JAG ÄR BOLAGSÄGARE!

Nej nu kan jag inte hålla på min hemlighet längre, för det är ju stort och helt jävla crazy, men jag är BOLAGSÄGARE dvs jag ÄGER ett aktiebolag! Min enskilda firma StyleMood har avancerat och ökat omsättningen med mer än det dubbla sen 2017 och eftersom tanken är att fortsätta utveckla med stora siffror och en tätare business intill min mammas företag med butik och café i samma lokal (vilket givetvis kommer generera en större målgrupp för oss båda) så vågar jag ta klivet och ombilda firman till ett bolag, nämligen StyleMood AB. Det är dessutom bättre om man tänker vinstmässigt, lönemässigt och för att kunna ha en anställd i sommar, vilket är min tanke för längre öppettider, fler dagar och för att ge mig själv möjlighet att faktiskt hinna med återhämtning mitt i sommaren när det är som mest i den fysiska butiken. Jag tänker ju att jag kan göra ett bättre jobb om jag orkar mer och därför ser jag det som en investering i mig själv att kunna ha någon som täcker upp kontinuerligt.

Kanske låter det så enkelt och självklart när jag skriver och berättar det såhär för er, men att ta ett sånt beslut innefattar givetvis massa risker, planläggning, byte av mål och kliv på en ny väg, eftersom jag aldrig drivit bolag förut och det finns skillnader som är enorma, framför allt att företaget blir mer offentligt och tillgängligt för alla att studera ekonomi-mässigt, vilket känns skitläskigt. Och det är så svårt att skriva för att ni ska förstå det pirr och känslor jag har, det här handlar ju om något som jag byggt upp helt ensam, något jag har lagt mina egna pengar på för att skapa, som jag valt att prioritera samtidigt som jag behövt tacka nej till vanlig lön och en tryggare vardag och som jag sliter dag och natt för att det ska utvecklas och som är något där jag faktiskt älskar det jag gör. Det var lite av en impuls, jag hade inte ens vågat drömma om att det skulle hända just nu även om jag förstås sett att årets slit har lönat sig, men när vissa saker bara föll på plats och jag förstod fördelarna då min omsättning ändå börjar bli så pass hög, liksom lagervärde och annat som man står som personligt skyldig för i en enskild firma, så fanns plötsligt inga hinder. Jag har kastats mellan hopp och förtvivlan då jag pratat med Skattverket och Bolagsverket, som sagt att jag ska vända mig med frågorna till den andre och jag vågade inte tro på det förrän pengarna var överförda och jag stod med mitt bankintyg i handen, men jag gjorde det, startade upp och registrerade bolaget StyleMood AB och här om dagen så kom registreringsbeviset! JAG ÄR BOLAGSÄGARE och på nyårsafton står jag och skålar in det nya året med vänner och STORA mål i siktet. Det känns enormt, jag är 25 år och har byggt upp ett företag från noll till ett aktiebolag på tre års tid och nu, nu återstår fortfarande hela livet!

Här är ingången till mina butikslokal som står klar någon gång i våren. Längtar så mycket!

36 Replies to “JAG ÄR BOLAGSÄGARE!”

  • NEEEJ, det är fullt allvar!! 😉 TUSEN TACK FINA MATILDA!!! Känns sååååå coolt och stort!!! <33

  • Ja, så himla häftigt och stort!!! 🙂 Men åh tack så mycket vännen! 🙂 <3 Kramar!

 • Trodde aldrig att jag kunde bli stoltare men självklart kunde jag bli det. Att du äger ett AB är så jäkla grymt och dina planer för framtiden är underbara. Alltså, wow för att du äger ett AB! Du kan skåla i ditt glas på nyår med stolt helt och njut av varje sekund!! <3 ILY!

  • Men åh tack bästa du!! SÅ JÄVLA MEGACOOLT känns det och det här året kommer bli grymt!! 🙂 Det gjorde jag, kändes så bra och nu är jag så redo för att ge allt!!! <3 ILY TOO!!!

 • Men wow wow wow! Johanna! Så grym du är 😀 Såå himla roligt, glad för din skull! Vilken grej 🙂 Hoppas du firar ordentligt <3 KRAM

  • JAAAA!! TACK snälla du, det känns sååå stort och häftigt! Det har jag verkligen gjort!! <3 Kram

 • Ett jätte stort grattis till dig Johanna! Så fort allt har gått egentligen 😀 En fördel med AB är att du inte heller riskerar att gå i personlig konkurs ifall det skulle gå så illa. Det tror jag dock inte men fördelarna är så många och jag är så glad för din skull! Vilket sätt att avsluta 2018 och börja 2019 😀

  • Tusen tusen tusen tack fina du!! Ja, galet när man tänker på det men precis, fördelarna när försäljningen och omsättningen ökat så som den gjort i firman blir bättre i ett AB och därför är det mer självklart, även om det medför andra risker istället. 🙂 Och ja, personligt skyldig är jag inte på samma sätt, vilket kommer bli så bra! JA känns sååå GRYMT och tack för att du glädjer dig för min skull!! 😀

 • Wow, så himla häftigt! Stort grattis, Johanna! Du är en förebild.

  Svar: Tack, juldagen blev trots allt lyckad.

  Önskar dig en fin start på det nya året!
  Kram

  • Tusen tack snälla Jasmine!! Är så glad att du tycker det och det känns så häftigt!
   Kram

  • Tack så jättemycket fina du!!! Vad kul att du vill fortsätta och följa mig 😀

 • Ursäkta ordvalet, MEN JÄVLAR I MIN LILLA LÅDA VAD HÄFTIGT!! Så himla stort ju – att ombilda till ett aktiebolag & ta det där stora klivet. För visst är det stort (& dessutom inte helt billigt eller riskfritt). Heja dig!!

  Måste också fråga i & med att du själv nämner att det blir lite nya mål, planering osv; har du tänkt att sälja lite av aktierna eller börsnotera det sen? Du behöver absolut inte svara, tycker bara det är så intressant att höra dina tankar om allting 🙂

  • TUSENTUSEN TACK fina du <3 Känns sååå galet och häftigt, men jag är så glad att jag vågar och inte är en sån som hamnar i läget med att aldrig våga ta klivet! 🙂 Så intressant fråga och jättekul att du undrar, men nej i dagsläget är det tänkt att det blir ett privat bolag där jag står själv som ägare och att jag bygger vidare med att anställa och så längre fram (förhoppningsvis). 🙂

 • Men vad KUUUL!!!! Blev så genuint glad av att läsa detta? Så GRYM är du! Heja dig, ska bli kul att följa ditt 2019! <3

  • JAAAA så megakul och galet!!!! Tack snälla för att du glädjer dig med mig och vill fortsätta följa mig under året, fina du!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *