MENTAL STYRKA

Här har dagarna rent av försvunnit eftersom jag jobbar så mycket, allt ifrån två pass på TS, till pysselkväll och påsköppet i butiken så jag har verkligen haft fullt upp! Härlig vecka ändå! Påsken brukar ju dessutom vara det stora startskottet för säsongen, men i år är allting lite annorlunda och det märks helt klart att den fysiska butiken inte alls har lika många besökare som det kanske skulle varit en vanlig påsk och visst känns det tråkigt, men jag försöker se ljusglimtar i allt annat som händer istället. Vi har ökning i webshopen och det gör att vi är sysselsatta med att packa, vi ser även betydligt ökad respons i sociala kanaler vilket betyder att vi väljer att lägga ner mer tid på det, att svara på alla som skriver och kommenterar och dessutom så hade vi ju trots allt, en liten liten ökning på årets första kvartal jämfört med samma period förra året. Och just dessa saker är anledningar till att jag faktiskt vågar somna med ett leende på läpparna om kvällarna och en tacksamhetskänsla ändå, man måste känna hopp i en tid som denna och lägga vikten på det som är bra.

Något jag tänker mycket på i dessa dagar, när det blir så tydligt att det är stor skillnad i butiksförsäljningen och att man märker vad pandemin som nu råder, kan skapa för konkreta missöden både i delar eller hela försäljningen av sitt egna företag, är hur viktigt det är att vara mentalt stark. Är säker på att många blir deppiga av nutida resultat och dåliga siffror, förlorar sin gnista och ser bara hinder istället för möjligheter. Det är farligt läge och kan vara än mer förödande tänker jag. Förstår ni hur jag menar? Jag känner att jag är hjärnstark och jag har, precis som jag nämnde ovan, valt att lägga fokus på de delar i företaget som idag går bra eller bättre än de tidigare gjort, och just det får lyfta allt annat här och nu. Imorgon kanske det också förändras, men jag har en känsla av att jag vågar skapa nya möjligheter och förändra (eller rättare sagt anpassa) mig för vad som pågår och lyfter fram de bitarna när jag marknadsför, pratar med kunder och siktar mot framtiden. Det är ett val jag gjort, att vara mentalt stark och agera därefter för att hitta ny mark att stå på, nya områden att se potential i, vad kunderna efterfrågar och att vara positivt inställt. Så har jag alltid känt, att förändring inte är farligt utan något utvecklande och jag tror att i det långa loppet, som säkert lär innebära katastrofer och djupa dalar däremellan även för mig, så kommer jag komma ut på andra sidan ännu starkare, bättre och full av nya lärdomar.

Nu har jag surrat klart för ikväll. Hoppas ni alla mår bra och glad påsk! Nu ska jag försöka skriva färdigt min kvartals-analys och publicera den i veckan, hoppas ni ser fram emot det.

30 Replies to “MENTAL STYRKA”

  • JA det gör det verkligen! Det är tur att den går bra där så gläds för det. Kram

 • Det är verkligen så bra att du lägger energin på dem delarna där det händer mest. Tycker du gör ett smart val där!! Grym som kämpar vidare trots tiderna! 💛 Du kommer absolut bli starkare av detta, tror hela världen kommer bli det! Som sagt saknar dig vännen! 😭

  • Ja det känns så viktigt och som att det är där jag kan vinna kraft nu!! Tack bästa du för att du tycker det! <3 Ja det tror jag med, hela världen kommer förändras efter det här! SAKNAR DIG BÄSTIS!!!

 • Fint att du ser allt som det går så positivt som möjligt, det måste man för att ”klara sig” egentligen! Mental styrka är så otroligt viktigt och en del jag tror många missar faktiskt, mycket tas för givet idag. Härligt att du haft en så bra vecka ändå <3 Stor kram!

  • Ja, man måste göra det tänker jag! 🙂 Så himla viktigt, mycket viktigare än vad många tror faktiskt. Ja det är jag tacksam för <3 STOR KRAM fina Emma!

 • Det är nog så de måste känna som du för att inte tappa hoppet helt om sitt företag, för det kommer ju ett ljus i tunneln någon gång. Samt fortsättqa att framhäva sig trots corona

  • Ja man måste vara positiv och ställa in sig på förändring tror jag. Det kommer en tid sen. 🙂

 • Verkligen tråkigt att det här såna här tider just nu.. känns lite overkligt fast ändå verkligt nu när de hållit på ett tag.. haha oj vad snurrigt det låter men hoppas du förstår vad jag menar haha! Man trodde ju aldrig att någon sån här pandemi skulle uppstå i ens livstid, inget man går och tänker på liksom men nu står vi här. Vi får bara hålla ut och hoppas på det bästa<3

  • Ja det känns overkligt faktiskt… Förstår dig precis, haha! Nej, man tänkte inte på sånt här, hoppas så att det är över snart så att allt kan bli som vanligt igen, vi måste bara hålla ut <3

 • Jag har helt och fullt gått sönder. men jag ska kämpa för hjärnstyrka. En vackeer dag är det den styrkan som jag använder för att klättra upp ur hålet liksom.

  • Men du, jag förstår dig och det får man. <3 Särskilt när man inte heller har ett företag som behöver ens uppmärksamhet, men låter så bra att du ska kämpa för det och använda dig av det sen, jag tror på dig!!

 • Älskar verkligen ditt driv! Du är alltid så nytänkande och det måste man vara idag. Det går inte att fortsätta arbeta som tidigare då hela världen genomgår en stor förändring. Man måste anpassa sig och jag tror verkligen att du kommer klara dig bra ur detta 🙂

  • Tack fina du för det! Känner mig lyckosam som har det, särskilt nu!! Ja, det måste man verkligen, tror att det är enda sättet att kunna ta sig igenom det här med en positiv förändring. Verkligen! Men åh tack snälla, hoppas så mycket att jag gör det! 🙂

 • Du har helt rätt tänk, det går inte att ge upp när det stormar som mest det är ju då man måste blicka framåt och sätta upp mål. Jag tror dock (kan generalisera nu) att vi blivit lite bortskämda av det flow som varit under så lång tid. Alltså pengarna har som Petters låt ”Rullat in, som de ska” utan att man liksom riktigt tänkt på framtiden. Jag vill inte säga att detta med arbetslöshet, börsen som rasat och Corona är bra. MEN jag tror det är viktigt att vi får börja tänka lite mer långsiktigt och sluta göra saker som inte är viktigt.

  • Vad glad jag blir att du tror det, för nej precis, går inte att ge upp då. Man måste våga förändra sin verksamhet när tiderna förändras. Absolut, det tror jag har blivit en vana för folk, de har inte behövt tänka framåt. Själv har jag ju aldrig levt med den tryggheten så har liksom inte fastnat i det trygga ekonomi-hjulet kanske, men jag kan ju känna ändå att man aldrig haft några större tankar på något sånt här. Kaos och ekonomiska svackor absolut, men en pandemi, nej det hade jag inte föreställt mig. Men precis som du säger, jag tror också att det kommer ge något bra i slutändan, det kommer ske förändringar på marknaden och i världen. 🙂

 • Härligt tänk! Och jag är glad över att det går så bra med webbshoppen nu när det inte är lika mycket besök i butiken 🙂 Jag försöker också tänka positivt i dessa tider. Vi har en hel del som kan påverkas av corona just nu så vi sitter här och håller tummarna för att det ska rapporteras en vändning i Sverige den kommande tiden.

  • Tack snälla! Ja, den är så viktig nu när folk inte vågar gå i butiker så mycket 🙂 Det låter helt rätt, vi hoppas på att det vänder nu och går åt rätt håll!!

 • Hoppas verkligen att läget förändras snart så att försäljningen kommer igång ordentligt! Bra att du känner att du är hjärnstark iallafall, heja sig!

  • Ja det hoppas jag verkligen! Det är en bedrift i dessa tider och så viktigt, så är verkligen glad för det!

 • Förstår verkligen att det är viktigt att vara mentalt stark i dessa tider, speciellt om man driver företag. Så himla bra (och starkt) av dig att faktiskt försöka se det positiva och prioritera det som faktiskt går bra och fungerar trots pandemin. Hoppas verkligen att fler företagare tänker som du och inte försvinner ner i allt det negativa och dåliga 🙂

  • Ja det är det verkligen! Tack snälla du och ja, det känns så självklart för mig att jag behöver prioritera just det positiva nu 🙂 Det hoppas jag med, så fler orkar sig igenom detta!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *