VINTERSKOR FÖR BARN

– Inlägget är sponsrat i samarbete med decathlon.se –

Köpguide för vinterskor för barn

Med jämna mellanrum, en gång per år, infaller det som kallas vintern. För en del kan årstiden infalla plötsligt och oönskad medan för andra är det en längtan efter en vitare och kallare årstid. Oavsett vilket så behöver dina barn, precis som med vinteroveraller eller andra klädesplagg, skifta från sommarskor till vinterskor. Det är några delar som du då bör tänka på. Vi ger dig därför en liten köpguide för vinterskor för dina barn.

Tänk på skornas egenskaper

Det finns mängder med olika skor att välja emellan. Exempelvis här hittar du vinterskor. Det som är ett måste för dig vid införskaffande av vinterskor till dina barn är att gå igenom skornas egenskaper. Vinterskorna ska hålla fötterna varma, de ska vara bekväma, de ska vara enkla att gå i, ge ett bra grepp, vara vattentäta samtidigt som de ska ha en bra andningsförmåga. Tänk också på att barn älskar att röra på sig. Skorna får därför ej vara för klumpiga, utan att barnet kan röra sig lätt. Dessutom är det viktigt att skorna sitter bra på foten. Tänk på att man ofta är ute längre stunder även under vintern, lekandes i snön, men även gå i skorna. Det är alltså viktigt att de passar för både lek och promenader.

Kvalitet med rätt stängning

Är barnen lite äldre så kommer skorna förmodligen att användas under flera vintrar, och då är det också viktigt att de håller den tiden och att de har samma egenskaper hela tiden. Ett av de viktigaste delarna för vinterskor är rätt stängning. Det allra vanligaste är att vinterskor för barn har kardborrestängning. Det kan vara ett bredare kardborreband, eller två tunnare. Det kan också vara kardborre i kombination med snörning, till exempel. Men även om kardborre är vanligast så finns det också andra alternativ, till exempel snörning eller dra-på-modeller. Kardborrestängning brukar vara både enklast och bäst för barn.

2 Replies to “VINTERSKOR FÖR BARN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *