HUR JAG LÄGGER UPP MIN ARBETSTID

Jag älskar när ni ställer frågor om mitt företagande och fina Nathaline undrade hur jag spenderar mina arbetsdagar nu på hösten när jag inte har den fysiska butiken öppen varje dag, vilket jag tänkte att jag skulle försöka svara på här i ett eget inlägg. Såhär års har inte butiken huvudfokus, utan det största arbetet ligger på att nå ut med webshopen och hela sortimentet för det är där jag säljer mest på hösten, kunderna har andra köp-behov och det är en sån viktig tid att vara med i inför julsäsongen. Det handlar alltså mycket om jobb vid datorn, hemifrån eller i andra fotomiljöer för att kunna jobba med marknadsföringen, sociala medier, skapandet av bildmaterial och sköta inköp för årets sista månader, men jag prioriterar även att passa på att nätverka och utveckla hela verksamheten i sig med nya produktlanseringar och skapande av nya kundrelationer. Mycket av arbetet syns kanske inte utåt och resultat av all tid man lägger ner nu får man först längre fram, men jag kan verkligen säga att det inte finns någon tid på året som jag är så effektiv på, som på hösten. Och inspirerad, vilket är sån fördel i mitt företagande!

Som egenföretagare har man ett enormt ansvar för att allt som ska och måste göras, faktiskt genomförs. Jag har bra självdisciplin och är som person väldigt ansvarsfull, driftig och noggrann, vilket är starka egenskaper och något jag är stolt över att ha eftersom de fungerar som mina främsta verktyg i företagandet. Nedan förklarar jag med tidsintervaller hur mina dagar ungefär ser ut såhär års.

06-07: Stiger upp, checkar av telefonen med akuta jobbärenden och svara på snabba mail innan jag drar på mig träningskläderna för att dra ut på min träningsrunda. Detta gör jag oavsett väder, dag i veckan eller humör, för att jag vill må bra och orka mer hela resten av livet.

07-08: Dusch, morgonkaffe, kollar mailen och inkommande beställningar. Planerar dagens agenda utefter prio på måstena och läser och svarar på bloggkommentarer.

08-12: Att fördela dagen i block är mitt bästa. Oftast försöker jag se till att göra måsten som ska göras på andra platser på förmiddagen, till exempel köra leveranser till kunder, hämta varor, ha möten, packa varor, style:a butiken, fixa på lagret och posta paket, för då vet jag att jag sedan har eftermiddagen mer ”fri” till att sköta arbetsuppgifter som inköp, webshop-uppdatering, lägga in nya varor i systemet och skapa bildmaterial.

12-16: Block 2. Kastar i mig lunch, gärna på stående fot eller tar några tuggor mellan varje bild jag knäpper. Filar oftast en stund på blogginlägg som ska publiceras och tar sedan tag i alla de där administrativa arbetsuppgifterna som behövs betas av från att-göra-listan. Bilder att publicera i sociala kanaler görs redo, mina inköps-leveranser uppdateras vart efter jag kommit på något som behövs ändras eller fyllas på, mailen går varm och jag fokuserar på att få undan allt arbete jag kan för stunden (det är lite av en evighetsprocess, varje dag finns något nytt att göra). Så här på hösten satsar jag mycket på att hålla webshopen i trim med nya bilder och helgerbjudande varje vecka bland annat.

16-19: Lite andningspaus, brukar fika när karln kommer hem från jobbet (om han har dagtidsvecka dvs) och sen lagar vi mat, käkar och uppdaterar varandra om dagen. Försöker släppa telefonen och bara vara just i nu:et.

19-22: Sociala media-tid eller rättare sagt kund-tid. Mobilen är mitt viktigaste arbetsredskap som jag behöver för att kommunicera med mina kunder och min målgrupp når jag allra bäst just den här tiden på kvällarna, där behöver jag prioritera den och jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt. Jag pratar med potentiella kunder, svarar på meddelanden, uppdaterar flödet och ja, rent av ”hänger”. Det här kan jag göra från vart som helst och så här års blir det gärna att jag sitter tillbakalutad i soffan med tända ljus, serier rullandes på tvn och en kopp te. Som resultat på mina uppdateringar och utifrån den tid jag faktiskt lägger på att vara ”tillgänglig” såhär dags, så ser jag även att det är just under dessa timmar som jag får flest webshop-beställningar (det är under den här tiden min målgrupp shoppar), delningar och nya kunder som hittar till mitt instagramkonto, vilket är fantastiskt.

Kort och gott, mina arbetsdagar är alltid väldigt långa oavsett säsong och ofta sitter jag även uppe och löser problem/webshop-uppdateringar långt in på nätterna. Jag är glad att jag har styrkan att arbeta väldigt fokuserat, att jag är så pass målmedveten att jag ser vägen framför mig för att nå dit jag vill, för att jag får unika chanser och samtidigt har friheten att styra tiden mer själv på hösten. Ibland blir besöker jag andra företag och gör projekt, ibland tar jag en fika med en vän mitt i veckan, ibland sitter jag över en lunch med någon leverantör som jag gjorde i fredags på Prima Gård och ibland sover jag till 10 bredvid min fina karl när han går nattskift, men allt detta är lyx. Vardagslyx som jag unnar mig efter stressiga veckor, långa jobbnätter, hårt slit eller uppnådda mål. Jag är sällan ledig, nästintill aldrig och absolut inte flera dagar på raken, även om det är lågsäsong så krävs det att jag håller huvudet åt rätt håll och utmanar min marknad, för att kunna utvecklas.

42 svar på ”HUR JAG LÄGGER UPP MIN ARBETSTID”

  1. Vad kul att du tycker det och precis, det är mycket som behövs göras runt omkring trots allt 🙂

 1. Vad kul att få se hur du rent konkret lägger upp ditt jobb och dina dagar! Tror det är viktigt att ha ett sådär tydligt schema för sig själv. Borde bli bättre på det själv, även om jag inte är i samma situation som du såklart, men tror jag skulle må bra av lite mer struktur och ordning 🙂

  1. Tack, vad roligt att du gillade inlägget! Ja, det behövs framför allt när man ska driva ett företag helt själv, planering och struktur är så viktigt för att få alla saker gjorda. 🙂 Låter som en bra plan, många mår ju bättre av just ordning. 🙂

  1. Ja, det är så extremt viktigt eftersom man är sin egen chef och ansvarig för ALLT. Vad kul! 🙂

 2. låter så bra när du säger o roligt helt klart värt allt slit när man ser resultatet
  du är så duktig o har så fina saker synd bara ja e sjukskriven o pank för ja gillar allt o du har ju lite färger o så som ja gillar o linne o sånt o grafitgrå älskar -.d

  ha det så bra fina o fin fredag kram

  1. Ja det är det absolut och slitet är ju trots allt roligt eftersom det handlar om att få utveckla något eget. Rara du, så synd men hoppas du kanske kan önska dig något i julklapp eller present från shoppen om du hittar något du gillar! 🙂 Kram på dig

 3. Kul att få läsa hur en arbetsdag ser ut för dig. Är man sin egen så är man nästan aldrig ledig det har jag förstått. Ska kolla in din web-shop och se om jag hittar något kul att pigga upp mig med nu när hösten gjort sitt intågande 🙂

  1. Vad kul att du tyckte det! Nej precis, det blir en annan typ av vardagsliv när man är egen. Gör gärna det och hör av dig om du undrar något om produkterna! 🙂

  1. Ja, det måste man nog ha om det ska fungera i vardagen när man driver eget och för att allt ska bli gjort 😉 Haha <3

 4. Så kul och intressant att läsa 😀 jättebra att du får in träningen och sen att planera tidigt och få en översikt på dagen 🙂
  Ha en fin helg! <3

  1. Vad kul att du tyckte det, tack!! 🙂 Ja precis, det känns bra och funkar utmärkt för mig 🙂 Kram <3

 5. Att ha struktur på tillvaron kommer man alltid längst på. Och det har du verkligen! Bra jobbat. Skönt att ha lite tid för familjemys med. Det är viktigt om man ska fungera som ett par. Kram

  1. Ja, det tror jag med! Tack snälla och precis, det blir ju sånt som man lyxar till det med och extra betydelsefullt är det, man behöver myset och tiden med varandra <3 Kram

 6. Oj, vilken disciplin du har :O. Visst brinner jag för saker men vet inte om jag skulle orka med sådan enormt jobb men du verkligen brinner för det. Jag gillar att du följer dina drömmar.. och bilderna är lika fina som vanligt 🙂

  1. Ja, det måste man ha när man styr allt själv och tror inte heller att det är för alla, men är glad att jag hittat det jag brinner för. <3 Tack snälla du! 🙂

  1. Tack snälla! Ja, det kan ju göra att man känner sig mer effektiv när man har lite mer struktur 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *