AKUSTIKPANELER I TRÄ

– Inlägget är sponsrat i samarbete med zilence.se –

Lämpligt rum för akustikpaneler i trä?

Det har nog inte undgått dig att akustikpaneler är otroligt populära och vi förstår varför. Akustikpanel är en unik inredningsdetalj som genom sin utformning, inger en känsla av värme i hemmet. Den kan användas som panel på väggen men också i tak, som sänggavel och sänghimmel eller varför inte som en snygg detalj på köksön? Det är du som bestämmer, men vi kan hjälpa dig lite på vägen.

 

Vilket rum ska du välja?

Att vara i miljöer med dålig akustik kan ha negativ påverkan på din hälsa och generella välmående. Att få bort eko har markanta hälsofördelar och är en otrolig motivgrund för akustikpaneler. Tänk dig en ribbvägg i ditt vardagsrum eller ribbor i ditt tak? Det vill inte bara dämpa ljudet, det är snyggt också. Välj därför akustikpaneler till ditt favoritrum men naturligtvis passar dessa paneler i vilket rum som helst, så väl hemma som på arbetet. Tack vare ribbväggens stora möjligheter att utseendemässigt anpassas är det i stort sett bara din fantasi som sätter gränserna för hur de kan användas för att forma ett rum.

 

Hall, vardagsrum och kök

Oavsett om det handlar om hall, vardagsrum eller kök, en ribbvägg med akustikpaneler skapar rätt känsla och stämning. Hallen är den plats i hemmet där det oftast är mest rörelse. Vardagsrummet är en samlingsplats för både familjen och besökare, och det är därför vanligt att många prioriterar det här rummet mest när det kommer till möbler och inredning i övrigt. Köket är hemmets hjärta. Här samlas familj och besökare både för middag och för matlagning. Oavsett vilket rum du väljer så finns det olika ribblösningar för samtliga rum. Du kan naturligtvis välja att ha ribbväggar eller ribbtak i alla rum, det är upp till dig. Oavsett hur du resonerar så kommer du inte att ångra dig. Akustikpaneler är här för att stanna, oavsett rum, vägg eller tak!

2 Replies to “AKUSTIKPANELER I TRÄ”

  • Vilket bra inlägg som förklarar väldigt bra varför akustikpaneler är bra! Själv är jag nästan färdigutbildad audionom och förespråkar också att få bort ekot/reflektionen som kan ha stor inverkan på vår hörsel. Detta är något vi både behöver och vill ha i vårt hem, men än har vi tyvärr inte kommit till skott. 🥲

    • Tack snälla! Vad roligt att du är det och då vet du verkligen hur vi påverkas av ljud. Hoppas ni kan ordna det längre fram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *