KLARADE JAG FÖRETAGSMÅLEN 2023?

Liksom varje år så sätter jag alltid upp företagsmål inför ett nytt år och jag tänkte nu besvara både er och mig själv på hur det gick med de mål som jag satte upp för 2023 (tänk förresten att jag snart, efter sommaren 2025 har drivit företag i tio år redan, men låt oss vara här och nu). Kanske är det mest för egen skull men gillar att kunna gå tillbaka och ha små nutids-analyser och uppdateringar inför kommande år lättillgängligt, som här i bloggen. Ni hittar inlägget med förra årets mål här: Företagsmål 2023, så hur har det gått?

FÖRETAGSMÅL 2023:

– Mitt försäljningsmål ska vara uppnått den 31a december 2023. Det var det inte. För första gången på fem år så var mitt försäljningsmål inte uppnått. Siktade jag för högt? Delvis, men framför allt för att det är dåliga tider rent ekonomiskt som även påverkar den vanliga kunden. Men hela turistbranschen på Gotland påverkades också av att biljettpriserna till/från ön chockhöjdes och att sommaren, som är så otroligt viktig för hela årets omsättning, inte blev som man önskade i och med färre besökare. Att marknaden rör sig ständigt och att hög- och lågkonjunkturer passerar är en del i företagandet och måste väl säga att det gör en både ödmjuk, rädd och ibland stärkt. Jag brukar säga att det är så viktigt med en bra grund att stå på, vilket blir tydligare i såna här perioder och jag är så tacksam till mitt åtta år yngre jag att jag redan då tänkte så och har byggt upp företaget på det sättet. Vi klarar en dålig tid just därför och det gör helt klart att försäljningsmålet för 2024 sätts med lite mer eftertanke.

– Lediga söndagar i sommar. Det var bara att glömma. För att hålla nere personalkostnaden till rimliga nivåer i en svårare tid så krävde det mer av mig kände jag. Jag jobbade VARJE DAG, med undantag för en torsdag i juli. Så gick det med det!

– Bestämd summa på kontot vid årsslutet. Det gick! Det skulle vara högre än fjolårets sista dag och det var det faktiskt. På så sätt kan jag andas ut, det betyder att utgifterna inte varit för stora i år trots allt.

– Bättre lagerstruktur och förvaring. Blev inte riktigt så med min gravidhjärna förra året och sköt fram rensningen lite för länge för helt plötsligt hade jag en bebis och arbetsuppgifterna sen dess har varit de mer viktiga som gör att företaget rullar… Bär med mig detta mål in i nya året också!

– Sälja slut på första tapet-batchen. Nästan! Visby Färgcenter lyckades sälja av sina lådor medan jag har några kvar. Helt fantastiskt hur fint tapeten fått göra sig hos så många nya kunder under året, det är en fröjd att se den spridas på väggarna både i hem här på Gotland men även på fastlandet. Kan fortfarande knappt fatta att vi gjort det, men det är så häftigt och den lagertapet som Färgcenter sålt mest av någonsin, vår egna tapet ÄNGE liksom!

– Ökad försäljning i webshopen. Det var så jämt med året innan TROTS att vi gjorde färre julkalendrar i år och inte allt för långt bort från årsmålet! Så imponerad nu när jag räknar på det, det har verkligen inte varit e-handelns år då fraktpriser och sånt ökar samtidigt som folk håller hårdare i pengarna och jämför var varan är som billigast, men jag är glad att vi ändå kan ligga på en stabil nivå som året innan. Men nu, nu hoppas vi på en liten ökning för 2024, jag har åtminstone höjt målet med ca 10%.

2 Replies to “KLARADE JAG FÖRETAGSMÅLEN 2023?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *