Att bara koppla av

Att bara koppla av

– Inlägget är ett betalt samarbete med Ving –

Vad är egentligen avkoppling? För vissa kanske det handlar om att känna sig helt fri från stress och oro. Andra kanske tycker att det handlar om att göra det som man för tillfället känner för att göra. Kanske är därför som avkoppling är så mångfacetterat och handlar om allt från att träna, läsa, lyssna på musik, titta på TV till att resa bort en stund.

Fast hur kopplar man egentligen av?

Om resande är din grej så kan att välja sista minuten resor med frukost i många fall vara en direktväg till avkoppling. Då får man ett miljöombyte och en chans att återkalibrera sig. Samtidigt är det knappat en nödvändighet att spendera pengar eller åka iväg för att få lite lugn och ro.

Många finner det avkopplande att istället resa in i sig själv. Då kan det räcka med en bekväm plats att sitta på, andas djupt i några minuter och blunda med fokus på att vara här och nu.

Det hjälper definitivt till när det gäller att få mental klarhet, mindfulness och känslomässig stabilisering

Det som är viktigt att tänka på är att vi människor behöver lugn och ro och avkoppling för att kunna fortsätta fungera. Att minska stressnivåerna och öka sitt allmänna välbefinnande är ett sätt att bibehålla sin hälsa och att möjliggöra så man i ett långsiktigt hänseende kan fortsätta göra det man vill. Just resande verkar för många vara ett särskilt uppskattat sätt att hitta sig själv. Det är väl inte så konstigt då det är ett bra sätt att lära sig om världen och uppleva olika kulturer. Det är också ett sätt att hålla sig fysiskt aktiv och uppmuntrar till kreativitet.

Att resa gör att vi tvingas utsätta oss för nya språk, seder, mat och livsstilar. Detta hjälper oss att bli mer empatiska mot människor som skiljer sig från oss själva. När vi är i nya miljö tvingas vi även ut ur våra individuella komfortzoner och in på okänd mark. Detta kan hjälpa oss att tänka mer fritt och göra oss mer kreativa i vardagen.

En resa kan vara avkopplande

För många är resande även en källa till ren och skär glädje då det gör att man inte blir lika bunden till sina vardagliga och tankemässiga rutiner. Oavsett hur just du kopplar av så är det viktigt att verkligen värdesätta den tid då man känner att man kan fokusera på sitt eget varande. Det är antagligen på alla sätt och vis livsviktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *