FÖRDOMAR

Vad roligt att ni uppskattade inlägget där jag berättade om hur jag fördelar min arbetstid och vad jag gör om dagarna, vilka peppiga kommentarer jag fick dessutom. Många blev förvånade, typ är det inte ”bara att” packa varor när man får beställning? Men att driva ett eget företag är så mycket mer än så och det just det där om att det ska vara så fritt-och-enkelt-fenomenet, som jag behöver bemöta ofta när jag pratar med människor som är i andra arbetssituationer. Det finns mycket fördomar, men vad grundar man det egentligen på? Jag vet ju med mig själv att jag jobbar betydligt mer än många, men kan ändå ta åt mig när någon påstår att mitt arbete är så enkelt och känna att jag behöver försvara mig lite, rabbla upp allt jag gör, hur mycket jag jobbar, all stress jag har eller att min arbetsdagar inte tar slut bara för att jag stängt butiken för dagen. Jag tycker att jag är så ödmjuk inför andra, jag har förnuft att förstå att alla arbeten kräver mycket, är stressiga, ger övertid och är så mycket mer än bara att och jag reagerar nog mest för att jag inte får samma tanke tillbaka. När dessa fördomar träffar min verklighet och mitt val av arbetsliv, då undrar jag bara hur man ens vågar påstå att någons annans (i det här fallet mitt) jobb är enkelt?

I veckan fick jag ett så himla fint skåp av min bästa vän, som jag tvingade sambon att hjälpa mig att hämta och idag ställde jag upp det i butiken och frontade det fullt av produkter. Blev så himla bra! Något av det roligaste är ju att få flytta runt alla produkter, kombinera, byta plats, fylla på och style:a om efterhand som allt säljs. Idag var det dessutom lite fler besökare än de senaste två helgerna och då är det alltid extra härligt, även om jag har haft helt fantastiska veckor i webshopen vilket har höjt den totala försäljningen trots lågsäsong. Imorgon ska jag arbeta med julsortimentet, det är ju lansering om bara två veckor och allt behöver vara på gång till lagret, räknas in och förberedas för lansering i webshopen, så jag har att göra!

23 Replies to “FÖRDOMAR”

 • Tråkigt nog så känns det som att det alltid ska vara en tävling när det kommer till ens arbete. De som har det absolut värst är ju de som arbetar i vården. Herregud om du ens vågar säga att du är trött för då får du slag från hästspön från någon som arbetar i vården.

  Har en vän som delar ut tidningar i nätterna. I början trodde jag också att det ”bara var att dela ut tidningar” men det är så mycket mer. Så mycket att tänka på osv. Tycker aldrig att man ska döma andras yrken om man själv inte har arbetat med samma sak och vet hur det fungerar.

  • Ja men verkligen, undrar så vad det beror på liksom? Precis, då är du dömd direkt, men kan säga att jag också har haft ett helvete på andra arbetsplatser pga stress och att jag fått jobba för 3-4 stycken samtidigt. Varför tävla om det och inte tro att någon annan än sig själv kan ha det tufft?

   Se där och precis, givetvis är det så mycket mer än bara så! Nej det tycker inte jag heller, man vet aldrig hur mycket någon sliter inom jobbet, så man ska lägga ifrån sig fördomarna 🙂

 • vad tråkigt att du möter en del fördomar angående att du har eget. 🙁 jag har själv aldrig haft nåt eget företag men däremot så är min dröm att ha en egen frisörsalong. men jag är rätt feg att förverkliga den drömmen då jag att det inte alltid är så bara att ha nåt eget och att det krävs mycket jobb osv, plus att jag är rädd för att jag kommer misslyckas. haha! 😛

  sv; dom wrapsen är väldigt goda. hittar du dom i nån affär så tycker jag att du ska prova dom 🙂 ja det är lite trist när det blir samma grejer rätt ofta. förut var det ofta te med nu verkar dom köra på lins/majskakor istället. hahah xD

  åh vad kul att det är många som redan har förbeställt adventskalendern! 😀 jag börjar redan längta till jul och när jag ser alla dina fina bilder från kalendern på insta så längtar jag ännu mer. haha ;P hoppas att allt är bra med dig raring och att du har en fin helg! <3 kramar

 • Förstår dig precis! Jag blir oerhört frustrerad och irriterad när personer klankar ner på ens jobb. Jag jobbar som högstadielärare och det är ett väldigt tufft jobb, jag är helt slut psykiskt varje dag. Huvudet är alltid fullt av jobb och jag kan verkligen aldrig släppa jobbtankarna. Det är full rulla hela dagarna och ofta finns det inte ens tid att gå på toa mellan lektionerna. Jag har till och med vissa kompisar som säger att det är ju så chill att vara lärare och man är ledig hela tiden. Jag blir verkligen sååå arg, känner typ för att slå till nästa person som säger så..

  • Vad skönt och höra att du håller med och jag kan verkligen tro att du har ett stressfullt och jobbigt arbete! Blir också arg på att folk kan vara så fördomsfulla och döma en.

 • Oh vad trött man blir på folk som tror sig veta och ska vara så ifrågasättande. Det är alltid så att de tror sig veta och att de nästan ifrågasätter den som jobbar med det och som vet svaret. Man kan kräkas på dem

  • Kan tro att du känner igen dig i det jag skriver, man blir så trött på dessa fördomar!!

 • Det finns väl inget jobb som är enkelt… det som syns på ytan behöver inte ens vara en bråkdel av vad man egentligen gör! Du är grym 😀

  • Nej precis, det är den tanken jag har inför andras arbetssituationer. Tack snälla du! 🙂

 • Vad fin! 😀
  Och vad konstigt med fördomarna du skriver om. Jag har hela tiden tänkt precis tvärtom, att du antagligen har väldigt mycket jobb att göra i och med att du har eget.

  • Tack!! 😀 Ja, visst är det konstigt och jag tänker som du, att det är så mycket att göra när man dessutom är helt själv för alla uppgifter.

 • Men gud, att folk tror att det bara är att packa grejerna?? Fy vad fräckt, de måste ju förstå att mer krävs när en driver eget!

  • Jaa, det finns mycket fördomar om att allt är så chill när man är egenföretagare 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *