållbart val av elavtal

Något du kan göra, om du värnar om miljön, det är att göra ett hållbart val av elavtal. Du kan då välja var elen ska komma från, så som vatten-, vind- och solkraft. Du kan välja en mix av dessa eller bara en av dem som du har tillsammans med den el som kommer av fossila energikällor

Bindningstid och uppsägningstid

För att du ska kunna byta elavtal och teckna nytt elavtal hos ett annat elbolag så är det ett måste att kolla om du har ett tidsbestämt avtal hos ditt nuvarande elbolag. Du bör inte byta före tiden på avtalet löper ut, eftersom du då kan behöva betala en ersättning. Se till att säga upp ditt elavtal i tid med, du hittar vad som gäller i avtalsvillkoren.

Tänk inte bara på priset

Visst är det så att många vill gärna ha så billig el som möjligt. Det är inte så konstigt. Men det är minst lika viktigt att väga in andra aspekter när du ska byta elavtal. Kolla av hur elbolaget hanterar klagomål och om de har en bra kundtjänst. Kolla även att de har en certifiering för Schysst Elhandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *