IMPECTA FRÖHANDEL

– I samarbete med Impecta Fröhandel –

Till våren börjar också odlingssäsongen och det märks verkligen att allt fler tycker om att odla, oavsett om det är blommor eller mer ätbara ting som grönsaker och bär. Impecta Fröhandel är ett företag som funnits med länge på marknaden, redan sedan 1975 och det drivs av odlare, för odlare med ett välutvecklat sortiment. De lägger tid och arbetar för kvalitet, arv och hållbarhet, där de väljer frösorter som passar bra att använda här i vårt nordiska klimat, för att fler ska lyckas hela vägen från frö till färdig produkt. Familjeföretaget brinner även för äldre sorter, såna som idag är extra unika och kanske svåra att hitta, för att bevara dessa till kommande generationer och framtiden. Många odlar särskilt för att bli mer självförsörjande på exempelvis grönsaker och ätbara sorter, sånt som i de ledet inte behöver åka runt halva jorden för att handlas, så att odla är en miljövinst på flera sätt.

Impecta har ca 2000 olika kvalitetsprodukter som består av enbart egna fröer, inga utländska märken eller sånt som blivit masstillverkat och det tycker jag är så himla bra! Våren är precis runt hörnet och vad är ett bättre sätt att välkomna säsongen än att fylla din trädgård med livfulla blommor? För massa inspiration till din odling kolla in här, Impecta har en stor samling lökar och knölar tillgängliga för att skapa ett blommande paradis i din trädgård. Med en mängd olika alternativ i lager, från tulpaner till narcisser och allt däremellan, är de och deras hemsida det enda stället du behöver komma ihåg för alla dina trädgårdsbehov med planteringar och odlingar. Just lökar och knölar är perfekt för oss som inte vill ha ett för svårt alternativ, plantering av dessa är nämligen enkelt och ger vackert resultat med blomning, utspritt under olika årstider. Min personliga favoritblomma är dahlia (och brudslöja), vilket jag har flera vänner som brukar odla och jag får de mest fantastiska buketter av dem. Har du något som du brukar odla?

Beroende var man bor i vårt avlånga land har man förstås olika möjligheter till att odla och säsongerna förskjuts kanske lite där det är kallare längre, men det har verkligen blivit något som allt fler tycker är roligt och vill hålla på med. Det är trendigt att odla! Hos Impecta kan man förutom att beställa även läsa om tips och deras kvalitetstestning, hur de förvarar fröerna och att fröerna alltid har ett utgångsdatum som är längre än ett år framåt när de säljs. De kan sin grej helt enkelt och du som kund behöver inte vara orolig för att få tag på dåliga fröer, eftersom de värnar om dem, använder klok förpackning i rätt sorts påsar och gör ständiga provodlingar för att veta att fröerna gror bra. På så sätt kan de också utlova sortäkthet och grobarhet. På Impectas hemsida har de också en fantastisk guide inför frösådden, hur du gör och när, på vilket sätt och var, för vilka sorter. Den kan jag verkligen tipsa om ifall om du är som mig och inte riktigt vet hur du ska gå tillväga när du ska så dina fröer.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *